top of page

Liverpool pamet Eirokausu zonu, Verners pārtrauc sauso sēriju


Anglijas Premjerlīgas 24.kārta iesākās ar šīs spēles dienas gaidītāko cīņu starp Leicester City un Liverpool. Šī spēle kļuva par 200-to priekš Sadio Manē, kā arī 300-to priekš Jurgena Klopa Liverpool rindās. Jau spēles 2' minūtē Džeimss Medisons, pamanot tālu izgājušo Liverpool vārtsargu Alisonu, mēģināja gūt vārtus no savas laukuma puses, bet sitiens bija neizdevies. 10' minūtē gandrīz pieķēra no vārtiem izgājušo Alisonu Džeimijs Vārdijs, bet pēc viņa mēģinājuma pārmest bumbu tā lidoja augstāk par vārtiem. Atlikušajā pirmā puslaika daļā pārsvars piederēja Liverpool, vairākkārt apdraudot pretinieku vārtus. It īpaši varētu izcelt Roberto Firmino neizdevušos sitienu 26' minūtē no pāris metru distances. Vēl vienu labu iespēju atklāt spēles rezultātu izlaida Vārdijs, spēles 42' minūtē pēc izgājiena viens pret vienu trāpot vārtu pārliktni.


Otrajā puslaikā Liverpool turpināja spiest uz Leicester City vārtiem. 56' minūtē pa vārtu pārliktni šoreiz trāpīja Trents Aleksandrs-Arnolds, izpildot soda sitienu. Ielauzt Kaspera Šmeihela cietoksni beidzot izdevās Mohamedam Salāham 67' minūtē – pēc elegantas Roberto Firmino piespēles ēģiptietis ar pirmo pieskārienu raidīja bumbu vārtu tālajā stūrī. Tomēr pēc šiem vārtiem spēles gaita kardināli mainījās. 78' minūtē rezultātu izlīdzināja Morisons pēc raidījuma no soda sitiena. Kādu brīdi ar VAR starpniecību tika pārbaudīts, vai kāds no aizmugures stāvoklī esošiem Leicester City spēlētājiem nepieskārās bumbai, bet vārtu guvums tomēr tika ieskaitīts. Spēles izšķirošais moments noticis 81' minūtē – Alisona un Liverpool sastāvā debitējušo Ozana Kabaka nesaprašanos izmantoja Džeimijs Vārdijs, raidot bumbu tukšos vārtos. Līdzīgi kā spēlē pret Manchester City, Liverpool nespēja saņemties pēc šādiem negaidīti ielaistiem vārtiem un 85' minūtē punktu pielika Harvijs Barnss – 3:1 par labu Leicester City. Pēc šī zaudējuma, kā arī pēc tuvāko sekotāju uzvarām Liverpool pameta Eirokausu zonu, nokrītot uz 6.vietu. Tā Liverpool zaudēja trīs spēlēs pēc kārtas Premjerlīgā pirmo reizi kopš 2014.gadā, kad Liverpool galvenais treneris bija Brendans Rodžerss, esošais Leicester City stūrmanis.

Jaunā Anglijas futbola rekorda (15 pēc kārtas uzvaras visos turnīros) īpašniece Manchester City neapstājās uz šīs atzīmes, un turpināja savu uzvaru gājienu, ar rezultātu 3:0 pārspējot Tottenham. Londonieši izlaida izcilu iespēju izvirzīties vadībā 14' minūtē, kad pēc Harija Keina izpildītā soda sitiena bumba trāpīja pa vārtu stabu, un pirmie ielaida vārtus 23' minūtē, kad precīzi 11 metru soda sitienu izpildīja Rodri. Gala rezultātu ar diviem vārtu guvumiem otrajā puslaikā uzstādīja neatlaidīgs Ilkajs Gindogans, pie tam viņa otrajā vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli izcēlās vārtsargs Edersons. Pateicoties Manchester United klupienam spēlē pret West Bromwich Albion, kas beidzās ar rezultātu 1:1, Manchester City palielināja punktu pārsvaru no saviem kaimiņiem un Leicester City līdz 7 punktiem.


Turpina savu gājienu augšup Londonas Chelsea, ar katru kārtu ieņemot arvien augstāku vietu. Pēc uzvaras pār Newcastle United ar rezultātu 2:0 Chelsea, kas nesen vēl bija tabulas vidusdaļā, ielauzās Čempionu līgas zonā, ieņemot 4.vietu. Pārtrauca savu sauso sēriju Premjerlīgas spēlēs londoniešu uzbrucējs Timo Verners, izceļoties ar vārtu guvumu pirmo reizi pēc 14 spēlēm.


Atlikušajās kārtas spēlēs varētu izcelt Southampton zaudējumu ar rezultātu 1:2 pret Wolverhampton Wanderers, līdz ar to uzstādot kluba antirekordu, ciešot sesto zaudējumu pēc kārtas. Vēl nekad klubs savā vēsturē nav piedzīvojis šādu zaudējumu sēriju.


Visai veiksmīga spēle šonedēļ izvērsusies Londonas Arsenal uzbrucējam Pjēram Emerikam Obamejangam, kurš atzīmējās ar trīs vārtu guvumiem, sekmējot Arsenal uzvaru pār Leeds United ar rezultātu 4:2. Gabonas uzbrucējs pirmo reizi izcēlās ar het-triku Anglijas Premjerlīgas spēlē, kā arī šajā spēlē otrie gūtie vārti Obamejangam kļuva par divsimtajiem Top-5 līgās.


Tāpat arī jāizceļ pārsteidzošu zaudējumu savā laukumā cietušo Everton pret 18.vietā esošo Fulham ar rezultātu 0:2. Londonas komanda līdz ar to pārtrauca savu 12 spēļu sēriju bez uzvarām.

Nedēļas vidū atgriezīsies UEFA Čempionu līga, kurā Liverpool dosies uz Ungāriju, kur aizvadīs izbraukuma spēli pret RB Leipzig. Savukārt Eiropas līgas ietvaros ceturtdien Leicester City Prāgā aizvadīs spēli pret Slavia, Manchester United Itālijā tiksies ar Real Sociedad, Tottenham Ungārijā spēkosies ar Austrijas Wolfsberg, bet Romā Arsenal centīsies pārspēt Benfica vienību.


Visai interesanta nedēļa sagaida Everton komandu, kura vispirms trešdien aizvadīs pārcelto spēli ar Manchester City, bet nedēļas nogalē tiksies ar Liverpool, tikmēr Manchester City viesosies Londonā pie Arsenal.

bottom of page