top of page

Mourinju atlaists, West Ham virkne kļūdu un zaudējums, Sheffield United izkrīt pirmā



Sheffield United pamet Anglijas Premjerlīgu. Foto - premierleague.com

Anglijas Premjerlīgā tika aizvadīta virkne 32.kārtas spēļu (izņemot Southampton un Crystal Palace dueli, kas tika pārnesta uz nenoteiktu laiku), kā arī 29.kārtas pārnestā Tottenham spēle ar Southampton. Šajā spēlē Londonas vienība, bez savainotā Harija Keina, esot iedzinējos, prata atspēlēties un pateicoties Sona precīzi realizētam 11 metru soda sitienam pēdējās spēles minūtēs svinēja uzvaru ar rezultātu 2:1. Spēlē pret Everton, kas notika piecas dienas pirms tam, Tottenham nospēlēja neizšķirti 2:2, divus vārtus guva Harijs Keins. Šī spēle izrādījusies pēdējā priekš Žoze Mourinju, kurš pēc paris dienām tika atlaists no galvenā trenera amata, kur pavadījis 17 mēnešus un 86 spēlēs guvis 44 uzvaras. Viņa pienākumus līdz sezonas beigām pārņems Raiens Meisons, kurš Tottenham rindās aizvadījis 70 spēles no 2008-tā līdz 2017.gadam, lielāko daļu no tā aizvadot citos klubos uz īres tiesībām, bet savu karjeru bija spiests priekšlaicīgi noslēgt 2018.gadā dēļ komplikācijām no gūtā galvaskausa savainojuma.

Tabulas augšgalā būtiskas pārmaiņas nav notikušas – Manchester United ne bez grūtībām prata salauzt Burnley pretestību, un pateicoties Grīnvuda un Kavanī vārtu guvumiem spēles beigās izcīnīt uzvaru ar rezultātu 3:1.


Kaimiņi no Manchester City jau spēles 20" sekundē ielaida vārtus no Aston Villa, bet vēl līdz pirmā puslaika beigām ar Fila Fodena un Rodri centieniem prata izvirzīties vadībā un līdz spēles beigām noturēt gūto pārsvaru – 2:1. Manchester United ar 11 punktu starpību un vienu spēli rezervē vēl joprojām ir teorētiskas cerības iekarot pirmo vietu. Savukārt Leicester City nostiprinājās trešajā vietā, 13 minūtēs trīs reizes ielaužot West Bromwich Albion cietoksni un svinot uzvaru ar rezultātu 3:0.


Ne visai veiksmīgu kārtu aizvadījušas zem Leicester City esošās West Ham un Chelsea vienības. West Ham pēdējās četrās spēlēs rāda rezultatīvu sniegumu (gūstot 11 vārtus), un jau trešo reizi pēc kārtās tās spēlē fiksēts rezultāts 3:2. Vienīgi šoreiz tas bijis ne par labu West Ham. Spēlē pret Newcastle United Londonas vienība 36' minūtē gan ļoti kuriozā veidā ielaida pirmos vārtus (mēģinot palīdzēt vārtsargam, Isa Diops raidīja bumbu savos vārtos), gan arī palika mazākumā – mirkli pirms vārtu guvuma Kreigs Dousons rupjā izklupienā nogāza pretinieku spēlētāju un pēc VAR lēmuma saņēma sarkano kartiņu. Jau pēc piecām minūtēm West Ham ielaida vēl vienus vārtus, kad rupji kļūdījās Fabjanskis, izlaižot bumbu no rokām, ko izmantoja Žoelintons (2:0). 73' minūtē Isa Diops nedaudz rehabilitējās par savu kļūdu, atgūstot vienus vārtus (2:1), bet jau pēc 7 minūtēm rezultātu no 11 metru atzīmes izlīdzināja Džese Lingārds (2:2), kam šie bija devītie vārti 10 spēlēs un piektā spēle pēc kārtas ar vismaz vienu vārtu guvumu. Priecājās West Ham ne visai ilgi – jau pēc divām minūtēm Villoks pārspēja Fabjanski (3:2), kurš arī šajā epizodē nospēlēja ne visai pārliecinoši, nespējot atvairīt bumbu, kas lidoja tieši viņam virsū.


Savukārt Chelsea tā arī nespēja ielauzt Brighton & Hove Albion cietoksni, bet pateicoties bezvārtu neizšķirtam spēja vismaz apsteigt tabulā West Ham (abām komandām pa 55 punktiem) un ieņemt 4.vietu. Pretendē uz vietu Čempionu līgā arī Liverpool, kas pēc spēles beigās izlaistās uzvaras pret Leeds United (1:1) ieņem 7.vietu un no 4.vietas šķir vien 2 punkti.


Tabulas lejasgalā ar vienu intrigu palika mazāk – sešas kārtas pirms Premjerlīgas sezonas beigām pēdējās cerības uz izglābšanos zaudēja Sheffield United. Jau kļuva zināms, ka ceļazīmi uz Premjerlīgu Championship turnīrā izcīnīja Norwich City. Savukārt Fulham, kas ir vistuvāk glābšanas zonai, kompensācijas laika septītā minūtē izlaida no rokām ļoti vērtīgu uzvaru spēlē pret Arsenal (1:1), un no 17.vietā esošās Burnley viņus šķir 6 punkti.


Nākamajā kārtā Anglijas Premjerlīgas cienītājus gaida West Ham un Chelsea cīņa par vietu Čempionu līgā, kā arī principiāls duelis starp Leeds United un Manchester United.

bottom of page