top of page

Manchester United pārtrauc Manchester City uzvaru gājienu, Chelsea soļo bez zaudējumiem, Keina diena


27.kārtas ietvaros par galveno notikumu tika uzskatīts Mančestras derbijs starp City, kas bija mājinieku lomā, un United vienībām. Zibenīgs starts izdevies viesiem – jau 30" sekundē Antonī Marsiāls tika nogāzts pretinieku soda laukumā un nopelnīto 11 metru soda sitienu realizēja Brunu Fernandešs (0:1). Manchester City vairāk kontrolēja bumbu, bet bīstamāk pretuzbrukumos izskatījies tieši Manchester United, pāris reizes liekot Edersonam iesaistīties spēlē, tikmēr viņa kolēģis pretējos vārtos Dīns Hendersons, kurš aizstāja otrajā spēlē pēc kārtas ģimenes apstākļu dēļ iztrūkstošo Dāvidu de Hea, pirmo bīstamo momentu pie saviem vārtiem sagaidīja vien ap pirmā puslaika vidu, kad atvairīja Oleksandra Zinčenko sitienu no apmēram 20 metriem. Kopumā jāuzslavē Manchester United disciplinēta spēle aizsardzībā, faktiski nedodot pretiniekam pietuvoties soda laukumam un atliekot vien cerēt uz sitieniem no tālas distances. 38' minūtē izcilā sitiena pozīcijā nonāca Gindogans, bet sitiens bija pārāk viegls priekš Hendersona. Ļoti tuvu vārtu guvumam mājinieki bija pirmā puslaikā nogalē, kad pēc Rijāda Mehreza asās piespēles uz tālo vārtu stabu nedaudz pietrūka Gabrielam Žezusam, lai aizsniegtos līdz bumbai. Kaut arī vērts pieminēt, ka brazīliešu uzbrucējs atradies aizmugures stāvoklī, un visticamāk vārtu guvums tiktu atcelts.


48' minūtē Rodri satricināja vārtu pārliktni, bet vēl vairāk Manchester City pēc divām minūtēm satricināja Lūks Šo, iesākot zibenīgu sprintu pa kreiso malu un pēc īsas saspēles soda laukumā ar Rešfordu raidot bumbu vārtu tālajā stūrī (0:2). Atlikušajā laikā Manchester United bija pat tuvāk tam, lai palielinātu pārsvaru, bet pāris izcilas iespējas neizmantoja Antonī Marsiāls, un rezultāts palika nemainīgs. Manchester United svin pirmo uzvaru šosezon pār Top-6 vienību, komandas galvenais treneris Ūle Gunnars Sulšērs šajā amatā svin trešo uzvaru viesos pār Manchester City (kopā uz pretinieku laukuma aizvadot trīs spēlēs), un samazināja punktu starpību ar saviem kaimiņiem līdz 11 punktiem. Un līdz ar šo zaudējumu Manchester City pārtrūka divas iespaidīgas sērijas – 21 uzvaru sērija visos turnīros, kā arī 19 spēļu sērija Premjerlīgā, kuras ietvaros klubs nav bijis iedzinējos spēles laikā.

Turpina soļot bez zaudējumiem Londonas Chelsea, šoreiz ar rezultātu 2:0 pieveicot tuvākos sekotājus no Everton. Chelsea pārliecinoši pārņēma iniciatīvu, un atklāja rezultātu 31' minūtē, kad Kaja Haverca raidītā bumba trāpīja pa Everton aizsargu Benu Godfriju, un no viņa ielidoja vārtos (1:0). Everton izcēlās vien ar Andrē Gomeša sitienu pirmā puslaika beigās, kas vēlāk izrādījies vienīgais komandas sitiens vārtu rāmī šajā spēlē. 53.minūtē tika atcelts Kaja Haverca vārtu guvums, tiesnešu brigādei fiksējot spēli ar roku no vācu pussarga puses. Havercs ilgi par to nav pārdzīvojis un 61' minūtē izlauzās pa kreiso malu un ieskrēja soda laukumā, kur viņu nogāza Džordans Pikfords. Pie 11 metru soda sitiena atzīmes pienākušais Žoržinju bija precīzs, uzstādot gala rezultātu 2:0. Chelsea saglabā ceturto vietu, tikmēr Everton ļāva sevi apsteigt West Ham United, kas ar analoģisku rezultātu pieveica Leeds United.


Uzņēmusi formu Tottenham, svinot trešo uzvaru pēc kārtas, šoreiz ar rezultātu 4:1 pārspējot Crystal Palace. Īpaši veiksmīga šī spēle izdevusies Garetam Beilam, kurš pēdējās spēlēs izpelnījies Žozē Mouriņu uzticību un atmaksājis vēl ar diviem vārtiem šajā spēlē, līdzīgi kā spēlē nedēļu iepriekš pret Burnley. Bet par galveno varoni kļuvis Harijs Keins, kurš ne tikai asistēja Beilam abos vārtu guvumos, bet arī pats izcēlās ar diviem precīziem sitieniem. No 5.vietas, kas garantē dalību Eiropas līgā, Tottenham šķir vien 3 punkti.


Ja kāds gadu atpakaļ pateiktu, ka priekš Liverpool būs norma zaudēt entās pēc kārtas spēles savā laukumā, diez vai kāds tam noticētu. Bet tāda nu ir skarbā realitāte Liverpool dotajā brīdī, un šī sērija šīs nedēļas nogalē pagarinājusies līdz 6 spēlēm. Šoreiz pāri Liverpool darījusi Fulham vienība, kas cīnās par palikšanu Premjerlīgā. Liverpool kardināli mainīja sastāvu pirms gaidāmās atbildes spēles Čempionu līgā pret RB Leipzig. Salīdzinot ar spēli pret Chelsea, aizsardzībā palika vien Endrjū Robertsons, Veinaldumam pussargu līnijā pievienojušies Keitā un Milners, tikmēr Firmino un Manē vietā uzbrukumā devās Šakirī un Diogo Žota, kurš nesen atkopies no ceļa savainojuma. Spēle aizritēja ar Liverpool pārsvaru bumbas kontroles un sitienu ziņā, bet arī Fulham rādīja cienīgu sniegumu, ik pa laikam ar asiem uzbrukumiem apdraudot Alisona vārtus, par ko tika atalgota ar vārtu guvumu pirmā puslaika izskaņā, kad Salāhs pie sava soda laukuma zaudēja bumbu, un to pārtverušais Mario Lemina ar precīzu sitienu vārtu tālajā stūrī atklāja spēles rezultātu (0:1).


Arī otrajā puslaikā veiksme nebija uz Liverpool puses – pāris reizes izcili vārtu rāmī nospēlēja Alfonss Areola, bet vienu reizi Fulham glāba vārtu stabs pēc Sadio Manē sitiena. Fulham guva svarīgus 3 punktus, un neskatoties uz to ka vel joprojām atrodas 18.vietā, punktu ziņā ir izlīdzinājies ar Brighton & Hove Albion vienību, kas, esot vadībā pret Leicester City, otrajā puslaikā ielaida divus vārtus, un cieta zaudējumu ar rezultātu 1:2. Savukārt Liverpool noslīdēja uz 8.vietu, apgrūtinot sev izredzes iekļūt Eirokausos nākošajā sezonā.

Nedēļas vidū 33.kārtas pārceltajā spēlē Manchester City tiksies ar Southampton, kas nupat pārtraukusi savu 9 spēļu sēriju bez uzvarām. Svētdien mūs gaida Ziemeļlondonas derbijs starp Arsenal un Tottenham, Manchester United savā laukumā uzņems uz vietu Čempionu līgā pretendējušo West Ham United, Chelsea un Manchester City viesosies attiecīgi pie Leeds United un Fulham, savukārt Leicester City tiksies ar Sheffield United. Jāmin arī tas, ka ceturtdien Manchester United, Arsenal un Tottenham aizvadīs savas pirmās UEFA Eiropas līgas 1/8 fināla spēles attiecīgi pret AC Milan, Olympiacos un Zagrebas Dinamo.


bottom of page