top of page

Marta trešās nedēļas vārtu guvumu Top 7 - šoreiz iebalsojam La Liga vārtu guvumus, topā atkal Mesi


Lionels Mesi kārtējo reizi iekļūst mūsu nedēļas vārtu guvumu topā. Foto - laliga.com

Šoreiz mūsu nedēļas vārtu guvumu Top 7 ir tikuši uzreiz vairāki vārti no Spānijas La Liga. Tāpat, jau trešo reizi mūsu Top 7 iekļuva Lionels Mesi.


7.vieta - Kvinsijs Promess pret Ural


Šonedēļ mūsu topu atklāj nīderlandietis, kurš varētu doties laukumā pret Latvijas nacionālo izlasi, taču šoreiz netika iekļauts Nīderlandes izlases sasaukumā - Kvinsijs Promess. Promess šoziem atgriezās Maskavas Spartak komandā, pārejot no Amsterdamas Ajax komandas. Pēc aiziešanas no Spartak, Promess paspēja aizvadīt ne visai veiksmīgu sezonu Sevilla komandā, no kuras 2019.gada vasarā pārgāja uz Ajax. Divu ar pus sezonu laikā Promess Amsterdamas kreklā guva 18 vārtus. Pēc atgriešanās Maskavā Promess patiešām atdzīvināja Spartak spēli, šobrīd Spartak ir izcīnījis trīs uzvaras pēc kārtas ar kopējo rezultātu 13:3, Promesam divreiz izceļoties ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm.


Šajā spēlē Spartak izcīnīja uzvaru ar 5:1, gūstot vairākus ļoti skaistus vārtus, taču tieši Promesa vārtu guvums izpelnījās to godu atklāt mūsu šodienas Top 7. Saņemot bumbu soda laukumā, viņš ar vairākām ātrām kustībām izkustināja pretinieku aizsargu un izdarīja teicamu sitienu vārtu tālajā stūrī.


6.vieta - Lionels Mesi pret SD Huesca


Šīs nedēļas topa sestajā vietā iekļuvis argentīniešu leģenda Lionels Mesi ar savu vārtu guvumu, kas tika īstenots La Liga 28. kārtas spēlē pret Huesca. Ar šiem vārtiem izdevās atklāt rezultātu spēles 13' minūtē, vēl vienus pievienojot pašā spēles izskaņā. Kopā šie bija 21. vārti argentīnieša kontā šajā La Ligas sezonā.


Vārti tika gūti pēc ilglaicīga un pozicionāla Barcelona uzbrukuma – pēc neveiksmīga Huesca spēlētāju mēģinājuma izraidīt bumbu no savas laukuma puses tā nonāca pie Desta, kurš to vienā pieskārienā atmeta Busketsam. Balsta pussargs uzreiz meklēja Mesi, kurš skaisti atbrīvojās ar vienu pieskārienu bumbai no pretspēlētāja, un ar otro - bumbu pārlika uz sev ērto kreiso kāju. Jau nākamajā mirklī izdarīja sitienu no aptuveni 22 metriem, trāpot izcili zem vārtu pārliktņa.

Šis vārtu guvums ļāva visai ātri izvirzīties vadībā un ielikt visai drošus pamatus pārliecinošai uzvarai ar 4:1. Pirmajā puslaikā sekoja vēl divi precīzi raidījumi Katalonijas klubam, kas spēles otro daļu atstāja vairs tikai par formalitāti. Šī uzvara pietuvināja Barcu Atletico Madrid klubam četru punktu attālumā, kas dod visnotaļ pamatotas cerības, ka cīņa par čempionu titulu vēl it nemaz nav noslēgusies.


5.vieta - Kevins de Breine pret Borussia M'gladbach


Kevins de Breine arī šosezon uzņēmies galvenā rezultatīvo piespēļu devēja lomu Manchester City vienībā, līdz šim 11 reizes asistējot saviem komandas biedriem. Janvāra beigās gūtais savainojums, kas piespieda de Breini izlaist gandrīz 3 nedēļas, nedaudz izsita viņu no līdzsvara, bet beļģu pussargs joprojām ieņem otro vietu rezultatīvo piespēļu rādītājā, aiz Harija Keina. Čempionu līgā vien divās spēlēs de Breine paspējis sadot četras rezultatīvas piespēles. Tomēr pēdējās trīs spēlēs de Breine parādīja arī savas vārtu gūšanas prasmes, izceļoties ar 4 vārtiem. Divi no tiem bija uzvaru nesoši – Anglijas kausā pret Everton, un Čempionu līgas 1/8 fināla atbildes spēlē pret Minhengladbahas Borussia, kas arī nonāca mūsu topā.


Izejot uz spēli ar kapteiņa apsēju un centra uzbrucēja lomā, de Breine 12' minūtē, esot pie soda laukuma, ar spēcīgu sitienu ar pirmo pieskārienu, bumbai atsitoties no vārtu pārliktņa, raidīja to vārtos, atklājot spēles rezultātu. Šie vārti palielināja Manchester City pārsvaru divu spēļu summā līdz 3:0, Ilkajs Gindogans pēc pāris minūtēm guva vēl vienus vārtus, un Manchester City pārliecinoši iesoļo ceturtdaļfinālā.


4.vieta - Juri Berčiče pret SD Eibar


Juri Berčiče jaunatnes līmenī paspējis iziet gan caur divu Baskonijas principiālāko pretinieku – Real Sociedad un Athletic Bilbao – akadēmijām, gan arī caur Tottenham Hotspur jaunatnes komandu. Tomēr, neaizvadot nevienu spēli Londonas klubā pieauguša līmenī, Berčiče atgriezās dzimtenē, un pēc pāris gadu spēlēšanas Spānijas zemākās līgās, 2014.gadā pievienojās Real Sociedad komandai, kur pavadīja trīs sezonas. Nospēlējot vienu sezonu slavenā PSG un laimējot līdz šim trīs vienīgās trofejas savā karjerā, Berčiče otro reizi karjerā pievienojās Real Sociedad principiāliem pretiniekiem no Athletic Bilbao, kur spēlē arī līdz šim. Tāpat kreisā aizsarga kontā ir arī 6 spēles Baskonijas izlasē, kas aizvada tikai draudzības spēles ar citām izlasēm.


Mūsu topā Berčiče nonāca ar savu pirmo vārtu guvumu šosezon spēlē pret Eibar, un šis vārtu guvums izdevies patiešām iespaidīgs. Pēc komandas biedra centrējuma neviena nepiesegtais Berčiče ar efektīgu sitienu no gaisa ar pirmo pieskārienu iešāva bumbu vārtu augšējā stūrī. Athletic Bilbao izvirzījās vadībā 9' minūtē, bet ātri vien ielaida vārtus un spēle tā arī noslēdzās ar rezultātu 1:1.


3.vieta - Franko Vaskezs pret Elche


Bronzas godalgu šīs nedēļas labāko vārtu guvumu topā iegūst vēl viens Spānijas čempionāta pārstāvis. Tas izdevās Sevilla pussargam Vaskezam pret Elche klubu, šie vārti futbolista izpildījumā tika gūti vien četras minūtes pēc došanās laukumā otrā puslaika beigās. Līdz šim Vaskezam izdevies doties laukumā vien deviņās spēlēs, un šie vārti bija ļoti zīmīgi – pirmie vārti šajā sezonā.


Vārti tika gūti ļoti neierastā stilā. Vispirms Sevilla izdevās ar vienu piespēli tikt ārā no presinga savā laukuma pusē, kuru jau pie centra apļa saņēma tieši Vaskezs. Viņš pretuzbrukumā kreisajā malā izvirzīja El Hadidi, kamēr pats lielā ātrumā rāvās soda laukumā. El Hadidi eleganti apspēlēja vienu aizsargu, pēc kā uzreiz izdarīja piespēli tam pašam Vaskezam aptuveni uz 10 metriem. Lai arī Vaskezs bumbu saņēma visai neērtā sitiena pozīcijā – ar muguru pret vārtiem, viņš neapjuka, bet gan izdarīja negaidītu sitienu ar papēdi. Vārtsargs acīmredzot šādu pavērsienu negaidīja, jo sitiena brīdī jau bija pārvietojies uz otru vārtu malu, kamēr bumba lēnām ieripoja tuvējā stūrī.


Ar šiem vārtiem tika pielikts punkts pārliecinošai Sevilla uzvarai ar 2:0. Pati spēle gan izvērtās visai nervoza, jo tās laikā Sevilla neizdevās nostiprināt vadību, vai būt pārliecinoši pārākai pret turnīra pastarīti arī kādā no citiem spēles elementiem – sitieni pa vārtiem Seviljas klubam bija vien par diviem vairāk. Lai arī Spānijas čempionātā visticamāk cīņā par pirmo vietu vairs neizdosies iesaistīties, jo līdere Atletico ir jau 11 punktu attālumā, taču medaļas atņemt Madrides Real gan ir visai reāli, jo deficīts ir vien pieci punkti.


2.vieta - Graciāno Pelle pret Genoa


Topa otrajā vietā ierindojas 35 gadus vecā itāļu centra uzbrucēja Graciāno Pelle sitiens ‘šķērītē’ pret Genoa, kuram šī bij tikai trešā spēle šosezon, bet viņa pārstāvētā Parma cieta neveiksmi ar rezultātu 2:1. Graciano skaistais, akrobātiskais sitiens palīdzējā atklāt rezultātu spēles 16' minūtē un pirmo puslaiku nospēlēt 1:0 minimālā vadībā, taču tālākajā spēles gaitā viesiem izdevās atspēlēties un izraut uzvaru pateicoties diviem Džanluka Skamakka vārtu guvumiem.


Parma šobrīd atrodas pirmspēdējā vietā turnīra tabulā un cīnās par palikšanu Itālijas A Sērijā. Graciano savā karjera bijis rezultatīvs tādās Pasaules spēcīgās līgās kā Eredivisie, Anglijas Premerlīgā un Ķīnas Superlīgā. Šobrīd klubu karjerā viņš ir guvis 188 vārtu guvumus, kas ir solīds skaitlis, bet ar Itālijas izlasi spēlēja 2016. gada Eiropas čempionātā. Graciano Pelle sezonas lielāko daļu izlaida, jo atradās jauna kluba meklējumos kā rezultātā pievienojās Parma un ar šo vārtu guvumu lika par sevi manīt, ka vecums nav šķērslis.


1.vieta - Armanda Lorjantē pret FC Nantes


Pagājušas nedēļas Topa pirmajā vietā iekļuva 22 gadus vecā pussarga Armanda Lorjantē tālais brīvsitiens 1:1 neizšķirtā pret FC Nantes. Pirms šī gola viņa pārstāvētā FC Lorient ielaida vārtus spēles 2' minūtē un atradās iedzinējos. 87' minūtē FC Lorient tika pie iespējas sist ļoti tālu soda sitienu, kuru parasti izmanto kā centrējumu, bet Armands izvēlējās pārsteigt vārtsargu un tas izdevās lieliski, gūstot savus trešos vārtus Ligue 1 šosezon un izraujot neizšķirtu.


Futbolists sāka savu karjeru spēlējot Stade Rennais U19 komandā, tad vēlāk pārcēlās uz Stade Rennais otro komandu un vēlāk jau debitēja pirmajā komandā. 2018/19. gada sezonā tika noīrēts Ligue 2 vienībai US Orleans, bet atgriežoties Stade Rennais Armands 2019. gada 17. februārī piedzīvoja savu debiju Ligue 1, kad 87' minūtē nāca uz maiņu 0:2 zaudējumā pret Stade de Reims un tajā sezonā tā bija viņa vienīgā spēle Ligue 1. Pagājušajā sezonā tika noīrēts uz FC Lorient, kura uzvarēja Ligue 2 čempionātu un tādējādi kvalificējās Ligue 1, kā rezultātā FC Lorient iepatikās Armanda sniegums un ar viņu tika parakstīts līgums. Šosezon FC Lorient atrodas 17. vietā turnīra tabulā un cīnās par palikšanu līgā.


bottom of page