top of page

Milānai pirmais zaudējums sezonā, Spānijas Karaļa kausā ne bez pārsteigumiem

Anglijas Līgas kausā bez sensācijām, finālā tiksies Mančestras City un Tottenham


Anglijas Līgas kausā tika aizvadītas pusfināla spēles. Pirmajā no viņām Tottenham vienība, izteiktās favorītes lomā, ar rezultātu 2:0 pārspēja Championship līgas, otrā pēc spēka līga Anglijā, vienību Brentford FC, kura līdz šim vienu pēc otras pamanījusies pieveikt četras Anglijas Premjerlīgas vienības - Southampton, West Bromwich Albion, Fulham un Newcastle United. Tottenham vienība ātri izvirzījusies vadībā, pateicoties Musa Sissoko vārtiem 12' minūtē. Neskatoties uz acīmredzamu Tottenham pārsvaru, ne vienu reizi vien pārsvars vārēja tikt palielināts, Brentford FC vienība mēģināja izmantot retās iespējas izlīdzināt rezultātu pretuzbrukumos. Vienā no epizodēm pēc stūra sitiena izspēles 63.minūtē Brentford FC labākais vārtu guvējs Aivens Tonijs (16 vārti visos turnīros šajā sezonā) pamanījās ar galvu virzīt bumbu Hugo Llorisa sargātajos vārtos, bet pēc VAR lēmuma šis vārtu guvums tika atcelts strīdīgās aizmugures dēļ. Gandrīz uzreiz sekoja otrie Tottenham vārti Son Hinmina izpildījumā, spēles 70' minūtē, un rezultāts palika nemainīgs līdz spēles beigām.


Otrā pusfināla spēle mums deva iespēju izbaudīt Mančestras derbiju. Kamēr Mančestras United vienība lika maksimāli stiprāko sastāvu (vienīgi izpalika diskvalificētais par rasistisko skandālu uzbrucējs Edinsons Kavani), Mančestras City deva kārtējo iespēju neuzticībā nonākušam Oleksandram Zinčenko, vārtu rāmi uzticot Zakam Stefenam, kā arī negaidīti 4-3-3 taktiskajā izvietojumā uzticot centra uzbrucēja lomu Rijādam Mehrezam. Tāpat zīmīgi, ka Mančestras City komanda pirms spēles godināja 5.janvārī aizsaulē aizgājušo kluba leģendu Kolinu Bellu (394 spēles laika periodā no 1966.gada līdz 1979.gadam), visiem spēlētājiem izejot laukumā ar 8.numuru uz spēlētāju krekliem.


Spēle iesākās ar Mančestras City aizsarga Džona Stounsa neveiksmīgu rikošetu pēc Markusa Rešforda sitiena spēles 2' minūtē, bet vārtu guvums tika atcelts aizmugures stāvokļa dēļ. Īsi pēc tam, spēles 5' minūtē vēl vieni vārti tika atcelti tās pašas aizmugures dēļ – šoreiz nepaveicās Mančestras City pussargam Ilkajam Gindoganam. Spēles 24' minūtē likās, ka beidzot Mančestras City prata izvirzīties vadībā pēc veiksmīga Fila Fodena izgājiena viens pret vienu – bet tomēr, nu jau trešo reizi, tiesnešu brigāde fiksēja aizmuguri. Kopumā pirmais puslaiks bija vienlīdzīgs abu komandu izpildījumā. Spēles rezultāts tika atklāts 50' minūtē – izcēlies Mančestras City aizsargs Džons Stounss. Pēc šī vārtu guvuma iniciatīvu pilnībā pārņēmusi Mančestras City vienība, kas realizējās otrajā vārtu guvumā spēles 83' minūtē – precīzs bija Fernandinju.


Līdz ar to 25.aprīlī mūs gaida Anglijas Līgas kausa fināls starp Tottenham un Mančestras City

Kā jau minējām, nākamās divas kārtas Anglijā ir nedaudz sajauktas kopā. Dažas 18.kārtas spēles ir pārceltas uz nedēļu vēlāk, līdz ar to sanāk, ka vairākas 18.kārtas spēles tiks izspēlētas nākamās nedēļas vidū, tad sekos 19.kārtas spēles brīvdienās un pēc tam atlikušās 18.kārtas spēles. Tikmēr brīvdienas Anglijā tiks aizvadītas zem Anglijas kausa zīmes. Piektdien Aston Villa uzņems Liverpool komandu, bet Wolverhampton Wanderers - Crystal Palace vienību. Sestdien un svētdien visas dienas garumā varēs sekot līdzi daudzām citām kausa izcīņas spēlēm, no kurām jāizceļ sestdienas Arsenal un Newcastle tikšanās savā starpā. Vēl viena kausa izcīņas spēle ir ieplānota pirmdienas vakarā, kad Stockport County savās mājās cīnīsies pret West Ham United.

 

Atletico šokējoši zaudē trešās līgas klubam Spānijas kausā

Otrās kārtas pārceltajā spēlē Athletic Bilbao uzņēma Barcelona komandu, kura pēdējā laikā lēnām uzņem apgriezienus un pietuvojas līderiem. Basku Zemes komanda diezgan ātri spēja izvirzīties vadībā – jau spēles 3' minūtē pārspējot Ter Štegenu. Turpmāk Barca guva 3 bezatbildes vārtus, no kuriem 2 guva Lionels Messi izvirzoties dalītā 1. vietā labāko snaiperu galvgalī ar 9 gūtiem vārtiem. Bilbao pašās spēles beigās gan spēja atgūt vienus vārtus, bet spēles iznākumu tas nemainīja 3:2 uzvara Barcelonai.

Aizvadītas Spānijas Karaļa kausa 1/32 fināla spēles, kuras mums atnesa pirmos pārsteigumus. Šī brīža LaLiga līdervienība Madrides Atletico pārsteidzoši zaudēja 3. Līgas klubam Cornella un izstājās no turnīra. Atletico šo spēli aizvadīja vairākus līmeņus zem savām spējām – ne tikai zaudējot spēli, bet arī pat nespējot raidīt nevienu no sitieniem pretinieku vārtu rāmī, zaudējot ar 0:1.


Jāizceļ arī vēl vienas LaLigas komandas zaudējums 3. Līgas komandai. Celta Vigo graujoši ar 2:5 zaudēja 2 līmeņus zemāk spēlējošai Ibiza vienībai. Vēl arī Getafe nespēja tikt galā ar vājākā līgā spēlējošu komandu, minimāli zaudējot Cordoba ar 0:1. Pārējām LaLigas komandām izdevās pārvarēt šo kārtu.


Tāpat arī LaLigas turnīra tabulā pēdējā vietā esošā Huesca vienība nespēja pārspēt Spānijas ceturtās divīzijas komandu Alcoyano - zaudējums ar 1:2. Uzvaras vārtus Alcoyano guva spēles 85' minūtē.


Tikmēr arī SD Eibar neiztika bez piedzīvojumiem spēlē pret 4.divīzijas komandu Las Rozas. Neskatoties uz pārliecinošu pārsvaru pēc pirmā puslaika (jau 18' minūtē rezultāts bija 2:0 Eibar labā), un vēl vieniem gūtiem vārtiem spēles 69' minūtē, Eibar pamanījās izlaist visu pārsvaru sešu minūšu laikā. Las Rozas atzīmējās ar vārtu guvumiem 73', 76' un 79' minūtēs. Taču papildlaikā, 108' minūtē, Eibar spēja gūt vēl vienus vārtus un kvalificēties nākamajai kārtai.

Sestdien līdzjutējus gaida uzreiz vairākas aizraujošas spēles: Sevilla uzņems Real Sociedad komandu, Atletico Madrid spēkosies ar Athletic Bilbao, bet Granada centīsies apturēt Lionelu Mesi un viņa kompāniju. Tikmēr šovakar, rīt un parīt Spānijā tiks aizvadītas Spānijas kausa izcīņas spēles.

 

Juventus sagādā pirmo zaudējumu Milan šajā sezonā

Kārtas centrālajā spēlē savā starpā tikās čempionāta līderi AC Milan un pašreizējie Itālijas čempioni - Juventus. Milan līdz šai spēlei gāja bez zaudējumiem, taču Pirlo vadītā komanda prata sagādāt pirmo neveiksmi čempionāta līderiem. Spēle iesākās diezgan līdzīgi, taču pašā sākumā bīstamāk uzbruka Juventus komanda. Ļoti tuvu vārtu guvumam spēles 16' minūtē bija Federiko Kjeza, taču bumba pēc viņa sitiena trāpīja pa vārtu stabu. Bet līdz vārtu guvumam ilgi gaidīt nevajadzēja, jau pēc divām minūtēm, pēc teicamas Paulo Divalas piespēles ar papēdi, Kjeza atklāja spēles rezultātu. Puslaika otrajā pusē vairāk uzbruka Milānas futbolisti, bieži vien dodot priekšroku tāliem sitieniem, kuri īpašu bīstamību Vojceha Ščensnija sargātajiem vārtiem nenesa līdz 41' minūtei. Spēles 41' minūtē laba izspēlē sanāca mājinieku komandai un Davide Kalabrija panāca 1:1.

Spēles otrajā puslaikā atkal aktīvāki bija Turīnas futbolisti, vispirms 62' minūtē Kjeza atjaunoja vienu vārtu pārsvaru, bet 76' minūtē Vestons Makenijs pielika punktu šajā spēlē, sagādājot Milānai pirmo zaudējumu šajā sezonā.


Taču pēc šīs neveiksmes AC Milan saglabāja pirmo vietu turnīra tabulā. Itālijas A sērijas 16. kārta atnesusi Milānas Inter otro zaudējumu šosezon. Tā cieta neveiksmi izbraukumā pret turnīra vidusdaļas komandu Sampdoria. Lai gan Inter spēja pa pretinieku vārtiem izdarīt 24 sitienus, vairāk par vieniem vārtiem Milānas komanda nespēja gūt, un cieta zaudējumu ar 1:2.


Vēl viena spēle ar visai negaidītu iznākumu norisinājās Neapolē, kur vietējā komanda uzņēma vienu no vājākajām A Sērijas komandām Spezia. Napoli pilnībā pārņēma iniciatīvu jau spēles sākumā, taču pirmais puslaiks noslēdzās bez vārtu guvumiem. Lai gan mājinieki spēja otrajā puslaikā izvirzīties vadībā, Spezia spēja realizēt 2 no saviem 3 sitieniem vārtu rāmi, un izcīnīt pārsteidzošu uzvaru ar 1:2.

Nākamajā kārtā, svētdien, AS Roma uzņems Internazionale, bet pašā vakarā Juventus tiksies ar turnīra tabulas kaimiņieni - Sassuolo vienību. Kārta noslēgsies pirmdien, kad Spezia centīsies pārsteigt vel vienu Itālijas grandu - Napoli.



 

PSG neuzvar taču pakāpjas otrajā vietā

Parīzes klubam 2021.gads ir iesācies diezgan neveiksmīgi, Početino savā pirmajā spēlē pie PSG stūres nopelnīja 1 punktu spēlē pret Saint-Etienne. Abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem 1.puslaika pirmajā pusē. Taču šis neizšķirts palīdzēja Parīzes klubam pakāpties otrajā vietā turnīra tabulā, pateicoties Lille zaudējumam savās mājās pret Angers ar 1:2.

Tikmēr arī cita turnīra tabulas augšgala komanda Stade Rennais komanda zaudēja punktus spēlē pret 17.vietā esošu FC Nantes - šajā spēlē tika fiksēts bezvārtu neizšķirts.


Jāizceļ Strasbourg un Monaco pārliecinošas uzvaras pār čempionāta pastarītēm Nimes Olympique un FC Lorient. Strasbourg svinēja uzvaru ar 5:0, bet AS Monaco ar 5:2. Monaco sastāva uz maiņu devās Krievijas izlases spēlētājs Aleksandrs Golovins, kurš traumu dēļ nav spēlējis kopš augusta. Golovinam izdevās gūt ļoti skaistus vārtus tikai 10 sekundes pēc uznākšanas laukumā. Tas ir ātrākais vārtu guvums pēc uznākšanas uz maiņu Francijas čempionātā kopš 2007.gada.

Nākamajā kārtā, kura tiks izspēlēta sestdienas vakarā, jāizceļ Lyon izbraukuma spēle pret Stade Rennais klubu. Vēl viena interesanta spēle ir paredzēta Monako, kur vietējās karalistes komanda uzņems Angers.

0 comments
bottom of page