top of page

Marseille atlaiž Villašu-Boašu, līdervienības izcīna uzvaras


Pēc notikumiem bagātas nedēļas nogales Francijas čempionātā iestājās klusuma periods. Četras uz šo brīdi labākās komandas izcīnīja uzvaras savās spēlēs, bet visās pārējās sešās spēlēs tika fiksēti neizšķirti. Turklāt atkal par galveno pārsteigumu kļuva FC Lorient komanda, kura spēja aizvadīt trešo spēli pēc kārtas atgriežoties no karantīnas, izcīnot punktus katrā no tām. Pēdējo reizi FC Lorient bezzaudējumu sērija no trīs spēlēm Francijas augstākajā līgā tika fiksēta 2017.gada aprīlī, toreiz FC Lorient izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas, pārspējot Nancy, Caen un Lyon komandas. Šoreiz FC Lorient atņēma punktus turnīra tabulā piektajā vietā esošai Stade Rennais, nospēlējot neizšķirti 1:1.


Stade Rennais ļoti aktīvi iesāka spēli, kopumā, pirmajā puslaikā izveidojot vairākus ļoti bīstamus momentus, viens no kuriem pārvērtās arī par vārtu guvumu spēles 14' minūtē. FC Lorient spēja izveidot tikai vienu puslīdz bīstamu izgājienu uz pretinieku vārtiem, kurš noslēdzās ar vāju sitienu pa vārtiem.


Otrā puslaika pirmajā daļā Stade Rennais varēja gūt vēl vienus vārtus, taču pašaizliedzīgi nospēlēja Lorient aizsargs metoties zem bumbas un bloķējot ļoti bīstamu sitienu pa vārtiem. Lorient otrajā puslaikā izskatījās jau labāk, un spēles izskaņā, 83' minūtē, spēja izlīdzināt rezultātu.

Joprojām diezgan karsti notikumi turpinās Marseļā. Andrē Villašs-Boašs tika atstādināts no amata, kā arī pats Villašs-Boašs pēcspēles preses konferencē paziņoja par atkāpšanos no amata. Klubs nav apmierināts. Klubam nepatika trenera teiktais preses konferencē attiecībā pret kluba sporta direktoru, un ir gatavs piemērot sankcijas pret treneri. Savukārt Villašs-Boašs nav apmierināts par Celtic pussarga Oļivjē Tšama iegādi. Treneris teica, ka viņš nebija sarakstā, nebija saskaņots, un iepriekš treneris esot bijis pret šo pāreju.


Marseille šoreiz izbraukumā nespēja pārspēt RC Lens vienību, esot vadībā ar 2:0 pēc pirmā puslaika, Marseille izlaida pārsvaru un nospēlēja neizšķirti 2:2. Tādējādi Marseille pagarināja bezuzvaru sēriju līgā līdz pat 5 spēlēm. Pēdējo reizi Marseille nespēja izcīnīt uzvaru 5 pēc kārtas Ligue 1 spēlēs 2019.gada janvārī, toreiz tika zaudēts Saint-Etienne un FC Nantes, savukārt ar Reims, Angers un Monaco tika fiksēti neizšķirti.

Lille ar 3:0 izbraukumā pārspēja Bordeaux vienību, visus trīs vārtus gūstot otrajā puslaikā. Jāsaka, ka pie rezultāta 0:2, Bordeaux neizmantoja vairākas teicamas izdevības gūt vārtus - izcili vārtos darbojās Maiks Menjans. Ar šādu pašu rezultātu PSG pārspēja līgas vājāko komandu Nimes. Skaistus vārtus šajā spēlē guva Kilians Mbapē.

Monaco ar minimālu pārsvaru pārspēja Nice. Monaco spēlē rezultātu atklāja Visams Ben Jeders, realizējot 11 metru soda sitienu spēles 28' minūtē. Otrā puslaika pašā sākumā Nice atspēlējās, taču dažas minūtes vēlāk Monaco skaisti izspēlēja soda sitienu un Ben Jeders guva ļoti skaistus vārtus, atnesot savai komandai uzvaru šajā spēlē.

Ar momentiem bagātā spēlē Lyon tikai ar 1:0 pārspēja līgas priekšpēdējās vietas īpašnieci Dijon. Jau pašā spēles sākumā Lyon diezgan pavirši nospēlēja aizsardzībā, iesākot uzbrukumu, atdodot bumbu tieši zem sitiena Dijon spēlētājam, kurš sita nedaudz garām vārtiem. Spēles 17' minūtē Lyon neticamā veidā neatklāja spēles rezultātu, vispirms Husems Avārs gandrīz no 11 metru soda sitiena atzīmes sita tieši pa vārtu stabu, bumba atleca viņam atpakaļ, bet atkārtots sitiens atrada Dijon vārtsargu. Lyon turpināja veidot bīstamus momentus pie Dijon vārtiem, bet teicami vārtos darbojās Dijon vārtsargs, neļaujot Lyon atklāt rezultātu līdz 22' minūtei, kad Lyon izmantoja Dijon kļūdu aizsardzībā un Lukass Paketa guva vienīgos vārtus šajā spēlē. Puslaika turpinājumā Dijon aizvadīja daudz aktīvāk, izveidojot vairākus labus momentus, taču sitieni bija galīgi neprecīzi. Otrajā puslaikā Lyon pārsvars bija nospiedošāks, taču vēlreiz caursist Entoniju Račoppi Lyon futbolistiem neizdevās.

Nākamajā kārtā FC Lorient centīsies turpināt savu diezgan veiksmīgu spēļu sēriju pret Reims, bet kārtas centrālajā spēlē, svētdienas vakarā, savā starpā tiksies Marseille un PSG. Tikmēr Lyon, Lille un Monaco tiksies ar tabulas lejasdaļā esošām komandām: Strasbourg, Nantes un Nimes.

bottom of page