top of page

Manchester United saglabā pirmo vietu, Liverpool nedienas turpinās, Frenks Lempards tuvu atlaišanai


Anglijas Premjerlīgā tika aizvadītas atlikušās 18.kārtas spēles, kā arī 1.kārtas pārnestā spēle starp Manchester City un Aston Villa.


Leicester City savā laukumā uzņēma Londonas Chelsea. Spēle iesākās ar mājinieku vārtu guvumu spēles 6' minūtē, kad pēc neveiksmīga Harvija Barnsa sitiena mēģinājuma bumba nonāca pie Vilfreda Ndidi, kura sitiens bija precīzs. Laba iespēja pēc 10 minūtēm palielināt pārsvaru bija Džeimsam Medisonam, bet bumba pēc viņa sitiena trāpīja pa vārtu pārliktni. Chelsea pakāpeniski iesaistījās spēlē, pirmo bīstamo momentu izveidojot 20' minūtē – izcili noreaģēja Kaspers Šmeihels, atvairot Kalluma Hadsona-Odoi sitienu no asa leņķa. Īsi pēc aizvadītās pusstundas, pretinieki apmainījās ar labām vārtu gūšanas iespējām - Hadsonam-Odoi nonākot izdevīgā pozīcijā, bumba tika raidīta garām vārtiem, un gandrīz uzreiz līdzīgā pozīcijā nonāca Džēimijs Vārdijs, bet teicami nospēlēja Chelsea vārtsargs Eduards Mendī. 38' minūtē Chelsea bija tuvu tam, lai saņemtu 11 metru soda sitienu, bet pēc VAR lēmuma pārkāpums bija ārpus soda laukuma. Piešķirto soda sitienu Meisons Maunts neprata izmantot, un pēc pāris minūtēm Leicester City dubultoja pārsvaru – vienatnē atstāts Džeimss Medisons neatstāja cerību Mendī, un izcēlās ar vārtu guvumu jau trešajā spēlē pēc kārtas.

Otrajā puslaikā Chelsea lika uzsvaru uz bumbas kontroli, tikmēr Leicester City meklēja veiksmi pretuzbrukumos. Komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, bet aizmugures stāvokļa dēļ abi vārtu guvumi (Markam Olbraitonam 55.minūtē, un Timo Verneram 85' minūtē, kurš nevar izcelties Premjerlīgā jau 11 spēles) tika atcelti aizmugures stāvokļa dēļ. Leicester City svinēja trešo uzvaru pēc kārtas un uz īsu laiku ieņēma pirmo vietu tabulā, tikmēr Chelsea, pēc West Ham uzvaras pār West Bromwich Albion (2:1), ar 29 punktiem noslīdēja uz 8.vietu. Londonas klubam šis ir viens no vājākajiem rezultātiem sezonas pirmajā daļā, kopš klubu iegādājās Romans Abramovičs (antirekords tika uzstādīts 2015-2016 sezonā – 20 punkti). Frenka Lemparda situācija Chelsea galvenā trenera amatā kļūst arvien sliktāka.


Nobīdīja Leicester City no pirmās vietas Manchester City, svinot kārtējo uzvaru, šoreiz ar rezultātu 2:0 pār Aston Villa, kļūstot par devīto komandu šosezon, kas pabijusi turnīra tabulas augšgalā. Pirmos vārtus Mančestras komanda, kas lielāko daļu no saviem vārtiem līdz šim guvusi pirmajos puslaikos (20 vārti no kopējiem 29), spēja iesist tikai spēles 79' minūtē (izcēlās Bernardu Silva), kas izraisīja strīdus no Aston Villa puses – pēc viņu domām, rezultatīvu piespēli atdevušais Rodri īsi pirms bumbas pārņemšanas no Aston Villa aizsarga bija atradies aizmugures stāvoklī. Bet neskatoties uz to, vārtu guvums tika ieskaitīts, bet Aston Villa treneris Dīns Smits par strīdēšanos tika noraidīts uz tribīnēm. Punktu pielika spēles 90' minūtē Ilkajs Gindogans, izceļoties ar piekto vārtu guvumu pēdējās septiņās spēlēs.


Tomēr ilgi pirmajā vietā Manchester City neaizkavējās – kaimiņi no Manchester United savā spēlē pārspēja Fulham ar rezultātu 2:1. Nonākot iedzinēju lomā jau 5' minūtē, rezultātu 21' minūtē izlīdzināja Edinsons Kavanī, bet uzvaru nesošus vārtus 65' minūtē guva Pols Pogbā, kam šie ir otrie vārti 8 dienu laikā. Manchester United ne tikai saglabāja divu punktu pārsvaru no tuvākiem sekotājiem, bet arī uzstādīja jaunu Premjerlīgas rekordu, uzvarot 94 reizes, esot iedzinēju lomā spēles laikā.


Joprojām bez gūtiem vārtiem Premjerlīgā 2021.gadā paliek Liverpool, šoreiz pārsteidzoši ar rezultātu 0:1 piekāpjoties turnīra tabulas lejasgalā esošajam Burnley. Liverpool nevar uzvarēt jau 5 spēles pēc kārtas, bezvārtu sērija sasniegusi jau 4 spēles, kā arī pārtrauca savu iespaidīgo sēriju no 68 spēlēm bez zaudējumiem savā laukumā.

Nākamajā kārtā, kura tiks izspēlēta nākamās nedēļas vidū Liverpool gaida grūta cīņa pret par 1 punktu atpaliekošo Tottenham, Leicester City viesosies pie Everton, tikmēr Manchester United un Manchester City attiecīgi tiksies ar izkrišanas zonā esošām vienībām Sheffield United un West Bromwich Albion. Londonas Arsenal gaida 2 spēles ar Southampton 4 dienu laikā (pārnestā Anglijas kausa spēle un Premjerlīgas spēle). Savukārt brīvdienās notiks Anglijas kausa izcīņas 4.kārtas spēles. No visām spēlēm var izcelt jau pieminēto Southampton un Arsenal tikšanos, kā arī Manchester United un Liverpool dueli.

bottom of page