top of page

Nedēļas vārtu guvumu Top 7

Sākot ar šo nedēļu TautasFutbols.LV komanda apkopos labākos vārtu guvumus, reizi nedēļa apkopojot tos un izveidojot Eiropas top līgu vārtu Top-7. Šonedēļ tika gūti daudz skaistu vārtu, pavisam kopā mūsu balsojuma lapā šonedēļ tika veseli 33 vārtu guvumi, starp kuriem teicami SC Freiburg vārti spēlē pret Dortmundes Borussia, kā arī vairāki teicami vārtu guvumi Anglijas Premjerlīgā, taču labākajā septītniekā iekļuva sekojoši aizvadītās nedēļas varoņi.


7.vieta - Kiljans Mbapē pret Nimes Olympique


PSG komandai šī sezona izvēršas neierasti smaga - komanda saskārusies ar sīvu konkurenci no Lille un Lyon puses cīņā par čempiontitulu. Neimāram turpinot mocīties no savainojumiem, Kilians Mbapē gatavs kārtējo sezonu uzņemties komandas līdera lomu. Ne visai veiksmīgi iesākot šo gadu, nespējot izcelties ar vārtu guvumu trijās spēlēs pēc kārtas, pēdējās pāris nedēļās Mbapē uzņēmis formu, izceļoties ar četriem vārtu guvumiem četrās pēdējās spēlēs. Viens no šiem vārtu guvumiem iesāk mūsu šīs nedēļas Top-7 labāko vārtu guvumu sarakstu.

Spēlē pret Nimes Olympique, saņemot bumbu blakus soda laukumam no Leandro Paredesa, Mbapē sagaidīja iespēju uzsist un iegrieza bumbu vārtos, uzstādot uz tablo gala rezultātu 3:0 par labu Paris Saint-Germain. Pretinieku vārtsargs bija bezspēcīgs, pat nepakustoties. No malas pārsteidz, cik viegli šis vārtu guvums izdevies Mbapē.


6.vieta - Silass Vamangituka pret Borussia M'gladbach


Silass Vamangituka – Vācijas komandas Stuttgart malējais pussargs, dzimis Kongo Demokrātiskajā Republikā, trīs gadu laikā no 5.līgas Francijā nonācis līdz spēlēšanai Bundeslīgā. Aizvadot savu pirmo sezonu karjerā augstākās līgas līmenī (iepriekš spēlējis Francijas piektajā un otrajā līgā, kā arī otrajā Bundeslīgā), jau paspējis izcelties ar 11 vārtiem Bundeslīgā, novembrī un decembrī tika atzīts par labāko Bundeslīgas jauno spēlētāju, un arī paspēja iesist divus vārtus Vācijas kausa izcīņā, vieni no kuriem nonākuši mūsu topa sestajā vietā.

Vārtu guvumā, ko mēs iekļāvām mūsu topā, Vamangituka parādīja iespaidīgu ātrumu, tehniku un aukstasinību – izcīnot bumbu laukuma centrā, viņš aizskrēja no viena pretinieka, nonācis soda laukumā, un tiekot galā vēl ar diviem pretiniekiem, raidīja bumbu vārtu tuvējā stūrī. Ar šiem vārtiem spēles 2' minūtē viņš izvirzīja savu komandu vadībā Vācijas kausa astotdaļfināla spēlē pret Minhengladbahas Borussia, bet ar šiem vārtiem nepietika, lai tiktu nākamajā kārta – Stuttgart vienībai zaudējums ar rezultātu 1:2.


5.vieta - Brunu Fernandešs pret Everton


Brunu Fernandešs – portugāļu uzbrūkošā tipa pussargs, pārstāv Manchester United. Nesen pagāja tieši gads, kopš Fernandešs pievienojies Manchester United no Lisabonas Sporting. Viņam izdevās gandrīz momentāli adaptēties jaunā komandā, 22 spēlēs visos turnīros izceļoties ar 12 vārtiem un 8 rezultatīvām piespēlēm. Brunu Fernandešs turpina priecēt Manchester United fanus arī šosezon, kļūstot par komandas dzinējspēku, un izceļoties ar 18 vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm 33 spēlēs. Kā arī portugālietis uzstādīja jaunu Premjerlīgas rekordu, viena kalendārā gada laikā četras reizes izcīnot Anglijas Premjerlīgas mēneša labākā spēlētāja balvu.

Viena no stiprām Brunu Fernandeša pusēm ir sitieni ārpus soda laukuma, ko viņš kārtējo reizi apliecināja spēlē pret Everton, ar sitienu no labās kājas raidot bumbu no labās malas tālajā stūrī, īsi pirms pirmā puslaika beigām, pārsteidzot pretinieku vārtsargu Robinu Ulsenu. Rezultāts kļuva 2:0 par labu Manchester United, tomēr Everton prata atspēlēties otrajā puslaikā, pēdējos vārtus gūstot kompensācijas laika piektajā minūtē, un uz tablo tika fiksēts rezultatīvs neizšķirts 3:3.


4.vieta - Raians Golds pret Santa Clara


Ceturto vietu mūsu labāko vārtu guvumu topā ieņem spēlētājs, par kuru diez vai kāds no mūsu sekotājiem ir dzirdējis iepriekš, bet savu vietu topā viņš ir noteikti pelnījis. Raians Golds – skotu pussargs, uz doto brīdi pārstāv Portugāles augstākās līgas klubu Farense. Sākot savu profesionālu karjeru dzimtā zemē, 2014.gadā Golds pārcēlās pie Portugāles futbola granda, Lisabonas Sporting. Bet, nospēlējot tikai 5 spēles galvenajā komandā savā pirmā sezonā, un atlikušo laiku pavadot īrēs un Sporting dublieru komandā, pirms pagājušās sezonas Golds pārgāja uz Farense, palīdzot komandai izcīnīt vietu augstākajā līgā.


Šosezon viņš izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem, bet mūsu uzmanību Golds izpelnījās ar saviem vārtiem pret Santa Clara vienību. Pēc komandas biedra centrējuma Golds pieņēma visai nestandartu lēmumu, ar papēdi raidot bumbu vārtu tālajā stūrī. Pretinieku vārtsargs acīmredzami nebija gatavs tādam pavērsienam. Farense izvirzījās vadībā, bet spēle beidzās ar rezultātu 1:1.


3.vieta - Visams Ben Jeders pret OGC Nice


Labāko trijnieku atklāj tunīsiešu izcelsmes Francijas uzbrucējs Visams Ben Jeders. Sākot savu karjeru ceturtās līgas klubā UJA Alfortville, 2010.gadā Ben Jeders tika uzaicināts uz augstākās līgas klubu Toulouse FC, pavadot tur 6 gadus un ar 71 vārtiem kļūstot par labāko bombardieri šīs komandas vēsturē. 2016.gadā Ben Jeders izlēma izmēģināt savus spēkus ārzemēs, pārejot uz Spānijas klubu Sevilla, kur trīs sezonu laikā izcēlās ar 70 vārtu guvumiem, pirms 2018.gada Pasaules čempionāta pat nonākot Francijas izlases sastāva paplašinātā sarakstā, bet uz turnīru tomēr devies nebija. Uz starptautiskā līmeņa no citiem spēlētājiem Ben Jeders arī var izcelties ar to, ka viņa kontā ir divas spēles Francijas futzāla izlases sastāvā (un viens vārtu guvums).

Šobrīd Ben Jeders ar savu rezultativitāti priecē AS Monaco līdzjutējus, šosezon 23 spēlēs izceļoties ar 11 vārtiem. Divus no viņiem Ben Jeders iesita pret principiāliem pretiniekiem no OGC Nice, tā saucamajā Azūra krasta derbijā, un īpaši varētu izcelt otros vārtus. Ben Jeders pieņēma diezgan drosmīgu lēmumu, pēc soda sitiena īsas izspēles paļaujoties uz spēcīgu sitienu, bumbai izejot cauri OGC Nice sieniņai un ielidojot vārtos. Kā izrādījās vēlāk, šie vārti bija uzvaru nesoši, AS Monaco uzvarot ar rezultātu 2:1.


2.vieta - Havi Garsija pret Real Madrid


Topa otrajā vietā iekļuvis kreisās malas aizsargs ar Spānijas pasi – Havi Garsija no Huesca. Garsija savu profesionālo karjeru iesāka tikai pirms 5 gadiem, kad 21 gada vecumā debitēja Cordoba sastāvā, pirms tam spēlējot tikai amatieru līmenī vai dublieru komandās. Šosezon Havi ir piedalījies visās 22 spēlēs savas komandas sastāvā. Lai arī līdz šim vārtus līgā nespēja gūt, tika iespētas divas rezultatīvas piespēles. Diemžēl komandai sokas vēl sliktāk – šobrīd tā visai pārliecinoši atrodas turnīra tabulas kājgalī.


Savu supergolu izdevās gūt LaLiga 22. kārtas spēlē pret karalisko klubu Real Madrid. Turklāt šī spēle bija ļoti īpaša – tā Garsijam bija 50. spēle Huesca sastāvā, kas vārtu guvuma padarīja par īpašu notikumu. Puslaiku komanda varonīgi spēja pirmo puslaiku noturēties uz nulles pret Madrides grandu, un otrais puslaiks sākās gluži neticami. Jau savā laukuma pusē Huesca spēja tikt galā ar Real presingu, un balsta pussargs Riko ar asu piespēli gar laukuma labo sānu līniju spēja izvirzīt 2 pret 2 uzbrukumā japāni Sindži Okazaki. Japānis tika līdz soda laukumam un acīgi pamanīja, ka uzbrukumā raujas arī malējais aizsargs Garsija. Okazaki veica piespēli uz soda laukuma pusloka tālāko malu, kuru ar pirmo pieskārienu apstrādāja Havi, un jau ar otro pieskārienu trieca bumbu labajā augšējā stūrī. Sitiens bija tik precīzs, ka pat Real vārtsargs Kurtuā, izmisīgā lēcienā pēc bumbas, ar rokām atradās vismaz pusmetra attālumā no bumbas atvairīšanas. Lai arī šis vārtu guvums deva īslaicīgu emocionālu pacēlumu Huesca komandai, tuvojoties spēles beigām madridieši spēja salauzt pretiniekus un 84' minūtē izraut arī uzvaru.


1.vieta - Žordi Alba pret Granada


TautasFutbols.LV Top 7 labāko vārtu guvumu pirmajā apskatā pārliecinoši uzvaras laurus plūc Barcelona malējā aizsarga Žordi Albas raidījums, kas tika īstenots Copa del Rey ceturtdaļfinālā pret Granada. Šajā spēlē Albam ne tikai izdevās pamatlaika pašās beigās izraut neizšķirtu un pagarināt cīņu līdz papildlaikam, bet arī pielikt treknu punktu spēlei ar skaistu tālšāvienu panākot 5:3 katalāņu labā. Žordi šī ir jau devītā sezona Barcelona sastāvā, bet vēl līdz šim nebija izdevies gūt divus vārtus vienā spēlē. Šī sezona kā ierasts Albam rit ļoti stabili – 19 no 21 vienas spēles viņš ir devies komandas sastāvā laukumā Spānijas čempionātā, pārējās izlaižot vien dēļ kartīšu limita sasniegšanas saņemtās diskvalifikācijas. Šim Spānijas izlases kreisās malas aizsargam arī kontā viens vārtu guvums pērnā gada decembrī.


Šie piektie vārti spēlē brieda jau visu papildlaika otro puslaiku, jo Barcelona pārsvars bija anormāls – 8 sitieni pa vārtiem, visi vārtu taisnstūrī, un tas 15 minūšu laikā. 113' minūtē tas arī realizējās vārtu guvumā – vispirms no laukuma vidusdaļas līdz pat soda laukumam izlauzās Sergnijo Dests, pēc kura piespēles un partneru teicamās sadarbības bumba nonāca līdz Mesi, kurš spēcīgi sita pa vārtiem, taču Granada aizsargs spēja noreaģēt. Taču atsistā bumba, pēc augsta lidojuma gaisā, nonāca pie Dembele, kurš vienā pieskārienā no nogādāja pie Grīzmana. Francūzim tika dots pietiekami daudz laika, lai apgrieztos un ārkārtīgi delikāti un tehniski, ar kreisās pēdas ārmalu to pārvirzīja pa diagonāli pāri soda laukumam, kur brīvā zonā bija ieskrējis Alba, kurš aci nepamirkšķinot ar lielisku lielgabala šāvienu bumbu pa tiešo no gaisa šāva zem vārtu pārliktņa. Šie vārti līdz galam morāli un fiziski salauza pretiniekus, un tiem vairs neizdevās atlikušajā spēles nogrieznī izveidot ko ievērības cienīgu. Barca sasniedza savu kārtējo Spānijas Karaļa kausa pusfinālu.


bottom of page