top of page

Manchester United atkārto Premjerlīgas rekordu, Brighton turpina pārsteigt


Notikumiem bagāta izvērtās Anglijas Premjerlīgas 22.spēles diena, no kuriem īpašu uzmanību izpelnījās Manchester United sniegums, kas ar rezultātu 9:0 pārbrauca pāri Southampton vienībai, kura jau otro sezonu pēc kārtas piekāpjas ar šādu rezultātu (pagājušā sezonā ar šādu rezultātu savā laukumā kapitulējot pret Leicester City un uzstādot lielākā mājas zaudējuma antirekordu Premjerlīgā). Spēle iesākās ar Southampton spēlētāja Aleksa Jankevica rupju pārkāpumu pret Skotu Maktomineju un sarkano kartiņu jau 2' minūtē. Interesanti, ka Jankevicam šī bija pirmā spēle Premjerlīgā, iesākot pamatsastāvā. Manchester United izcili izmantoja viena spēlētāja pārsvaru, pirmajā puslaikā sasitot četrus vārtus – izcēlās Van-Bisaks, Rešfords, Kavani, kā arī raidīja bumbu savos vārtos Bednareks.


Otrā puslaika vidū rezultātu padarīja graujošu Marsiāls un Maktominejs (6:0), tikmēr 86' minūtē sarkano kartiņu par pēdējās cerības pārkāpumu saņēma Bednareks, un deviņu vīru sastāvā Southampton ielaida vēl trīs vārtus no Brunu Fernandeša, Marsiāla un Denjela Džeimsa. Ar šo uzvaru Manchester United atkārtoja jau pieminēto Leicester City un sevis uzstādīto lielākās uzvaras rekordu, kad 1995.gadā ar līdzīgu rezultātu pārspēja Ipswich Town.

Tikmēr Manchester City bez īpašām problēmām ar rezultātu 2:0 pārspēja Burnley, pateicoties Gabriela Žezusa un Stērlinga vārtiem pirmajā puslaikā, saglabājot trīs punktu pārsvaru no Manchester United. Alisonam šī bija astotā sausā spēle pēc kārtas, un viņš kļuva par piekto vārtsargu Premjerlīgā, kurš panāca šo rādītāju (rekords pieder Edvīnam van der Sāram – 14 spēles).


Turnīra tabulā apmainījās vietām Leicester City, kas ar rezultātu 2:0 viesos pārspēja Fulham, un Liverpool, kas negaidīti savā laukumā ar rezultātu 0:1 piekāpās Brighton and Hove Albion, kas iepriekšējā kārtā pārspēja Tottenham, bet izlēma uz tā neapstāties, un sagādāja kārtējo pārsteigumu Anglijas Premjerlīgas cienītājiem. Visai līdzīgā spēlē, kur pārsvars sitienu ziņā piederēja Brighton vienībai (sitienu attiecība 11:13, vārtu rāmī 1:4), vienīgos vārtus 56' minūtē guva Stīvens Alzate. Liverpool sērija bez uzvarām savā laukumā jau sasniegusi četras spēles.

Londonas Arsenal viesojās pie Wolverhampton, un uzreiz pārņēma iniciatīvu. 6' minūtē pa vārtu stabu trāpīja Bukajo Saka, bet jau pēc 2 minūtēm izcēlās ar vārtu guvumu, tomēr ar VAR starpniecību tika konstatēts, ka rezultatīvo piespēli atdevušais Lakazets bija atradies aizmugures stāvoklī, un vārtu guvums tika atcelts. Turpmāk regulāri apdraudēja mājinieku vārtus Pepē, un tieši viņš atklāja spēles rezultātu, 32' minūtē kreisajā malā izcili tiekot galā ar diviem pretinieku spēlētājiem un raidot bumbu vārtu tālajā stūrī. Pirmais puslaiks tuvojās beigām, kad notikusi spēli izšķirošā epizode – par pēdējās cerības pārkāpumu tika noraidīts Davids Luiss un uz Arsenal vārtiem tika piešķirts 11 metru soda sitiens, ko veiksmīgi realizēja Rubens Neviss.


Otrais puslaiks iesākās ar vēl vienu Wolverhampton vārtu guvumu – ar izcilu tālsitienu izcēlās Žuau Moutiņu. Arsenal bija grūti glābt spēli, spēlējot mazākumā, bet vēl vairāk apgrūtināja situāciju spēles 71' minūtē Bernds Leno, nospēlējot ar roku ārpus soda laukuma un saņemot pelnītu sarkano kartiņu. Vārtu rāmī stājās īslandietis Runars Alekss Runarsons, kam šī bija debija Anglijas Premjerlīgā. Atlikušajā spēles daļā Wolverhampton mierīgi noveda spēli līdz uzvarai, pārtraucot Arsenal septiņu spēļu sēriju bez zaudējumiem Premjerlīgā.

Pirmo spēli Premjerlīgā šosezon aizvadīja Džese Lingārds, kas uz īres tiesībām pārgāja no Manchester United uz West Ham United, un uzreiz izcēlās ar diviem vārtu guvumiem, sekmējot savas jaunās komandas uzvaru pār Aston Villa ar rezultātu 3:1. Pastarīšu cīņā Sheffield United ar rezultātu 2:1 pārspēja West Bromwich Albion, gūstot trešo uzvaru piecās spēlēs.


Tikmēr kārtas noslēdzošā spēlē Tottenham uzņēma kaimiņus no Chelsea, un cieta zaudējumu ar rezultātu 0:1, vienīgos vārtus ielaižot no Žoržinju realizētā 11 metru soda sitiena 24' minūtē. Chelsea turpina savu sēriju bez ielaistiem vārtiem, tikmēr Tottenham zaudē jau trešo spēli pēc kārtas, un Žoze Mourinju pirmo reizi savā karjerā zaudēja divās mājas spēlēs pēc kārtas.

Nākamā Premjerlīgas kārta tiks aizvadīta šajā nedēļas nogalē. Liverpool savā laukumā centīsies pārtraukt Manchester City uzvaru gājienu, Manchester United uzņems Everton, Chelsea viesosies pie Sheffield United, un Leicester City viesos tiksies ar Wolverhampton.

bottom of page