top of page

Nedēļas vārtu guvumu Top 7 - sezona tuvojas beigām


Džordans Larsons izrauj uzvaru un pietuvina Maskavas Spartak dalībai Čempionu līgā. Foto - fcspartak.com

7.vieta - Heriberto Tavaress pret Vitória de Guimarães


Heriberto Tavaress iesāka karjeru Benfica dublieru sastāvā, sasitot 25 vārtus divās sezonās, bet, nespējot izsisties pirmajā komandā, tika nosūtīts uz īres tiesībām uz Portugāles augstākās līgas klubiem, pirms pāriet uz Francijas līgas klubu Brest. Nospēlējot vien 40 minūtes pirmajā sezonas daļā, Tavaress atgriezies Portugālē, uz īres tiesībām pievienojoties Famalicao klubam.


Savā jaunajā komandā Tavaress izcēlies līdz šim vien ar diviem vārtu guvumiem 16 spēlēs, bet viņa otrie vārti bija pietiekami iespaidīgi, lai atklātu mūsu šīs nedēļas Top-7. Spēlē pret Vitoria SC, Tavaress saņēma bumbu pie soda laukuma malas, ar māņkustību atstājis aiz sevīm pretinieku un ar spēcīgu sitienu, ar atsitienu no vārtu pārliktņa, atnesis savai komandai uzvaru ar rezultātu 2:1.


6.vieta - Maksimilians Filips pret RB Leipzig


Maksimilians Filips iesācis savu karjeru augstākajā līmenī SC Freiburg rindās. Piedzīvojot izkrišanu no Bundeslīgas, Filips kopā ar komandu ātri vien atgriezušies atpakaļ, un pēc veiksmīgi aizvadītas 2016-17 sezonas Vācijas augstākajā līgā Filips izpelnījies transfēru uz slaveno Dortmundes Borussia. Zaudējot konkurenci savā otrajā sezonā, Filips par 20 miljoniem pārgājis uz Maskavas Dinamo, kur arī raiti iesācis, bet otrās sezonas sākumu izgāzis, un uz īres tiesībām devies atpakaļ uz Bundeslīgu, pie Wolfsburg.


Līdz šim Filips izcēlies ar pieciem vārtu guvumiem, un savu veiksmīgāko spēli aizvadījis pagājušās nedēļas nogalē, pret RB Leipzig, gūstot divus vārtus, vieni no kuriem ieņem sesto vietu mūsu topā. Atrodoties pie soda laukuma, Filips ar pirmo pieskārienu pacēla bumbu gaisā, un ar otru raidīja to vārtu devītniekā. Kaut arī Wolfsburg nespēja noturēt divu vārtu pārsvaru (2:2), tomēr ar vienu punktu pietika, lai garantētu sev vietu Čempionu līgā.


5.vieta - Djogu Žota pret Manchester United


Djogu Žota labi iesāka sezonu – 5 vārti Anglijas Premjerlīgā, het-triks ­pret Atalanta Čempionu līgā, trīs vārtu guvumi Portugāles izlases rindās. Bet tad sekoja ceļa savainojums, kādēļ Žota izlaida gandrīz trīs mēnešus. Atgriežoties, viņš sasita vēl trīs vārtus Portugāles izlasē Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs, un četras reizes sarūgtinājis Premjerlīgas vārtsargus. Pēdējie no šiem vārtiem, pret Manchester United, ieņem piekto vietu mūsu topā.


Žotas komandas biedrs, Natanjels Filips, izcīnījis bumbu pretinieku soda laukumā, devies gar vārtiem un veicis sitienu, ko pielabojis portugāļu uzbrucējs, ar papēdi raidot bumbu vārtos un izlīdzinot rezultātu. Liverpool prata izcīnīt uzvaru ar rezultātu 4:2 un turpina cīņu par vietu Čempionu līgā.


4.vieta - Džordans Larsons pret Khimki


Maskavas Spartak izglābās spēlē pret Khimki un pateicoties vēliem Larsona vārtiem uzlaboja savas cerības uz Čempionu līgu nākamsezon, ko pēc tam arī nedēļas nogalē arī izcīnīja.


Pats Larsons kļuva par Spartak glābšanas jostu, jo jau kuru reizi zviedru uzbrucējs gūst uzvaras nesošus vārtus. Šoreiz daudz iespēju pie Khimki vārtiem, kuri, spēlējot mazākumā, spēlēja ļoti cieši aizsardzībā, īsti nebija. Līdz Aleksandrs Soboļevs ar elegantu piespēli starp kājām aizsargam, izvirzīja Larsonu teicamā pozīcijā, kurš apspēlējot citu aizsargu, nevainojami sita tuvajā vārtu augšējā stūrī. Larsons šosezon ir rezultatīvākais Maskavas Spartak spēlētājs un trešais visā līgā. Ar savu sniegumu viņš izpelnījās izsaukumu arī uz gaidāmo Eiropas čempionātu.


3.vieta - Bobakars Traore pret FC Lorient


Topa trešajā vietā iekļuva Bobakars Traore ar savu karjeras pirmo golu Francijas Ligue 1 čempionātā. Šis 19 gadus vecais Malī futbolists aizvadīja savu otro profesionālo spēli karjerā un guva skaistus vārtus, taču viņa pārstāvētā Metz pirmspēdējās kārtas ietvaros piedzīvoja minimālu 2:1 zaudējumu pret FC Lorient.


Bobakars devās laukumā mača 62' minūtē, kad Metz jau atradās 1:0 iedzinējos, bet desmit minūtes vēlāk viņš ar skaistu sitienu no tālās distances izlīdzināja rezultātu, trāpot tieši kreisajā devītniekā, taču neizšķirts uz tablo ilgi nenoturējās, jo divas minūtes vēlāk FC Lorient atkal izvirzījās vadībā. Metz ar 46 punktiem nospēlētās 37. kārtas spēlēs atrodas desmitajā pozīcijā turnīra tabulā, taču tikpat punkti ir arī Saint Etienne. Lai saglabātu vietu desmitniekā Bobakanam un Metz ir palikusi pēdējā spēle čempionātā pret Marseille, kas tiks aizvadīta jau šo svētdien.


2.vieta - Dvains Renčs pret VVV-Venlo


18 gadīgais Ajax audzēknis šosezon debitēja pieaugušo Ajax komandā. Ajax jaunā paaudze jau ierastajā Ajax komandai saspēles stilā izspēlēja ļoti skaistu kombināciju, kuru noslēdza tieši jaunais Ajax aizsargs Renčs.


Šosezon Renčs piedalījās 18 spēlēs, tāpat Renčs jau ir bijis izsaukts uz Nīderlandes U-21 izlasi, taču pie spēles laika vēl nav ticis.


1.vieta - Ferans Toress pret Newcastle


Aizvadītās nedēļas labāko 7 vārtu topa pašā augšgalā ierindojies Mančesteras City uzbrucēja Ferana Toresa viens no vārtu guvumiem Anglijas Premjerlīgas 36. kārtā pret Newcastle United. Viņam tas izdevās pēc standartsituācijas visai akrobātiskā un neierastā stilā spēles 42' minūtē, izvirzot komandu vadībā ar 2:1. Šie gan nebija Toresa ne pirmie, ne pēdēji vārti spēlē. Šī bija gados jaunā spāņa 23. spēle šajā sezonā, un šajā spēlē viņam izdevās gūt gandrīz tik pat vārtus, cik tas izdevās pirms šī mača – šobrīd kopumā viņam 7 precīzi raidījumi.


Mančesteras klubs pirmā puslaika izskaņā nopelnīja soda sitienu no laukuma kreisās malas, no kura pa tiešo izdarīt sitienu nevarēja, taču pozīcija atļāva veikt centrējumu. To izpildīja Gundogans, kurš deva asu piespēli uz tuvo vārtu stabu. Tur no pretinieku aizsargu mugurām iznira Toress, kurš pirmais tika pie bumbas – atrodoties ar sāniem pret vārtiem, spāņu uzbrucējs palecās gaisā un ar papēdi eleganti novirzīja bumbu tālajā vārtu stūrī.


Jāpiebilst, ka šie vārti, kas palīdzēja City pirmo reizi mačā izvirzīties vadībā, Torresa izpildījumā nebija vienīgie. Vēl viņš guva komandas trešos un arī ceturtos vārtus, kas izrādījās uzvaru nesošie, komandai izcīnot uzvaru ar 4:3. Līdz ar to viņš iespēja gūt savu pirmo hattrick kluba rindās. Šī spēle no tabulas viedokļa City neizšķīra pilnīgi neko, jo tā jau pirms vairākām kārtām bija nodrošinājusi savu 7. Anglijas Premjerlīgas titulu.


bottom of page