top of page

Manchester United zaudē pēdējās vietas īpašniecei un pamet pirmo vietu, Tuhela bezvārtu debija


Anglijas Premjerlīgā tika aizvadītas 20.kārtas spēles, un par galveno pārsteigumu kļuva līdervienības Manchester United zaudējums pret Sheffield United (kas ieņem pēdējo vietu) savā laukumā ar rezultātu 1:2. Mājinieki veica pāris izmaiņas sastāvā salīdzinājumā ar pāris dienas atpakaļ aizvadīto kausa spēli pret Liverpool, no kurām varētu izcelt Aksela Tuanzebē un Aleksa Tellesa likšanu sākumsastāvā, nomainot Viktoru Lindelēfu un Lūku Šo. Spēles rezultāts tika atklāts 23' minūtē, kad pēc stūra sitiena centrējuma neveiksmīgi, izejot no vārtiem, nospēlēja Davids de Hea, un ar galvu bumbu vārtos raidīja Kīns Braiens (0:1). 30' minūtē ar vārtu guvumu izcēlās Antonī Marsiāls, bet tika fiksēts pārkāpums pret Sheffield United vārtsargu, un vārtu guvums tika atcelts.

Manchester United turpināja spiest, gandrīz ielaižot otros vārtus 57' minūtē, kad izgājienu viens pret vienu neizmantoja Deivids Makgoldriks. Izlīdzināt rezultātu mājiniekiem izdevās 64' minūtē, kad pēc Aleksa Tellesa centrējuma precīzs bija Harijs Magvairs (1:1). Tomēr priecājās mājinieki ne visai ilgi – spēles 74' minūtē de Hea neveiksmīgi mēģināja izsist bumbu ārā no soda laukuma, kura pēc nelielas izspēles nonāca pie Olivera Bērka, kurš, ne bez rikošeta palīdzības no Tuanzebē, raidīja to vārtos (1:2). Manchester United nespēja atlikušajā laikā glābt spēli, un cieta savu pirmo zaudējumu čempionātā kopš pagājušā gada 1.novembra, pārtraucot iespaidīgo 13 spēļu sēriju bez zaudējumiem (10 uzvaras, 3 neizšķirti). Sheffield United šī ir pirmā uzvara viesos Premjerlīgas spēlē kopš pagājušā gada februāra (kopumā bez uzvarām tika aizvadītas 16 spēles viesos), un otrā uzvara trijās spēlēs, kas ļāva samazināt punktu starpību no 17.vietas līdz 10 punktiem.


Šo konkurenta klupienu prata izmantot Manchester City, kas viesos ar rezultātu 5:0 pārspēja West Bromwich Albion. Jau pēc pirmā puslaika rezultāts bija 4:0 par labu viesiem, ar vārtu guvumiem izcēlās Gindogans (divi vārti), Kanselu un Mehrezs, bet punktu otrajā puslaikā pielika Stērlings. Diskusijas izraisīja tiesneša asistentes rīcība īsi pirms Kanselu vārtu guvuma, kad viņa pacēla karodziņu, ar nokavējumu signalizējot par aizmugures stāvokli Bernardū Silvam. Mājinieku spēlētāji apstājās, neskatoties uz to, ka galvenais tiesnesis nav apturējis spēli, un Kanselu, neviena netraucēts, raidīja bumbu vārtos. Tomēr VAR parādīja, ka aizmugures tajā epizodē nebija. Manchester City šī kārtējā uzvara ļāva ieņemt pirmo vietu, par vienu punktu apsteidzot Manchester United, un pie tam nospēlējot par vienu spēli mazāk.


Savus pirmos vārtus un uzvaru Anglijas Premjerlīgā šogad guva Liverpool, viesos ar rezultātu 3:1 pārspējot Tottenham. Spēle iesākās ar Sona vārtu guvumu spēles 3' minūtē, bet pēc detalizētākas šīs epizodes apskates ar VAR starpniecību tika konstatēts, ka Sons uzbrukuma izspēles laikā bija atradies aizmugures stāvoklī, līdz ar to vārtu guvums tika atcelts. Kopumā pirmais puslaiks noritēja mierīgi, un komandas bija jau gatavas doties ģērbtuvēs, kad pirmā puslaikā kompensācijas laika ceturtajā minūtē pēc Sadio Manē diagonālas piespēles bumbu tukšos vārtos raidīja Firmino (0:1). Liverpool bezvārtu sērija Anglijas Premjerlīgā apstājās uz atzīmes 483 minūtes.


Aktīvi iesākās otrais puslaiks, komandām apmainoties ar vārtu guvumiem – 47' minūtē dubultoja pārsvaru Aleksandrs-Arnolds, nonākot pirmajam pie bumbas pēc Manē atvairītā sitiena (0:2), bet 49' minūtē vienus vārtus atspēlēja Tottenham, ar spēcīgu tālsitienu izceļoties Pjēram Emīlam Hejbjergam (1:2). 57' minūtē guva vārtus Salāhs, bet mirkli pirms Firmino bija nospēlējis ar roku, līdz ar to arī šis vārtu guvums tika atcelts. Liverpool tomēr pēc īsa laika izdevās palielināt pārsvaru, kad pēc Aleksandra-Arnolda izcilas piespēles veiksmīgi kāju pielika Manē (1:3). Ar šiem vārtiem Manē ir apsteidzis Luisu Svaresu, ar 70 vārtiem savā kontā ieņemot piekto vietu Liverpool labāko vārtu guvēju sarakstā, ņemot vērā tikai Anglijas Premjerlīgas spēles. Liverpool paliek ceturtajā vietā, samazinot punktu starpību ar trešā vietā esošo Leicester City, kas savu spēli noslēdza ar 1:1 neizšķirtu pret Everton. Tikmēr Tottenham, pēc West Ham United uzvaras pār Crystal Palace ar rezultātu 3:2, noslīdēja uz 6.vietu, bet tāpat kā Manchester City, vēl paturot vienu spēli rezervē.


Turpina savu sēriju bez zaudējumiem čempionātā Londonas Arsenal (pagarinot to līdz 6 spēlēm), atriebjoties Southampton par zaudējumu Anglijas kausā šosestdien, svinot uzvaru ar rezultātu 3:1. Nonākot iedzinējos 3' minūtē, Arsenal prata atspēlēties pateicoties Pepē, Saka un Lakazeta vārtiem. Ar bezvārtu neizšķirtu pret Wolverhampton Wanderers debitēja Chelsea galvenā trenera amatā un Anglijas Premjerlīgā vācu speciālists Tomass Tuhels. Nepalīdzēja izmaiņas taktiskā izvietojumā (3-4-2-1 salīdzinājumā ar Frenka Lemparda 4-3-3), kā arī pilna dominance bumbas kontroles ziņā (79% pret 21%). Iespēju samazināt piecu punktu starpību no 17.vietā esošas Brighton and Hove Albion vienības neizmantoja par vienu vietu zemāk esoša Fulham – bezvārtu neizškirts 0:0.

Šīs nedēļas nogalē Anglijas futbola cienītājus gaida cīņa starp Londonas Arsenal un Manchester United. Sheffield United aizvadīs otro spēli Mančestrā pēc kārtas, tiekoties ar Manchester City, četras spēles pēc kārtas uzvarošā West Ham United uzņems Liverpool un mēģinās ielauzties Čempionu līgas zonā, savukārt Leicester City tiksies ar Leeds United.

bottom of page