top of page

Maskavas vecākajā derbijā uzvar Spartak un pakāpjas uz otro vietu tabulā


Viktora Mozesa svinības pēc vārtu guvuma. Foto - spartak.com

Krievijas Premjerlīgā šajās brīvdienās tika aizvadītas visai rezultatīvas spēles, katrā no spēlē vidēji komandām gūstot gandrīz 3 vārtus.

Kārta iesākās ar kārtējo tiesnešu skandālu. Neskatoties uz Khimki teritoriālo pārsvaru, bīstamāk uzbruka Rostov, tās spēlētājiem nonākot labās sitienu pozīcijās, taču sitieni pārsvarā sekoja garām vārtiem.


Viss interesantākais līdzjutējus gaidīja otrajā puslaikā. Pašā otrā puslaika sākumā uz viesu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru veiksmīgi realizēja Rezuians Mirzovs. Spēles 71' minūtē Ali Sou panāca 1:1, taču pēc ilgākas VAR iejaukšanās šajā epizodē vārti tika atcelti Sou aizmugures dēļ. Jāsaka, ka epizode bija ļoti neviennozīmīga. Bet 75' minūtē spēles galvenais tiesnesis atstāja bez uzmanība epizodi Khimki soda laukumā, nenozīmējot uz mājinieku vārtiem 11 metru soda sitienu. Pašās spēles beigās Khimki palika mazākumā, taču Rostov nespēja to izmantot. Pēc spēles uz tiesnešu kļūdām asi reaģēja visa Rostov vadība, piedraudot pat boikotēt nākamo Krievijas Premjerlīgas spēli pret Rotor.

Sestdien Maskavas CSKA negaidīti zaudēja Tulas Arsenal komandai ar 1:2. Spēles 20' minūtē CSKA saņēma pirmo triecienu - traumas dēļ laukumu uz nestuvēm atstāja Mariu Fernandess. Spēles 35' minūtē CSKA varēja izvirzīties vadībā, taču pēc Čidera Edžukes sitiena trāpīja pa vārtu stabu, bet dažas minūtes vēlāk jau pie CSKA vārtiem bija bīstami - rezultātā 11 metru soda sitiens un 1:0 Tulas Arsenal labā. Uzreiz nākamajā uzbrukumā vārtus guva Aleksandrs Lomovickis, kurš atrodas Arsenal komandā uz īres pamata no Maskavas Spartak, panākot 2:0. Lomovickis nosvinēja šo vārtu guvumu ar pirkstiem izveidojot slaveno Spartak rombu. Beigās šie vārti izrādījās uzvaras nesoši, un palīdzēja Maskavas Spartak apsteigt Maskavas CSKA turnīra tabulā. Otrajā puslaikā CSKA izmisīgi centās atspēlēties, taču spēja gūt vārtus tikai 90' minūtē. Tiesa jau trešajā kompensācijas minūtē CSKA bija teicama iespēja izraut neizšķirtu šajā spēlē, bet pēc vairākiem rikošetiem bumba nolidoja dažu milimetru attālumā no vārtu staba. Līdz ar šo uzvaru, Tulas Arsenal pārtrauca bezuzvaru sēriju, kura sastādīja jau 10 spēles (līdz šim pēdējo reizi Arsenal uzvarēja oktobra vidū).

Kārtas centrālajā spēlē, Maskavas vecākajā derbijā, savā starpā tikās Dynamo un Spartak. Spartak komanda, neskatoties uz aktīvu sākumu un vairākiem labiem momentiem, līdzīgi kā nesenajā kausa izcīņas spēlē, pirmie ielaida vārtus - Pāvels Maslovs, būdams pilnīgi netraucēts, pēc pretinieku piespēles gar vārtiem, ieraidīja bumbu savos vārtos. Bet, ja kausa izcīņas spēlē Dynamo spēja novadīt spēli līdz labvēlīgam iznākumam, tad šoreiz Spartak nenolaida rokas un jau 30' minūtē Aleksandrs Soboļevs iedeva labu piespēli Viktoram Mozesam, kurš izlīdzināja rezultātu. Arī puslaika turpinājumā Spartak agresīvāk uzbruka, taču izšķirošie vārti tika gūti vien otrajā puslaikā. Arī otrajā puslaikā Spartak veidoja ļoti bīstamus momentus pie Dynamo vārtiem, un tas atmaksājās spēles 62' minūtē, kad uz mājinieku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. Aleksandrs Soboļevs bija precīzs un 2:1 Spartak labā. Arī pēc gūtajiem vārtiem Spartak turpināja veidot momentu pēc momenta. Dynamo bija tikai viena reāla iespēja panākt neizšķirtu spēles 75' minūtē, taču teicami nospēlēja Spartak vārtsargs Aleksandrs Maksimenko, ar kāju izsitot bumbu no vārtu līnijas - 2:1 Spartak labā.


Zenit un Lokomotiv savās spēlēs izcīnīja pārliecinošas uzvaras. Zenit ar 4:0 pārspēja Akhmat, kamēr Lokomotiv ar 3:1 - Sochi komandu. Arī Kazaņas Rubin neatstāja nekādas cerības Ufa komandai - 3:0. Šobrīd Lokomotiv, Sochi un Rubin ar 37 punktiem dala 4.vietu, kas dot tiesības startēt UEFA Konferences līgā no 2.kvalifikācijas posma. Divus punktus no šī trijnieka atpaliek Maskavas Dynamo, bet par trīs punktiem - Krasnodar.

Nākamajā kārtā, pirms izlašu pārtraukuma, trešdien līdzjutējus gaida kārtas centrālā spēle starp CSKA un Zenit. Savukārt Maskavas Spartak ceturtdien uzņems Ural, bet Maskavas Dynamo viesosies Krasnodarā.

bottom of page