top of page

Milan un Juventus klūp, notiek līderu maiņa


Itālijas A Sērijā aizvadīts svarīgs mačs, kurā savas izredzes turpināt krāt titulus sabojāja Turīnas Juventus, kas izbraukumā ar 0:1 piekāpās Napoli. Paliekot bez uzvarām trīs spēlēs pēc kārtas un atkāpoties uz sesto vietu A Sērijas kopvērtējumā, Napoli galvenā trenera Gatūzo krēsls bija kļuvis ārkārtīgi nestabils. Šajā spēlē pret Juventus gan izdevās daudz ko pavērst sev par labu, ierakstot savā rēķinā trīs punktus un apliecinot, ka joprojām tiek mērķēts vismaz uz Čempionu līgu.


Vienīgos vārtus šajā spēlē guva Insinje, kurš to paveica 31' minūtē, realizējot 11 metru soda sitienu. Neapoles komandas uzbrucējam līdz ar to izdevās gūt savus sezonas desmitos vārtus A Sērijā un savus simtos vārtus Napoli sastāvā kopumā. Interesants fakts ir tāds, ka Insinje nebija realizējis pendeli pret Juventus trīs reizes no saviem trīs pēdējiem mēģinājumiem, taču šoreiz viņam izdevās Juve sodīt.


Otrajā puslaikā Juventus daudz kontrolēja bumbu, vairākkārt aplenca Napoli soda laukumu, taču vārtus tā arī neguva. Napoli vārtos lielisks bija Merets, tiekot galā ar ļoti bīstamiem Ronaldu un Moratas sitieniem. Pašās beigās Napoli traumas dēļ arī palika ar desmit spēlētājiem, taču uzvaru spēja nosargāt. Napoli šī uzvara bija ļoti vajadzīga, un tā ir ļāvusi panākt abas Romas komandas un palikt tiešā Juventus tuvumā. Tikmēr Juve visai nopietni jāsatraucas, Milānas komandas var tikt palaistas pārāk tālu. Jāpiemin, ka Napoli un Juventus sezonas pirmais mačs A Sērijā nenotika, jo Napoli uz Turīnu neatbrauca COVID-19 apstākļu dēļ. Vispirms Napoli par to saņēma tehnisko zaudējumu un vienu soda punktu, taču apelācijā tika lemts, ka šis sods nav adekvāts un spēle jāpārspēlē.

Savukārt vēlāk AC Milan ļoti negaidīti viesos palika bez punktiem pret turnīra vidusdaļas komandu Spezia, zaudējot ar 0:2. Abi vārti tika ielaisti otrajā puslaikā, vieni no tiem pēc ārkārtīgi skaistas standartsituācijas. Tādēļ šosezon veiksmīgi un stabili spēlējošā Milan bija spiesta piedzīvot savu trešo zaudējumu sezonā.


Vienā no Itālijas A Sērijas atlikušajām 22. kārtas spēlēs Milānas Inter atguva pirmo vietu līgā, savā laukumā ar 3:1 pieveicot Romas Lazio. Divi vārti beļģu tanka Romelu Lukaku kontā.

Milānas Inter A Sērijas vadībā īslaicīgi bijusi arī iepriekšējās kārtās, tomēr šī ir pirmā reize sezonā, kad Inter kārtu pabeidz, atrodoties līgas vadībā. Nedēļas vidū nespējot gūt vārtus pret Juventus un sāpīgi izkrītot no Itālijas kausa, Milāna uz spēli iznāca nikna un ļoti motivēta. Lukaku jau pirmajā puslaikā izvirzīja komandu vadībā ar 2:0. 61' minūtē kuriozus vārtus ar augšstilbu Lazio atguva Eskalante, kuram tie bija pirmie vārti Romas komandas kreklā, bet jau trīs minūtes vēlāk divu vārtu pārsvaru atjaunoja Martiness, uzstādot spēles gala rezultātu - 3:1.


Tāpat pie uzvaras tika arī Atalanta no Bergamo, kas vien 90' minūtē guva vārtus pret turnīra pastarīti Cagliari. Bergamo Atalanta izbraukumā tikās ar Cagliari komandu, kas uzvaru nav spējusi izcīnīt kopš 25. novembra. Tiesa, Bergamo klubam uzvara tāpat nenāca viegli - par spīti pārsvaram gandrīz visos statistikas rādītājos, rezultāts vēl 89' minūtē bija neizšķirts 0:0. Murjels 90' minūtē uztvēra bumbu pie soda laukuma robežas, tika galā ar diviem mājinieku aizsargiem un izrāva laimīgu uzvaru - 0:1.


Tāpat pie pārliecinošas uzvaras tika arī Roma, kas, pateicoties diviem Veretū vārtiem, jau 25' minūtē izvirzījās vadībā pret Udinese. Piecas minūtes vēlāk mājinieki guva arī trešos vārtus, tomēr tie netika ieskaitīti. Udinese otrajā puslaikā bumbu kontrolēja vairāk, un pat radīja nedaudz vairāk vārtu gūšanas iespējas, taču bez trešās bumbas viesu vārtos tomēr neiztika - kompensācijas laikā Pedro uzstādīja gala rezultātu 3:0.

Šajā trešdienā Juventus izbraukums Čempionu līgas ietvaros uz Porto, savukārt Milan, Roma un Napoli viesosies attiecīgi pie Crvena Zvezda, Sporting Braga un Granada Eiropas Līgas ietvaros. Savukārt nedēļas nogalē, svētdien, uzreiz divas ļoti principiālas tikšanās. Vispirms 16:00 mūs gaida Milānas derbijs, bet vēlāk, 19:00, Atalanta uzņems Napoli vienību.


bottom of page