top of page

Nedēļas vārtu guvumu Top 7 - šonedēļ vārtu topā pārsvarā Seria A klubu vārtu guvumi


Alvaro Morata šī sezona nav tā labākā, tāpat arī kā pašai Juventus. Foto - todayuknews.com

7.vieta - Lorenco Insinje pret Lazio


Lorenco Insinje, ja neskaitīt trīs pavadītas sezonas uz īres tiesībām, visu savu karjeru augstākā līmenī pavadījis Napoli vienībā, aizvadot savu devīto sezonu šīs komandas rindās. Šo sezonu Insinje aizvada uz respektējama līmeņa, 30 spēlēs A Sērijā izceļoties ar 17 vārtu guvumiem, nonākot ļoti tuvu savam līdz šim labākajam rādītajam – 18 vārtiem.


Spēlē pret Lazio Insinje atklāja spēles rezultātu ar precīzu 11 metru soda sitienu, bet mūsu topā nonāca ar savu otru vārtu guvumu 53' minūtē, kad ar vienu kustību izvairījās no pretinieku spēlētāja, bet ar otru eleganti raidīja bumbu vārtu augšējā stūrī garām bijušajam komandas biedram Pepe Reinam. Napoli šajā rezultatīvajā spēlē svinēja uzvaru ar rezultātu 5:2, ieņemot trešo vietu tabulā.


6.vieta - Rolando Mandragora pret Bologna


Savukārt topa sesto vietu ieņēma Rolando Mandragoras fantastiskais tālšāviens, kas palīdzēja Torino klubam Itālijas A Sērijas 32. kārtas spēlē izbraukumā atņemt punktus Bologna. Līdz šim šis centra pussargs nav izcēlies ar īpašu rezultativitāti – Itālijas augstākajā līgā šosezon vien 3 vārtu guvumi, taču aizvadītas 22 spēles.

Vārti izveidojās pēc standartsituācijas, kad bumbu, kas tika centrēta soda laukumā, ar otro reizi izdevās izraidīt no sava soda laukuma Bologna aizsargiem. Taču par nelaimi viņiem, tā nonāca pa sitienam tieši Mandragoram, kurš negaidot šāva pa vārtiem, un trāpīja teicami – pašā vārtu augšējā tālajā stūrī. Vārtsargam pēc šāda sitiena nebija nekādu cerību.


Šis sitiens ļāva Torino izlīdzināt rezultātu spēles 58' minūtē, un to arī noturēt līdz spēles beigām. Šis punkts bija ārkārtīgi svarīgs un smags, jo tika izcīnīts pret turnīra tabulā krietni augstāk esošu komandu, turklāt, tas uz mirkli ļāva atstāt izkrišanas zonu. Jāatzīmē gan, ka Torino šobrīd ir tikpat punktu, cik 18. vietā esošajai Benevento, taču vien labākas gūto/zaudēto vārtu attiecības dēļ, Torino komanda no šīs bīstamās pozīcijas spēj izvairīties.


5.vieta - Alvaro Morata pret Fiorentina


Piektajā vietā ierindojas Alvaro Morata šedevrs pret Fiorentina. Alvaro nāca uz maiņu otrajā puslaika sākumā un izrāva Juvei 1:1 neizšķirtu pret Fiorentina. Alvaro saņēma bumbu kreisajā flangā, uzreiz apvedot aizsargu un no pietiekami grūta leņķa, iesita bumbu tālajā devītniekā. 28 gadus vecais spāņu centra uzbrucējs ir guvis vārtus visos turnīros, kuros piedalījies, taču Juventus šosezon visticamāk, ka neizdosies aizstāvēt A Sērijas titulu, kā arī ir ļoti tuvu, lai nekvalificētos UEFA Čempionu līgai, kur šosezon tika piedzīvota sakāve pret FC Porto izslēgšanas spēlēs. Vienīgais ko Turīnas grands ir uzvarējis šosezon, tas ir Itālijas Super kauss, kā arī vēl turpinot cīņu par Itālijas kausu. Moratam šosezon A Sērijas turnīrā ir deviņi goli un desmit rezultatīvas piespēles, bet jāpiemin arī tas, ka Morata šobrīd atrodas Juventus īrē no Atlético Madrid.


4.vieta - Gžegožs Krihovjaks pret CSKA Moscow


Ceturtajā vietā mūsu topā atrodas Gžegožs Krihovjaks, kurš aizvadīja ļoti rezultatīvu nedēļu. Pēdējās trīs spēlēs Gžegožs guva 4 vārtus. Vieni no tiem nokļuva arī mūsu topā. Krievijas kausa izcīņas pusfinālā pret Maskavas CSKA spēles izskaņā viņš pielika punktu Lokomotiv uzvarai, panākot 3:0. Jāsaka, ka šis vārtu guvums neiekļūtu mūsu topā, bez Mirančuka elegantās piespēles ar papēdi, soda laukumā, izvirzot Kruhovjaku viens pret vienu ar vārtsargu, kuram atlika vien pārvirzīt bumbu vārtu malā. Šosezon Krihovjaks kopumā guva jau 11 vārtus, kļūstot par īstu Lokomotiv līderi.


Pats polis sāka savu karjeru Polijas amatieru komandās, vēlāk pārvācoties uz Gdiņas Arka klubu. Vēlāk viņu pamanīja franču skauti un viņš pārvācās uz Francijas Bordeaux vienību. Francijā viņš pavadīja lielāko savu karjeras daļu, kaut arī divas sezonas viņš aizvadīja Sevilla klubā, un vienu sezonu West Bromwich uz īres pamata. No PSG kluba viņš pārcēlās uz Lokomotiv vienību 2018.gadā. Polijas nacionālajā izlasē viņš debitēja 2008.gadā un šobrīd Polijas izlases kreklā viņš jau aizvadīja 75 spēles.


3.vieta - Massadio Haidara pret Nimes Olympique


Bronzas medaļu ieguva 28 gadus vecā franču aizsarga Massadio Haidara uzvaras vārtu guvums pret Nimes Olympique. Lens nopelnīja stūra sitienu, kad uz tablo rezultāts bija 1:1. Bumba, pēc stūra sitiena izpildes nonāca tieši uz Massadio kājas, kad viņš akrobātiski izlēca un ar kreiso kāju ietrieca bumba vārtos, panākot 2:1 Lens labā.


Massadio savu karjeru sāka AS Nancy, līdz pārcēlās uz Newcastle United, kur pavadīja sešas sezonas un atgriezās Francijā, pievienojoties tobrīdējai Ligue 2 vienībai Lens. Massadio ar Lens aizvadīja pagaišās divas sezonas Ligue 2 un pagaišajā gadā ar Lens uzvarēja Ligue 2, tādējādi izcīnot iespēju šogad startēt Ligue 1. Viņa pārstāvētā Nimes Olympique atrodas 18. vietā turnīra tabulā un cīnās par palikšanu Francijas augstākajā divīzijā.


2.vieta - Jusefs En-Nesiri pret Levante


TautasFutbols.LV vērtējumā sudraba medaļas aizvadītās nedēļas labāko vārtu guvumu topā iegūst Jusefs En-Nesiri, kurš ar saviem izcilajiem individuāli noorganizētajiem vārtiem palīdzēja Sevilla Spānijas čempionāta 31. kārtā uzveikt Levante. Šim Marokas uzbrucējam tie bija jau 17. vārti čempionātā, kas viņu ierindo 5. vietā labāko vārtu guvēju sarakstā. Jāpiebilst, ka viņš arī nav izlaidis nevienu Sevilla spēli.


Vārti izveidojās ātrajā pretuzbrukumā, kad laukuma centrā pie auta izspēles neprecīzu piespēli veica Levante aizsargs Vezo. Bumba nonāca pie Suso, kas to ātri pāradresēja En-Nesiri, kurš lielā ātrumā lauzās soda laukumā. Vispirms viņš soda laukumā apspēlēja vārtsargu, un pēc tam noguldīja arī aizsargu, kas metās bumbas ceļā, līdz ar to gūstot itin vieglus vārtus.


Šie vārti 54' minūtē bija vienīgie spēlē, līdz ar to marokānis izrāva ļoti svarīgus 3 punktus savai komandai, kas nu ir ļāvis Sevilla iesaistīties cīņā par čempionu titulu. Atpalicība no pirmajā vietā esošās Atletico ir vairs tikai 3 punkti.


1.vieta - Ondrejs Duda pret FC Augsburg


Pārliecinošo pirmo vietu mūsu šīs nedēļas topā ieņem 1.FC Koln spēlētājs Ondrejs Duda. Slovāku pussargs iesāka savu karjeru vietējā Košice vienībā, pēc tam nonācis Varšavas Legia komandā, kur ne tikai sevi pierādījis, lai izpelnītos transfēru uz Berlīnes Hertha vienību, bet arī nonācis nepatīkamā situācijā, kad vienā no Eiropas līgas kvalifikācijas spēlēm Albānijā viņa galvā no tribīnēm tika mests akmens. Pavadot četrus gadus Vācijas galvaspilsētā un nespējot nostiprināties Hertha komandā, Duda pussezonu aizvadīja Norwich City uz īres tiesībām, pirms nonākt 1.FC Koln rindās, kur 27 spēlēs Bundeslīgā atzīmējies ar 7 vārtu guvumiem un 6 rezultatīvām piespēlēm.


Mūsu šīs nedēļas topā Duda nonācis pateicoties savam izteiksmīgam sitienam no gaisa ar pirmo pieskārienu ārpus soda laukuma spēlē pret Augsburg, bumbai ielidojot precīzi vārtu augšējā stūrī. Ar šo vārtu guvumu Duda atklāja rezultātu, bet ar vēl vienu precīzu sitienu pēc 25 minūtēm padarīja rezultātu par graujošu (3:0), palīdzot 1.FC Koln izcīnīt svarīgu uzvaru ar rezultātu 3:2 cīņā par palikšanu Bundeslīgā.


bottom of page