top of page

Minhenes Bayern pietuvinās čempiontitulam, Dortmundes Borussia attālinās no Čempionu līgas


Duets, kas atnesa Minhenes Bayern uzvaru spēlē pret Leipzig un, visticamāk, arī Bundeslīgā. Foto - fcbayern.com
Dati no flashscore.com

Bundeslīgas sekotājus uzreiz pēc nacionālo izlašu loga gaidīja RB Leipzig un Minhenes Bayern duelis, kas būtiski ietekmētu šīs sezonas čempiontitula likteni. Minhenes vienībai nācās iztikt bez sava uzbrukuma līdera Roberta Levandovska, kurš guvis savainojumu spēlē pret Andoru, un var izlaist līdz pat mēnesim. Savukārt ar patīkamu sniegumu izcēlies Dāvids Alaba, nospēlējot visvairāk spēles (274) kā ārzemnieks Minhenes Bayern rindās, apsteidzot Franku Riberī. Pirmais puslaiks aizritēja ar RB Leipzig pārsvaru, kas vairāk kontrolēja bumbu un saasināja uzbrukumus, bet līdz reālam vārtu gūšanas momentam nav tikusi. Tikmēr Minhenes Bayern viena no saviem retiem uzbrukumiem 38' minūtē prata atklāt spēles rezultātu – pēc Tomasa Millera piespēles ar precīzu sitienu vārtu augšējā stūrī izcēlās soda laukumā ieskrējušais Leons Gorecka (0:1).


Otrais puslaiks iesākās ar īstu pārbaudījumu Minhenes Bayern aizsardzībai un Manuelam Noieram – RB Leipzig strauji devusies uz priekšu atspēlēt vienus vārtus, un laika posmā no 48' līdz 53' minūtei izcēlusies ar 4 sitieniem garām vārtiem no izcilām pozīcijām soda laukumā. Pirmo reizi pa nopietno iesaistīties spēlē Manuelam Noieram nācās 59' minūtē, no vārtu augšējās daļas izvelkot Marsela Zabicera spēcīgo tālšāvienu. Atlikušajā spēles daļā RB Leipzig turpināja vairāk kontrolēt bumbu, bet kliboja nobeigšanas stadija. Minhenes Bayern pat dažos retos pretuzbrukumos bijusi tuvāk otram vārtu guvumam, bet Goreckas vārti tā arī palikuši par vienīgiem šajā spēlē. Pēc šīs uzvaras minhenieši palielināja punktu starpību no RB Leipzig līdz septiņiem, sperot platu soli kārtējam čempiontitulam.

Dati no flashscore.com

Trešās vietas īpašniece Wolfsburg spēja salauzt 1. FC Köln pretestību otrajā puslaikā, svinot uzvaru ar rezultātu 1:0. Tikmēr ceturtajā vietā esošo Frankfurtes Eintracht gaidīja nopietna spēle pret Dortmundes Borussia. Spēle iesākusies ar kuriozu vārtu guvumu – gaisa divcīņā mēģinot izsist bumbu ar galvu no soda laukuma, Dortmundes Borussia aizsargs Niko Šulcs raidīja to savos vārtos 11' minūtē (0:1). Dortmundes Borussia devās uz priekšu atspēlēties, bet neveicies uzbrukumu līderim Ērlingam Hollanam, kurš divreiz nonācis aci pret aci ar pretinieku vārtsargu Kevinu Trapu, bet pirmajā reizē netrāpīja pa vārtiem, bet otrajā trāpīja pa vārtsargu. Atspēlēties dortmundiešiem izdevās tomēr pirmā puslaika beigās – pēc stūra sitiena izpildes bumba atleca no Emre Džana, un attapīgāks par visiem izrādījies Mats Humelss, kurš raidīja to vārtos (1:1).


Otrais puslaiks aizritēja ļoti līdzīgā cīņā, komandas regulāri apmainījās ar uzbrukumiem un vārtu gūšanas iespējām. Frankfurtes Eintracht pat izdevies vārtu guvums 65.minūtē, bet Štefans Ilzankers pirms sitiena nonācis aizmugures stāvoklī, un vārtu guvums tika atcelts. Vēl viens vārtu guvums frankfurtiešiem izdevies 86.minūtē, šoreiz bez noteikumu pārkāpumiem – pretuzbrukumā Luka Jovičs pazaudējis bumbu soda laukumā, un kad likās, ka bīstamība no Dortmundes Borussia vārtiem ir novērsta, Filips Kostičs ar centrējumu prata atrast Andrē Silvu, kurš ar galvu raidīja bumbu tuvējā stūrī (1:2). Šie vārti atnesa Frankfurtes Eintracht uzvaru, un ļāva attālināties par 7 punktiem gan no Dortmundes Borussia, gan no Leverkūzenes Bayer, kas ar rezultātu 2:1 pārspēja Schalke 04.


Minhengladbahas Borussia pārtrauca savu zaudējumu sēriju pirms nacionālo izlašu loga, pārspējot Schalke 04. Savukārt pēc šīs kārtas spēja pietuvoties Eirokausu zonai. Uzņemot savā laukumā SC Freiburg vienību, Minhengladbahas Borussia pilnībā izgāza pirmo puslaiku, nonākot iedzinējos 10' minūtē, kā arī vairākkārt esot tuvu otriem ielaistiem vārtiem. Bet otrajā puslaikā spēles gaita pilnībā mainījusies, un septiņu minūšu laikā Markuss Tīrāms ar diviem vārtiem izvirzīja savu komandu vadībā (2:1). SC Freiburg pašā pēdējā uzbrukumā prata gūt vārtus, bet tiesnešu brigāde ar VAR starpniecību fiksēja aizmugures stāvokli uzbrukuma laikā, un vārtu guvums tika atcelts. Minhengladbahas Borussia izlīdzinājās ar Stuttgart, kas apspēlēja Brēmenes Werder ar rezultātu 1:0, kā arī ar Berlīnes Union, kas nespēja uzvarēt Vācijas galvaspilsētas derbijā pret Hertha (1:1) – visām trīs komandām pa 39 punktiem, un no Eirokausu zonas šķir 4 punkti.

Dati no flashscore.com

Nākamajā kārtā Minhenes Bayern centīsies saglabāt vai palielināt punktu starpību spēlē pret Berlīnes Union, bet RB Leipzig gaida izbrauciens pie Brēmenes Werder, kuru nedēļas vidū gaida arī Vācijas kausa ceturtdaļfināla pārnestā spēle pret Jahn Regensburg. Savā starpā tiksies Wolfsburg un Frankfurtes Eintracht, Dortmundes Borussia un Leverkūzenes Bayer viesosies attiecīgi pie Stuttgart un Hoffenheim. Kā arī 1. FC Köln mēģinās izmantot iespēju nobīdīt Mainz 05.


Tāpat jau rītvakar Dortmundes Borussia dosies cīņā pret Mančestras City komandu UEFA Čempionu līgas 1/4 fināla pirmajā spēlē. Bet Minhenes Bayern trešdienas vakarā uzņems PSG komandu.

bottom of page