top of page

Minhenes Bayern palielina pārsvaru, RB Leipzig negaidīts zaudējums pret pastarīti


Vācijas Bundeslīgas otrās sezonas daļa iesākās ar 18.kārtas centrālo spēli starp divām Borussia vienībām no Minhengladbahas un Dortmundes. Spēle iesākās ar Minhengladbahas Borussia vārtu guvumu 45" sekundē, bet ar VAR palīdzību tika konstatēts pārkāpums mirkli pirms Floriāns Neihauss raidīja bumbu vārtos. Tomēr pēc 10 minūtēm Minhengladbahas vienībai izdevās izvirzīties vadībā – pēc Hofmana centrējuma no soda sitiena ar galvu raidīja bumbu vārtos Niko Elvedi (1:0). Spēles 22' un 29' minūtē izcili nostrādāja Dortmundes Borussia pāris Sančo-Holanns. Pēc angļu pussarga piespēlēm abas reizes precīzs bija norvēģu uzbrucējs. Pēc trīs minūtēm ar savu otro vārtu guvumu (un trešo divās spēlēs) šajā spēlē izcēlās Niko Elvedi, raidot no Romāna Birkī atlēkušo bumbu vārtos (2:2).

Otrā puslaika sākumā Minhengladbahas Borussia izvirzījās vadībā – ar precīzu sitienu no asa leņķa izcēlās Ramī Bensebenī (3:2). Punktu spēlē 78' minūtē pielika Markuss Tirāms (kas aizvadīja pirmo spēli pēc diskvalifikācijas par spļāvienu pretiniekam), raidot bumbu ar galvu pēc stūra sitiena izpildes (4:2). Līdz ar to Minhengladbahas Borussia pagarināja bezzaudējumu sēriju līdz 5 spēlēm, turnīra tabulā ieņēma piekto vietu, kā arī pārtrauca 12 spēļu zaudējumu sēriju savstarpējās spēlēs pret Dortmundes Borussia visos turnīros. Tikmēr vienība no Dortmundes pametusi ne tikai Čempionu Līgas, bet arī Eirokausu zonu, noslīdot uz 7.vietu.


RB Leipzig negaidīti zaudēja priekšpēdējā vietā esošai Mainz 05 komandai. Jāsaka, ka Mainz 05 aizvadīja ļoti labas spēles pret vairākiem čempionāta līderiem, tostarp arī pret Minhenes Bayern, neskatoties uz rezultātu 2:5, šogad Mainz jau atņēma punktus Dortmundes Borussia komandai, nospēlējot 1:1, un šoreiz Mainz futbolistu centība laukumā vainagojās ar 3 punktiem. Spēli aktīvi iesāka RB Leipzig komanda, 10' minūtē Marsels Zabicers gandrīz no 11 metru soda sitiena atzīmes sita nedaudz garām vārtiem. Pēc 5 minūtēm tas pats Zabicers izlēma par labu sitienam pa vārtiem no diezgan tālas distances, sitiens bija ļoti spēcīgs, vārtsargs nebūtu glābējs šajā situācijā, taču bumba trāpīja pa vārtu pārliktni. Par laimi Leipzig komandai pirmais uz atlēkušo bumbu bija Tailers Adams, kurš raidīja bumbu vārtos, izvirzot savu komandu vadībā. Pēc zaudētiem vārtiem Mainz 05 futbolisti aktivizējās un sāka veidot momentus pie pretinieku vārtiem. Vispirms 18' minūtē Robins Kvaisons, pēc centrējuma, ar galvu raidīja bumbu nedaudz pāri vārtiem. Vēl pēc sešām minūtēm no soda sitiena, Leipzig aizsargi atkal izlaida Mainz futbolistu, šoreiz tas bija Dominiks Kors, kurš ar galvu raidīja bumbu tieši virsū Pēteram Gulāči, taču Leipzig vārtsargs nespēja nofiksēt bumbu un pirmais uz to bija Musa Niakate, kurš izlīdzināja rezultātu. Spēles 30' minūtē neveiksmīgi nospēlēja Mainz aizsargi un Marsels Halstenbergs atkal izvirzīja Leipzig vadībā. Bet arī šoreiz Mainz diezgan ātri spēja atspēlēties. Atkal Leipzig aizsargi zaudēja gaisa divcīņu, šoreiz pēc stūra sitiena Štefans Bels atspēlēja uz Niakate, kurš guva savus otros vārtus šajā spēlē.


Otrā puslaika sākumā Mainz izdevās aizskriet pretuzbrukumā, kurā Leandru Barreiru panāca beigu rezultātu – 3:2. Danni da Kosta meistarīgi apspēlēja aizsargu un piespēlēja uz tuvo stabu, kurā Barreiru bija pirmais, apspēlējot Gulāči. Otrajā puslaikā jāizceļ Mainz 05 vārtsargs Robins Centners, kurš dažās epizodēs burtiski glāba savu komandu no vārtu zaudējuma. Arī Mainz varēja palielināt pārsvaru, Leipzig aizsargi arī otrajā puslaikā turpināja zaudēt otro stāvu savā soda laukumā, taču Mainz futbolistu sitieni bija nedaudz neprecīzi.


Šo Mainz dāvanu izmantoja Minhenes Bayern, kuri svētdienas vakarā ar 4:0 pārspēja Schalke 04 vienību. Arī šajā spēlē ar vārtu guvumu atzīmējās Roberts Levandovskis. Levandovskis gūst vārtus astoņās izbraukuma spēlēs pēc kārtas, kas ir jauns Bundeslīgas rekords. Tāpat tie bija Levandovska 500.vārti viņa karjerā. Tikmēr Manuels Noijers pārspēja Olivera Kāna rekordu, aizvadot savu 197.sauso spēli. Arī Jozua Kimmihs neatpaliek no saviem komandas biedriem, pēc šīs spēles viņa kontā ir 8 rezultatīvās piespēles. Šosezon viņš aizvadīja 12 spēles, ja salīdzinām ar iepriekšējās sezonas radītājiem, tad 33 spēlēs Kimmihs spēja atdot 7 rezultatīvās piespēles.


Svarīgu uzvaru svinējusi Wolfsburg, viesos ar rezultātu 1:0 pārspējot Leverkūzenes Bayer. Šī uzvara ļāva Wolfsburg nonākt Čempionu Līgas zonā, ieņemot 4.vietu. Turpina pakāpties turnīra tabulā arī Frankfurtes Eintracht, pēc graujošas uzvaras pār Bīlefeldes Arminia ar rezultātu 5:1 ieņemot 5.vietu, kā arī pagarinot savu bezzaudējumu sēriju līdz 7 spēlēm (5 uzvaras, 2 neižšķirti). Trešos vārtus trīs aizvadītās spēlēs (summā 76 minūtes) guva Luka Jovičs.


Nesen Čempionu Līgas zonā esošā Berlīnes Union vienība cieta otro zaudējumu pēc kārtas, piekāpjoties viesos Augsburg vienībai ar rezultātu 1:2, līdz ar to noslīdot uz 8.vietu. Otro spēli pēc kārtas uzvar TSG Hoffenheim vienība, šoreiz ar 3:0 pārspējot 1. FC Köln un palielinot pārsvaru no 16.vietas līdz 7 punktiem. Pēc zaudējuma pret Brēmenes Werder ar rezultātu 1:4 no Berlīnes Hertha galvenā trenera amata tika atlaists Bruno Labadija. Vienība no Berlīnes nespēj uzvarēt jau 4 spēles, un zaudējusi 4 no pēdējām 6 spēlēm, un uz doto brīdi ieņem 14.vietu, divu punktu attālumā no 16.vietas. Par jauno galveno treneri tika iecelta kluba leģenda Pals Dardai, kurš pirms tam jau vadīja Hertha galveno komandu laika posmā no 2015-tā līdz 2019.gadam.

Nākamajā nedēļas nogalē savā starpā tiksies Werder Bremen un Schalke 04, abos klubos, kuri pavisam nesen regulāri spēlēja Eirokausos, ir iestājušies grūti laiki. Jāizceļ arī Minhengladbahas Borussia ciemošanās Berlīnē pie 1. FC Union Berlin - abas komandas turpina cīņu par Eirokausiem. Kārtas centrālajā spēlē RB Leipzig uzņems Bayer 04 Leverkusen vienību, bet kārtu noslēgs svētdienas vakara spēle starp Wolfsburg un SC Freiburg.

bottom of page