top of page

Nedēļas vārtu guvumu Top 7 - arī šoreiz vieni vārti no Optibet Virslīgas


Artūrs Karašausks kļuva par otro Virslīgas pārstāvi mūsu iknedēļas vārtu topā. Foto - Nora Krevņeva-Baibakova

TautasFutbols.LV ir atgriezies pēc nedēļas pauzes arī ar vārtu guvumu topu, kur šoreiz ir pamanījies iekļūt arī Artūrs Karašausks. Kamēr Eiropas sezona strauji tuvojas beigām, topā arvien vairāk izredžu būs iekļūt mūsu vietējās Virslīgas pārstāvjiem. Jau pagājušonedēļ topā iekļuva Riga FC spēlētājs Miloševičs, kā arī vairāki citi vārtu guvumi no Virslīgas iekļūst mūsu kandidātu sarakstā. Uz vasaras sezonu, kad beidzos tiks atļauti amatieru čempionāti, mūsu komanda plāno veidot arī atsevišķu Latvijas futbola vārtu guvumu topu, iekļaujot vārtus gan no Virslīgas, gan arī no visiem pārējiem Latvijas čempionātiem. Bet kamēr joprojām gaidām starta signālu pārējām līgām - ielūkosimies aizvadītās nedēļas vārtu guvumu topā.


7.vieta - Haralambos Likojanis pret Benevento


Topu atklāj grieķis Haralambos Likojanis no Cagliari. Spēles pašā sākumā viesu komanda nopelnīja stūra sitienu, kuru izspēlēja caur piespēli, beigās bumba nonāca pie mūsu topa varoņa, kurš ar precīzu sitienu vārtu augšējā stūrī nogādāja bumbu pretinieku vārtos un nodrošināja savai komandai ļoti veiksmīgu spēles sākumu. Šie bija viņa ceturtie vārti sezonā.


Pati Cagliari komanda cīnās par palikšanu A Sērijā un šī uzvara pret vieniem no tiešajiem konkurentiem visticamāk nodrošināja vietu Itālijas augstākajā līgā arī nākamsezon. Šobrīd paliekot divām kārtām Cagliari ir 5 punktus virs izlidošanas zonas, kurā tieši atrodas Benevento.


6.vieta - Artūrs Karašausks pret FK Metta


Arī šonedēļ mūsu nedēļas vārtu guvumu topā iekļuva vieni vārti no mūsu Optibet Virslīgas (pagājušajā nedēļā, kad TautasFutbols.LV komanda atradās nedēļas atpūtā, topa trešajā vietā ierindojās Riga FC uzbrucēja Stefana Miloševiča vārtu guvums pret Valmiera FC). Šoreiz mūsu topā iekļuva pirmais spēlētājs ar Latvijas pasi - Artūrs Karašausks. Jautājums par Artūra Karašauska izsaukšanu vai neizsaukšanu izlasē jau kļuvis par sava veida tradīciju, bet jāatzīmē, ka Liepājā Artūrs atkal reanimēja savu karjeru. Šobrīd Artūra kontā jau ir 4 vārtu guvumi, kas ierindo viņu ceturtajā vietā starp Virslīgas rezultatīvākiem spēlētājiem. No latviešu spēlētājiem viņu par vienu vārtu guvumu apsteidz Raimonds Krollis no Valmiera FC, savukārt saraksta augšgalā ar 7 vārtiem atrodas FK Metta uzbrucējs Muritala un ar 10 vārtu guvumiem jau pieminētais Riga FC uzbrucējs Stefans Miloševičs.


Spēlē pret FK Metta, Artūrs izgāja uz maiņu otrajā puslaikā un paspēja atzīmēties ar diviem vārtu guvumiem, viens no kuriem arī ierindojās mūsu topa sestajā vietā. Saņemot bumbu kreisajā malā, Artūrs aizskrēja prom no sava pretspēlētāja, ielauzās soda laukumā un nevainojami sita vārtu tālajā stūrī. Šis vārtu guvums pielika punktu šajā spēlē - 3:0 FK Liepāja labā.


5.vieta - Hose Morales pret Deportivo Alaves


Piektajā vietā ierindojas Hosē Moralesa tehniski sarežģītais sitiens pret Deportivo Alaves, kas ļāva pirmā puslaika otrajā daļā panākt Levante neizšķirtu. Komandas kapteinim, kurš šajā sezonā ir piedalījies visās La Liga spēlēs, šie bija 12. vārti komandas labā. Jāpiebilst, ka 5 minūtes vēlāk Moralesam izdevās gūt arī otros vārtus spēlē.


Jāatzīmē, ka šos vārtus lielā mērā izveidoja malējais pussargs Frutoss, kurš saņemot bumbu pie centr līnijas, apspēlēja 3 pretiniekus, veica garu sprintu pa labo malu un izdarīja centrējumu soda laukumā. Tur lielisku pozīciju tieši pretī vārtiem bija izvēlējies Moraless, kurš saņemot bumbu, uzreiz no gaisa ar pirmo pieskārienu raidīja sitienu labajā augšējā stūrī. Sitiens bija tik spēcīgs un precīzs, ka Alaves vārtsargs pat neizkustējās no vietas, lai sitienu atvairītu.


Ar šiem vārtiem Moraless vispirms izlīdzināja rezultātu, bet jau puslaika izskaņā arī izvirzīja Levante vadībā. Uzvaru gan komandai neizdevās nosargāt, jo 3 minūtes pirms spēles beigām Alaves tomēr panāca sev vēlamo un izlīdzināja rezultātu. Levante Spānijas čempionātā ir iekārtojusies tabulas otrajā daļā, taču pietiekami drošā attālumā no izkrišanas zonas, atrodoties 13. vietā.


4.vieta - Roberts Levandovskis pret Borussia Monchengladbach


Par Robertu Levandovski nav ko daudz piebilst – kaut arī poļu uzbrucējs diez vai pārspēs savu pagājušās sezonas rādītāju (55 vārti visos turnīros), tomēr Bundeslīgā Levandovskis jau uzstādīja savu personīgo rekordu, līdz šim izceļoties ar 39 precīziem sitieniem, un ir ļoti tuvu, lai pārsniegtu leģendārā Minhenes Bayern uzbrucēja Gerda Millera 1971-72 sezonas rādītāju (40 vārti).


Spēlē pret Minhengladbahas Borussia, jau čempiones statusā, Minhenes Bayern neatstāja pretiniekam nekādu cerību – 6:0. Pats Levandsovskis izcēlies ar het-triku, un nonācis mūsu topa ceturtajā vietā ar savu otro vārtu guvumu šajā spēlē. Pēc Tomasa Millera centrējuma Levandovskis ar šķērītes sitienu raidīja bumbu vārtu tuvējā stūrī.


3.vieta - Gaetāns Laborde pret Strasbourg Alsace


Topa trešo vietu ieņem Gaetāna Laborde gols šķērītē pret Strasbourg Alsace. Gaetāns šajā mačā izcēlās ar dubli un palīdzēja savai pārstāvētajai Montpellier izbraukumā izraut 3:2 uzvaru. 27 gadus vecais franču centra uzbrucējs šosezon aizvada diezgan rezultatīvu sezonu Francijas Ligue 1 čempionātā, gūstot savus 15 vārtus, kā arī uzbrucēja kontā ir deviņas rezultatīvas piespēles. Savus pirmos vārtus mača 36' minūtē šis futbolists guva ar galvu un izvirzīja vadībā viesus. Otrā puslaika sākumā Montpellier panāca 2:0, taču četras minūtes vēlāk Gaetāns guva savu otro golu mačā, kad pretinieku aizsargi pēc vairākām iespējām nespēja izsist bumbu ārā no sava soda laukuma, bumbai piezemējoties Geatāns akrobātiski izlēca un guva skaistu vārtu guvumu šķērītē. Vēlāk Strasbourg divus atspēlēja. Jāpiemin, ka Geatāna pārstāvētā Montpellier atrodas astotajā vietā turnīra tabulā.


2.vieta - Rafa Mirs pret Cadiz


Labāko nedēļas vārtu guvumu topā iekļuvis arī otrs La Ligas pārstāvis - TautasFutbols.LV vērtējumā sudraba medaļas aizvadītās nedēļas labāko vārtu guvumu topā iegūst Rafa Mirs, kurš ar savu neticamo tālšāvienu Spānijas čempionāta 35. kārtas spēlē ļāva Huesca klubam izlīdzināt rezultātu pret Cadiz pašās pirmā puslaika beigās. Šie spāņu uzbrucējam bija jau 13. gūtie vārti La Ligā, pieminēšanas vērts noteikti ir fakts, ka nevienu čempionāta spēli viņš šajā sezonā nebija izlaidis.


Vārti tika gūti ļoti ātrā pārejā no aizsardzības uzbrukumā. Kapteinis Riko tika pie bumbas savā soda laukuma tuvumā, aizvilka to līdz centra aplim, un izdarīja zibenīgu piespēli uz priekšu, kur kreisajā malā atradās Mirs. Lai arī uzbrucējs atradās aptuveni 35 metru attālumā no vārtiem, viņš nekautrējās ar vēsu prātu sagatavot sitienu, un raidīt neticamu šāvienu vārtu augšējā tālajā stūrī. Cadiz vārtsargs acīmredzot šādu notikumu attīstību negaidīja, jo bija nedaudz izgājis no vārtiem, tādēļ līdz bumbai viņam neizdevās aizsniegties.


Ar šiem vārtiem Huesca izdevās panākt neizšķirtu uz rezultāta tablo vēl pirms puslaika beigām. Jāatzīmē gan, ka jau nākamajā uzbrukumā Cadiz izvirzījās vadībā. Tas notika ne bez pretinieku palīdzības – Huesca centra aizsargs Silva bumbu raidīja savos vārtos. Atlikušās 3 Spānijas čempionāta spēlēs Huesca vienībai būs īpaši sarežģītas, jo viņi ir vieni no pretendentiem uz izkrišanu – dažu punktu diapazonā ir veselas 5 komandas. Šobrīd vienība atrodas vienu pozīciju un divus punktus virs bīstamās zonas.


1.vieta - Vladimirs Iļjins pret Tambov


Šīs nedēļas topa augšgalā atrodas diezgan neparasts vārtu guvums no Krievijas Premjerlīgas - Groznijas Akhmat spēlētājs Vladimirs Iļjins spēlē pret Tambov padarīja par apsmieklu visu pretinieku komandas aizsardzību. Saņemot bumbu soda laukumā viņš apspēlēja 3 aizsargus un pretinieku vārtsargu.


Krievijas Premjerlīgā Iļjins debitēja Ural komandā, kurā aizvadīja trīs sezonas, pēc kā devās uz Groznijas klubu. Šobrīd Akhmat ir jau nodrošinājuši sev vietu Premjerlīgā nākamsezon, atlikušajā kārtā Groznijas klubs cīnīsies par to, lai paliktu tabulas 10.vietā, apsteidzot Krasnodar klubu.


bottom of page