top of page

Mančestras United garantē vietu Eiropas līgas finālā, Villarreal sper plašu soli


Mančestra United grauj Roma un neatstāj nekādu cerību itāļiem uz finālu Eiropas līgā. Foto - skysports.com

Kavanī un Fernandešam 2+2, Manchester United grauj Roma


Manchester United savā laukumā uzņēma Roma vienību, komandām tiekoties pirmo reizi oficiālajos turnīros kopš 2008.gada, un jau devītajā minūtē pēc Kavanī piespēles rezultātu atklāja Brunu Fernandešs (1:0). Roma ātri prata atspēlēties, Pelegrinī realizējot 11 metru soda sitienu 15.minūtē. Itāļu klubs uz tā neapstājās, un 34' minūtē pēc izcilas Mkhitarjana piespēles Pelegrinī piespēlēja uz Džeko, kurš apsteidza pretinieku aizsargus un trāpīja tukšajos vārtos (1:2).


Tomēr otrajā puslaikā Roma gaidīja īsta katastrofa. Iesāka to Edinsons Kavanī, pēc saspēles ar Fernandešu raidot bumbu vārtu devītniekā (2:2). Savukārt laika posmā no 64' līdz 75' minūtei Roma vārtsargs bija spiests izvilkt bumbu no tīkla trīs reizes – vēlreiz izcēlās ar vārtu guvumu Kavanī, vēl pēc kāda laika Urugvajas uzbrucēja nopelnīto 11 metru soda sitienu realizēja Fernandešs, bet rezultātu par graujošu padarīja Pols Pogbā pēc Fernandeša centrējuma – 5:2. Bet ar to Roma nebēdas nebeidzās – pēdējo naglu iedzina Grīnvuds, arī šoreiz asistenta lomā bija Kavanī (6:2). Manchester United galvenajam trenerim Ūle Gunnaram Sūlšeram šī nav pirmā reize, kad viņš piedalās Roma sakāvē ar graujošu rezultātu – esot vēl komandas spēlētāja lomā, 2007.gadā Čempionu līgas ceturtdaļfināla otrajā spēlē tika fiksēts nepieklājīgs rezultāts 7:1 par labu Manchester United.


Villarreal mājās izcīna svarīgu uzvaru pār Arsenal


UEFA Eiropas līgas otrā pusfināla pirmajā spēlē Spānijā pie Villarreal viesojās Arsenal. Par pārsteigumu daudziem, jau spēles 5' minūtē vadībā spēja izvirzīties Villarreal. Vispirms pa labo malu drosmīgi soda laukumā ielauzās Čukvueza, izlauzdamies starp diviem Arsenal aizsargiem, bumba nonāca pie Triguerosa, kurš negaidot šāva bumbu tālajā apakšējā stūrī. Divdesmit minūtes vēlāk spāņu komanda vēlreiz sarūgtināja viesus. Vispirms bīstamu stūra sitienu izpildīja Pareho – bumbu soda laukumā izcīnīja Moreno, kurš sita nedaudz garām tālajam vārtu stabam, taču tur jau dežūrēja 35 gadus vecais veterāns Albiols, kurš visai viegli bumbu ietrieca vārtos no dažu metru attāluma, un jau 2:0 Villarreal labā. Desmit minūtes vēlāk Arsenal tika pie 11 metru soda sitiena, taču tiesnesis pēc video atkārtojuma noskatīšanās tomēr to atcēla. Līdz ar to pirmais puslaiks noslēdzās ar visai pārliecinošu divu vārtu pārsvaru par labu Villarreal. Turklāt Londonas klubam pat ne reizi pirmajās 45 minūtēs neizdevās trāpīt vārtu taisnstūrī.


Otrais puslaiks iesākās gaužām neveiksmīgi priekš Arsenal – pretinieku laukuma pusē Kabellos par rupju spēli nopelnīja otru dzelteno kartīti, līdz ar to atstāja viesus mazākumā. Skaitliskais pārsvars Villarreal dzina vēl vairāk uz priekšu, kas ļāva izveidot 3 ļoti bīstamas vārtu gūšanas iespējas turpmākajās 10 minūtēs. Taču tam par spīti savu iespēju sagaidīja arī Arsenal, jo 71' minūtē tie nopelnīja 11 metru soda sitiena izpildes iespēju. Pendeli devās izpildīt Pepe, kurš sita aukstasinīgi pa zemi, tieši vārtiem pa vidu, kamēr vārtsargu aizsūtīja pa kreisi. Desmit minūtes līdz pamatlaika beigām komandu spēlētāju skaits izlīdzinājās, jo Villarreal centra pussargs arī nopelnīja otru brīdinājumu. Līdz ar to viņam arī nācās laukumu pamest. Atlikušajā spēles daļā rezultāts vairs nemainījās, tādēļ Villarreal ļoti svarīga izcīnītā uzvara.


Atbildes spēles gaidāmas nākamajā ceturtdienā.

bottom of page