top of page

Maskavas Spartak sadragā Krasnodar, futbola trilleris Kazaņā


Krievijas Premjerlīgā atgriežas intriga cīņā par čempiona titulu. Līdz sezonas beigām paliekot vien deviņām spēlēm Maskavas CSKA atpaliek no Sanktpēterburgas Zenit tikai par diviem punktiem, bet Maskavas Spartak - par četriem.


Kārta iesākās ne visai rezultatīvi. Uzreiz trijās spēlēs tika fiksēts bezvārtu neizšķirts, bet vienīgie vārti sestdienas spēlēs tika gūti CSKA un Akhmat spēlē, kur Maskavas klubs ar 2:0 pārspēja Groznijas komandu.

Svētdiena gan izrādījās daudz rezultatīvāka. Maskavas Spartak ar 6:1 pārspēja Krasnodar vienību. Pirmos vārtus Spartak guva jau 62" sekundē, kad ar galvu precīzs bija Aleksandrs Soboļevs, bet jau 8' minūtē savus pirmos vārtus pēc atgriešanās Maskavā guva Kvinsijs Promess, dubultojot pārsvaru. Kopumā Maskavas Spartak iesāka spēli ļoti agresīvi un aktīvi, izmantojot augstu presingu, taču pēc 20' minūtes iniciatīvu pārņēma viesu komanda, izveidojot vairums ļoti bīstamu momentu pie maskaviešu vārtiem. Aleksandrs Maksimenko vairākkārt glāba savu komandu, talkā nāca arī vārtu pārliktnis un pašaizliedzīga aizsargu spēle. Neskatoties uz milzīgu pārsvaru puslaika otrajā pusē, Krasnodar tā arī nespēja to pārveidot vārtu guvumā.


Otrais puslaiks iesākās zem liela sniegputeņa, kurš puslaika garumā kļuva arvien spēcīgāks. Krasnodar spiediens turpinājās arī otrajā puslaikā un šoreiz gan viesi spēja vienus vārtus atgūt - spēles 56' minūtē Jurijs Gazinskis ar spēcīgu tālšāvienu neatstāja nekādu cerību Aleksandram Maksimenko. Taču pēc ielaistajiem vārtiem, Spartak atdzīvinājās un uzdāvināja īstus svētkus saviem līdzjutējiem. Vispirms 61' minūtē Promess aizskrēja pretuzbrukumā un iedeva teicamu piespēli Aleksandram Soboļevam, kurš netraucēti raidīja bumbu augšējā stūrī. Divi vārti un spēles labākā spēlētāja balva Aleksandram Soboļevam - izcils veids kā nosvinēt savu dzimšanas dienu. Uzreiz pēc divām minūtēm atkal pretuzbrukumā viens pret vienu ar vārtsargu šoreiz aizskrēja Džordans Larsons, panākot 4:1. Spēles 75' minūtē ar vārtu guvumu atzīmējās uz maiņu uznākušais Ezekīls Ponse, bet punktu spēles 83' minūtē pielika Džordans Larsons - 6:1.


Šis zaudējums kļuva par 5 izbraukuma zaudējumu pēc kārtas Krasnodar komandai. Pēdējo reizi Krasnodar izbraukumā uzvarēja vien 2020.gada 9.augustā, kad tika pārspēta Ufa. Bet Maskavas Spartak komandai šī bija lielākā uzvara kopš 2015.gada, kad 23.septembrī Krievijas kausa izcīņas ietvaros ar 7:0 tika pārspēta Volga.


Bet šodien čempionāta līdere Zenit Kazaņā īstā trillerī piekāpās Rubin vienībai - 1:2. Viss sākās ar to, ka Sanktpēterburgas Zenit devās uz Kazaņu bez ... formastērpiem. Spēļu formas tika aizmirstas un speciāli sūtītas ar čarterreisu. Var tikai minēt, cik izmaksāja šāds pakalpojums, bet Zenit paspēja saņemt spēļu formas pirms spēles sākuma. Taču jebkurā gadījumā noteiktu stresu tas radīja komandai. Spēles rezultātu, neskatoties uz milzīgu Zenit pārsvaru, atklāja mājinieki - 41' minūtē 11 metru soda sitienu precīzi izpildīja Džordže Despotovičs. Veselas 5 minūtes VAR caurskatīja epizodi pirms nozīmēt un pendeli.

Visu interesantāko komandas atstāja otrā puslaika beigām. Jau pirmajā puslaikā Zenit bija vairākas teicamas iespējas atklāt rezultātu, taču veiksme stāvēja blakus Kazaņas futbolistiem - bumbai trāpot pa vārtu stabu un pašam vārtsargam glābjot vārtus. Tas viss turpinājās arī otrajā puslaikā. Taču šoreiz pārsvars vainagojās - Zenit, pateicoties Sardāra Azmūna vārtu guvumam spēles 75' minūtē, izlīdzināja rezultātu. Spēles otrajā kompensācijas minūtē Rubin uzbrucējs Deniss Makarovs aizskrēja pretuzbrukumā, lielā ātrumā viņš izvazāja divus Zenit aizsargus un sita precīzi - 2:1. Ja pie pirmā puslaika pieliktām piecām minūtēm tika izspēlētas tieši piecas, tad pie otrā puslaika pieliktām četrām minūtēm spēle ievilkās līdz pat 96' minūtei, kurā tika nozīmēta pendele uz Rubin vārtiem. Zenit gandrīz vai ar visu sastāvu devās pretinieku soda laukumā, un nopelnīja teicamu iespēju aizvest no Kazaņas kaut vienu punktu. Pēc epizodes izskatīšanas VAR nolēma piešķirt Zenit šādu iespēju. Izpildīt pendeli devās Artjoms Dzjuba, kurš jau devītajā kompensācijas minūtē nespēja pārspēt pretinieku vārtsargu - Juriju Djupinu, spēlei noslēdzoties ar Rubin uzvaru.


Vēl šajā kārtā Maskavas Lokomotiv ar 3:0 pārspēja Tulas Arsenal vienību, pakāpjoties uz sesto vietu kopvērtējumā.


Tāpat nedēļas vidū tika aizvadīta pārceltā Krievijas kausa izcīņas spēle, kurā Ufa ar 3:0 pārspēja Ural komandu. Tādējādi, ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies Akhmat un Ufa, Tulas Arsenal un Maskavas CSKA, Sochi un Maskavas Lokomotiv, Samāras Krylia Sovetov un Maskavas Dynamo. Spēles paredzēts aizvadīt 7. un 8. aprīlī.

Nākamajā kārtā Maskavas CSKA aizvadīs kausa izcīņas ģenerālmēģinājumu viesojoties pie Tulas Arsenal, Sanktpēterburgas Zenit uzņems Akhmat, bet kārtas centrālajā spēlē, Maskavas vecākajā derbijā, Spartak centīsies reabilitēties par neveiksmi kausa izcīņas spēlē pret Dynamo. Savukārt svētdien jāatzīmē vēl viena Krievijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla pāra savstarpēja tikšanās Krievijas Premjerlīgas ietvaros - Lokomotiv un Sochi spēle.

bottom of page