top of page

Minhenes Bayern sniegputenī zaudē punktus, septiņi neizšķirti, pastarīši izcīna svarīgus punktus


Vācijas Bundeslīgas aizvadītā kārta izrādījusies ar neizšķirtiem bagāta - septiņās no deviņām spēlēm komandas nespēja noskaidrot uzvarētāju. Šosezon tas ir rekordliels neizšķirtu skaits vienas kārtas ietvaros. Daži no šiem neizšķirtiem bija visai negaidīti.


Svarīgus punktus cīņā par vietu Čempionu līgas zonā zaudēja abas Borussia vienības. Bet, ja komanda no Minhengladbahas var būt priecīga vismaz vienam izcīnītam punktam spēlē pret Wolfsburg (gala rezultāts 0:0), pateicoties vairākiem Jana Zommera glābieniem, tad dortmundieši diez vai ir sajūsmā par kārtējiem pazaudētiem punktiem un parādīto sniegumu. Uzņemot TSG Hoffenheim vienību, Dortmundes Borussia bija tuvu tam, lai pirmie ielaistu vārtus, bet prata izvirzīties vadībā 24' minūtē, pateicoties Džeidona Sančo realizētam izgājienam viens pret vienu. Angļu pussargam šie bija trešie vārti pēdējās četrās spēlēs. Tomēr priecājās mājinieki ne visai ilgi – 31' minūtē nesaprašanās Dortmundes Borussia aizsargu starpā noveda pie ielaistiem vārtiem. Viesu rindās izcēlās Moaness Daburs.


51' minūtē dortmundiešu vārtsargs Marvins Hics, kurš jau izcēlās ar rupju kļūdu pagājušās kārtas spēlē pret SC Freiburg, arī šoreiz pievīla savus komandas biedrus – mēģinot izsist bumbu ar rokām pēc centrējuma soda laukumā, Hics trāpīja pa pretinieku spēlētāju Ilu Bebū, no kura bumba ielidoja vārtos. Iless Bebū bija tuvu tam, lai izšķirtu spēles likteni 75' minūtē, bet viņa sitienu no tuvas distances atvairīja Hics. Dortmundes Borussia šo iespēju prata izmantot, un 81' minūtē, izlaužoties viens pret vienu, rezultātu izlīdzināja Ērlings Holanns. Tomēr šie vārti izsauca neviennozīmīgu reakciju, jo mirkli pirms tam TSG Hoffenheim spēlētājs Daburs saņēmis savainojumu un nokritis uz zāliena, bet dortmundieši turpināja uzbrukumu. Uz mirkli Holanns bija pat saķēries ar pretinieku spēlētāju Štefanu Pošu, kurš pauda neapmierinātību ar norvēģu uzbrucēja rīcību, kas ir pretstatā ar futbola tautā pieņemtajiem fair play noteikumiem, neskatoties uz to, ka TSG Hoffenheim spēlētāji paši arī turpināja spēlēt, kamēr kontrolēja bumbu. Spēle tā arī beigusies ar rezultātu 2:2.

Pietuvojās Minhenes Bayern vienībai RB Leipzig, ar rezultātu 2:1 pārspējot Augsburg. Spēles rezultātu atklāja Dani Olmo, kurš 38' minūtē spēja realizēt 11 metru soda sitienu. Interesanti, ka mirkli pirms tam Olmo izpildīto 'pendeli' Augsburg vārtsargs spēja atvairīt, bet ar VAR starpniecību tika fiksēts, ka vārtsargs pirms sitiena pametis vārtu līniju, un tiesnesis nozīmēja atkārtot 11 metru soda sitiena izpildi. RB Leipzig pārsvaru 43' minūtē dubultoja Kristofers Nkunku. 77' minūtē Augsburg prata atspēlēt vienus vārtus, pateicoties Daniela Kaliguri realizētam 11 metru soda sitienam. Atlikušajā spēles daļā Augsburg dažās epizodēs lika panervozēt RB Leipzig vienībai, bet rezultāts palika nemainīgs – 2:1. Pēc šīs spēles tika paziņots, ka RB Leipzig aizsargs Dajo Upamekano vasarā pārcelsies uz Minhenes Bayern, savukārt Anhelino, kurš līdz šim spēlējis uz īres tiesībām un piederējis Manchester City, kļuvis par patstāvīgu šīs komandas spēlētāju.


Izmantoja Wolfsburg klupienu Frankfurtes Eintracht, ar rezultātu 2:0 pārspējot 1. FC Köln vienību, kas ļāva frankfurtiešiem pacelties uz trešo vietu tabulā. Ar kārtējo vārtu guvumu izcēlies Andrē Silva, esot rezultatīvs jau ceturto spēli pēc kārtas, kopumā šajās spēlēs sasitot 6 vārtus.


Svarīgus punktus prata gūt arī turnīra pastarīši Berlīnes Hertha, Mainz 05 un Schalke 04, kuras cīnās par izdzīvošanu. Schalke 04 savu spēli noslēdza ar bezvārtu neizšķirtu pret Berlīnes Union, Hertha izrāva vienu punktu spēlē pret Stuttgart (1:1), savukārt Mainz 05 kārtējo reizi parādīja savu raksturu un vēlmi palikt Bundeslīgā. Spēlē pret piektajā vietā esošo Leverkūzenes Bayer, Mainz 05 līdz 89' minūtei zaudēja ar rezultātu 0:2, bet sākumā prata atspēlēt vienus vārtus, savukārt kompensācijas laika otrajā minūtē izraut neizšķirtu.


Kārtu noslēdza šīs kārtas negaidītākais rezultāts - Minhenes Bayern pēc atgriešanās no Katāras, kur viņi izcīnīja uzvaru Klubu pasaules kausā, piedzīvoja sniegotu drāmu Minhenē, zaudējot punktus spēlē pret 16.vietā esošu Arminia Bielefeld. Līdz ar spēles sākumu Minhenē sākās spēcīgs sniegputenis, kurš zibenīgi pārklāja Allianz arēnas zālāju. Veiksmīgāk šādiem laika apstākļiem pārkārtojās viesu komanda, kuri neko nesarežģījot centās pēc iespējas ātrāk nogādāt bumbu pie pretinieku soda laukuma, tā spēles 9' minūtē rezultātu atklāja Mihels Vlaps, izvirzot Arminia vadībā. Burtiski pāris minūtes vēlāk spēles galvenais tiesnesis pirmo reizi apturēja spēli, ļaujot stadiona darbiniekiem notīrīt sniegu no līnijām, kuras jau nebija redzamas, kā arī paprasīja nomainīt bumbu uz tā sauktām ziemas bumbām, jo baltā bumba vairs nebija saskatāma uz sniegotā laukuma. Vēl pēc 10 minūtēm šī procedūra tika atkārtota, jo laukuma līnijas atkal bija pilnībā pārklātas ar sniegu. Puslaika noslēgumā Arminia dubultoja pārsvaru, veiksmīgi izspēlējot stūra sitienu. Jāsaka, ka minheniešiem pirmajā puslaikā nebija izdevies apdraudēt pretinieku vārtus.


Par laimi Minhenes klubam, tuvojoties pirmā puslaika beigām pārstāja snigt un puslaikā stadiona darbinieki sakārtoja laukumu, lai Bayern futbolisti spētu sākt atspēlēties. Uzreiz pēc pārtraukuma mājinieki devās uzbrukumā, veidojot momentu pēc momenta, un jau 48' minūtē Roberts Levandovskis, tehniski apstrādājot bumbu soda laukumā, raidīja bumbu vārtos. Prieki gan nebija ilgi, jo jau nākamajā uzbrukumā viesi atkal panāca divu vārtu pārsvaru. Minhene turpināja uzbrukt, un jau spēles 57' minūtē Korentēns Toliso samazināja vārtu starpību, bet 69' minūtē Alfonso Deiviss panāca 3:3. Minhenieši burtiski apleņķoja viesu soda laukumu, veidojot momentu pēc momenta, Levandovskim bija divas teicamas iespējas izraut uzvaru savai komandai, taču vispirms 72' minūtē viņš raidīja bumbu gar pašu vārtu stabu, bet pēc tam pašās spēles beigās Arminia uzbrucējs Fabians Kloss izsita bumbu gandrīz no vārtu līnijas, pēc Roberta Levandoska sitiena ar galvu. Tiesa arī Arminia diezgan labi spēja aizskriet pretuzbrukumos. Tā spēles 64' minūtē, vēl pie rezultāta 3:2 Arminia labā, Fabians Kloss nonāca labā sitienu pozīcijā, taču netrāpīja pa bumbu, izniekojot teicamu iespēju, bet 73' minūtē spēlē iesaistījās VAR, atceļot Arminia vārtu guvumu minimālās Fabiana Klosa aizmugures dēļ. Līdz ar to, kārtas negaidītākais rezultāts - 3:3.

Nākamajā kārtā Minhenes Bayern gaida nopietns pārbaudījums viesos pret Frankfurtes Eintracht, kur, viesojoties pēdējo reizi 2019.gada rudenī, Minhenes komanda cieta sagrāvi ar rezultātu 1:5. Kā arī Bundeslīgas sekotājus gaida viena no principiālākajām cīņām vācu futbolā, kas ir vienmēr aktuāla neatkarīgi no komandu izvietojuma turnīra tabulā – Rūras apgabala derbijs starp Schalke 04 un Dortmundes Borussia.


Taču līdz Rūras derbijam Borussia Dortmund gaida vēl viens pārbaudījums - trešdienas vakara UEFA Čempionu līgas izbraukuma spēle pret Sevilla. Tikmēr ceturtdien UEFA Eiropas līgas ietvaros Leverkūzenes Bayer Šveicē aizvadīs spēli pret Young Boys, bet Hoffenheim Spānijā aizvadīs izbraukuma spēli pret norvēģu Molde.

bottom of page