top of page

Liverpool un Arsenal ceļš pretī kausam beidzies, Frenkam Lempardam pēdējā spēle pie Chelsea stūres


Anglijā šī bija kausa izcīņas nedēļas nogale. Premjerlīgas ietvaros tika aizvadīta tikai viena pārceltā spēle, kurā Aston Villa ar 2:0 pārspēja Newcastle United. Šī Aston Villa uzvara palīdzēja komandai pacelties uz 8.vietu kopvērtējumā, aiz sevis atstājot Chelsea, Southampton un Arsenal komandas. Ņemot vēra zaudētos punktus Aston Villa ir ļoti tuvu tam, lai turnīra tabulā pakāptos vēl augstāk un iekļūtu Eirokausu zonā.

Anglijas kausa izcīņā tika aizvadītas ceturtās kārtas spēles. Anglijas futbola sekotājiem otro reizi nedēļas laikā bija iespēja izbaudīt Manchester United un Liverpool principiālo dueli, šoreiz mājinieku lomā esot komandai no Mančestras. Spēli aktīvāk iesāka mājinieki, laba iespēja 10' minūtē atklāt spēles rezultātu bija Meisonam Grīnvudam, bet viņa sitienu atvairīja Alisons. Kas nesanāca mājiniekiem, izdevās viesiem – pēc izcilas Roberto Firmino piespēles izgājienu viens pret vienu aukstasinīgi realizēja Mohameds Salāhs, pārmetot bumbu pāri Dīnam Hendersonam (0:1). 26' minūtē tika gūti vārti pēc līdzīga scenārija, vienīgi šoreiz izcēlās mājinieki – pēc Markusa Rešforda piespēles uz laukuma pretējo malu precīzs bija viens pret vienu izgājušais Meisons Grīnvuds, kuram šie vārti bija ceturtie visos četros turnīros šosezon (pa vienam katrā no turnīra).


48' minūtē otro reizi veiksmīgi nostrādāja pāris Rešfords-Grīnvuds, vienīgi šoreiz abiem spēlētājiem mainoties ar lomām – pēc Grīnvuda piespēles izgājienu viens pret vienu realizēja Rešfords (2:1). Liverpool nepadevās, un pēc 10 minūtēm izlīdzināja rezultātu – pēc Edinsona Kavani neprecīzas piespēles laukuma vidū zibenīgu kombināciju izspēlēja Milners, Firmino un Salāhs, pēdējam gūstot savus otros vārtus šajā spēlē (2:2). Nākamo 10 minūšu laikā Liverpool izlaida divas izcilas iespējas izvirzīties vadībā – Trenta Aleksandra-Arnolda un Mohameda Salāha sitienus no labās malas atvairīja Hendersons. “Neiesit tu, iesit tev”. Šis pazīstams teiciens nostrādājis spēles 78' minūtes, kad no soda sitiena izcēlies Brunu Fernandešs (3:2), izvirzot mājiniekus vadībā. Rezultāts līdz spēles beigām palika nemainīgs, un uz nākamo kārtu tiek Manchester United, kam šī bija pirmā uzvara pār Liverpool septiņās spēlēs visos turnīros, kā arī savu pirmo uzvaru pār principiālajiem pretiniekiem no Liverpūles trenera lomā svinēja Ūle Gunnars Sulšērs.


Kamēr Ūle Gunnaram Sulšēram garastāvoklis pēc aizvadītās kausa spēles bija labs, par viņa kolēģi no Chelsea, Frenku Lempardu, tā diez vai varētu pateikt – neskatoties uz uzvaru pār Championship līgas vienību Luton Town ar rezultātu 3:1 (ar trīs vārtiem izcēlās Tamijs Eibrahams, kā arī nerealizēja 11 soda sitienu sitienu Timo Verners), nākamajā dienā tika paziņots par viņa atlaišanu no Chelsea galvenā trenera amata. Nostrādājot pusotru gadu šajā amatā, Frenka Lemparda statistika ir sekojoša – 84 spēles, 44 uzvaras, 17 neizšķirti, 23 zaudējumi, uzvarēts 52.4% no spēlēm. Galvenā trenera vieta ir brīva, bet baumo par Tomasa Tuhela iespējamo iecelšanu.


Londonas Arsenal nolika uzvarētāja pilnvaras, ar rezultātu 0:1 piekāpjoties Southampton. Spēles iznākumu izšķīra Arsenal aizsarga Gabriela raidījums savos vārtos pēc Volkera-Pītersa centrējuma. Bezspēcīgs bija Bernds Leno, kurš negaidīja tādu pavērsienu un bumba viņam nogāja zem paduses.


Nervoza spēle izvērtās Manchester City vienībai pret League Two vienību Cheltenham Town. Spēles 59' minūtē negaidīti nonākot iedzinēju lomā, komanda no Mančestras attapās tikai spēles pēdējās 10 minūtēs, izvirzoties vadībā, pateicoties Fila Fodena un Gabriela Žezusa vārtiem. Punktu spēlē ar savu vārtu guvumu pielika Ferrans Toress spēles 94' minūtē.


Pēc diezgan līdzīga scenārija izvērtās arī Tottenham Hotspur spēle pret Championship vienību Wycombe Wanderers. Nonākot iedzinēju lomā spēles 25' minūtē, sākumā rezultātu pirmā puslaika otrajā kompensācijas minūtē izlīdzināja Garets Beils, bet atlikušie trīs vārti tika gūti laika posmā no 86' minūtes līdz 93' minūtei (izcēlās Harijs Vinkss un divreiz Tangī Ndombelē).

Nākamajā kārtā no gaidāmām cīņām var izcelt Everton un Tottenham pāri. Manchester United uzņems West Ham United, Chelsea un Manchester City viesosies attiecīgi pie Championship vienībām Barnsley un Swansea City.


Savukārt nedēļas vidū ir paredzētas vairākas aizraujošas spēles Premjerlīgas ietvaros: šovakar jau otro reizi dažu dienu laikā savā starpā tiksies Southampton un Arsenal, rītvakar Chelsea, nu jau bez Frenka Lemparda galvenā trenera amatā, uzņems Wolverhampton Wanderers, bet Leicester City ciemosies pie Everton. Kārtu noslēgs ceturtdienas vakara spēle starp Tottenham un Liverpool.

bottom of page