top of page

Marseille izstājas no Francijas kausa izcīņas, zaudējot 4.līgas komandai, 1/8 finālā - līderu ciņa

Tika aizvadīti interesanti dueļi Francijas kausa 1/16 finālā. No tālākās cīņas Francijas kausā tika izslēgtas trīs augstākās līgas komandas. Red Star ar 3:2 uzveica Lens, Le Puy ar 1:0 uzveica Lorient un Canet Roussilon ar 2:1 uzveica Marseille, kurai tā ir otrā reize trīs gadu laikā, kad piedzīvo neveiksmi pret 4. līgas komandu un izstājas no turnīra. No šīs spēles mūsu vārtu topā 7.vietā iekļuva Džeremija Posteraro skaistais brīvsitiens (ar vārtu guvumu un visu topu var iepazīties - šeit).

Tikmēr Metz izbraukumā sagrāva Valenciennes - 4:0. Jau pirmā puslaika 5' minūtē uz Metz vārtiem tika nozīmēts vienpadsmit metru soda sitiens, kuru Valenciennes neizmantoja. Divas minūtes vēlāk nostrādāja ‘Neiesit tu, iesit tev’ princips. Šoreiz Metz tika sniegta iespēja izpildīt vienpadsmit metru soda sitienu, ko arī realizēja Fabiens Kantonje. 34' minūtē tika piešķirts vēl viens vienpadsmit metru soda sitiens uz Valanciennes vārtiem, kuru realizēja Tjerrijs Ambrouss. Pirmo puslaiku Metz pabeidza ar 2:0 vadību. Otrā puslaika 61' minūtē pirmos vārtus no spēles guva Vagners. Bet 89' minūtē spēles pēdējos vārtus guva Pape Sarrs.

Vēl viena rezultatīva spēle izvērtās starp Lyon un Sochaux - 5:2. Lyon komandā ar dubli izcēlās 17 gadīgais Matis Raians Čerki, bet pa vienam pievienoja Djameladīns Benlamri, Maksvels Kornets un uz maiņu nākušais Džeisons Denajers. Viesiem abus vārtus guva Kriss Bedia.

Divu Francijas augstākās līgas komandu duelī PSG pārliecinoši izbraukumā uzveica Brest - 3:0. PSG labā ar dubli izcēlās Kilians Mbape, bet vēl vienu pievienoja Pablo Sarabia. Tāpat ar izbraukuma uzvaru izcēlās Francijas čempionāta līdere Lille, kura ar 3:1 uzveica GFC Ajaccio. Šajā spēlē vārtus Lille labā guva Heka un divus vārtu guvumus GFC Ajaccio aizsargi paši ieraidīja savos vārtus. Mājinieki vienus atspēlēja 87' minūtē, kad precīzs bija Dāvids Pollets, bet ar to nepietika, lai atspēlētu divu vārtu deficītu.

Angers sagrāva Franciscain ar 5:0. Divus vārtu guvumus Angers labā guva Ibrahims Amadou, bet pa vienam pievienoja Anģelo Fulžīnī, Stefans Bahokens un Noa Fatars. Jāpiemin, ka Franciscain aizsargs Sebastiens Lepels saņēma sarkano kartīti spēles 36' minūtē.

Vēl divu augstākās līgas komandu duelī Monaco uzveica Nice - 2:0. Vienīgos vārtus pirmajā puslaika guva Kevins Vollands, bet spēles 87' minūtē Rubens Auilars dubultoja rezultātu.

Francija kausa 1/8 fināla spēles gaidāmas 7 aprīlī, kad interesants duelis gaidāms starp Ligue 1 līdervienībām PSG un Lille, vēl viens augstākās līgas komandu duelis būs starp Monaco un Metz.

bottom of page