top of page

Nedēļas vārtu guvumu Top 7 - šoreiz dominē Francijas Ligue 1


Karims Benzemā brīvdienās izcēlās ar skaistu vārtu guvumu, raidot bumbu vārtos ar papēdi. Foto - EPA Photo

Aizvadītajā nedēļā tika aizvadītas Čempionu un Eiropas līgu 1/4 fināla pirmās spēles, kā arī Eiropas futbola sezona pamazām ieiet finiša taisnē, un katri vārti var kļūt par izšķirošajiem klubu izvietojumā turnīra tabulās, bet kad tiek gūti skaisti vārti - par tādiem momentiem futbola līdzjutējiem ir papildus prieks.


7.vieta - Memfiss Depajs pret Angers SCO


Topu ievada League 1 spēlētāja vārtu guvums, šoreiz tas ir Latvijas futbola līdzjutējiem visai labi zināmais holandietis Memfiss Depajs, kurš guva Lyon komandas noslēdzošos vārtus spēlē pret Angers vienību. Šajā sezonā ļoti rezultatīvajam centra uzbrucējam tie bija jau 16. vārti līgā, kas viņu ierindo trešajā vietā labāko snaiperu topā.


Vispirms labajā malā par bumbu teicami pacīnījās Mendezs, kurš piespēlēja Paketam centra zonā. Savukārt pussargs ļoti acīgi ieraudzīja spraugu starp pretinieku aizsargiem, kur arī sekoja piespēle. Šo iespēju saskatīja arī Depajs, kurš ieskrējis brīvajā zonā, bumbu saņēma jau esot vienatnē pret vārtu sargu. Holandietis nesita vienkārši, bet gan eleganti pārcēla bumbu pāri vārtsargam bumbu nogādājot tieši tīklā.


Ar šo sitienu spēle bija viennozīmīgi izšķirta, un lai arī Angers komanda spēja bumbu kontrolēt pat nedaudz vairāk laika, tik un tā reālus apdraudējumus Lyon vārtiem tie nespēja radīt. Šobrīd Lyon komanda ir daļa no League 1 lielā četrinieka, kur visa komandas ir 5 punktu robežās, līdz ar to arī izskaņa sezonai solās būt ļoti saspringta.


6.vieta - Kilians Mbapē pret Strasbourg


Topa pirmspēdējā vietā iekļuva Kiliana Mbapē individuālais reids pret Strasbourg. Vispirms Kilians ielauzās Strasbourg soda laukumā pēc tam izdarīja māņkustību, it kā rādot, ka piespēlēs bumbu, taču strauji devās uz kreiso malu un no šaura leņķa spēcīgi sitot, bumba izgāja caur kājām vārtsargam. Uz mirkli varēja šķist, ka Kilians nomikstinājās, taču tā māņkustība apmulsināja arī Strasbourg aizsargu un radīja vēl labāku iespēju Kilianam, kuru viņš lieliski izmantoja, gūstot savus 21 vārtus Ligue 1 čempionātā un 33 kopā sezonā.


Kiliana pārstāvētā PSG spēli pabeidza ar graujošu 4:1 vadību un turnīra tabulā šobrīd no pirmajā vietā esošās Lille atpaliek vien par trīs punktiem, taču čempionāts sāk iet uz beigām. PSG un pats Kilians Mbapē arī lieliski spēlē UEFA Čempionu līgā, kurā ir guvis jau astoņus vārtus un pirmajā ceturtdaļfināla spēlē pret Vācijas grandu Bayern guva divus vārtus un palīdzēja savai pārstāvētajai vienībai ar minimālu 3:2 uzvarēt, atbildes spēlē izcelties viņam nav izdevies, taču PSG, kaut arī zaudēja ar 0:1, divu spēļu summā un pateicoties tieši Mbapē vārtiem, iesoļoja pusfinālā.


5.vieta - Adams Traore pret Fulham


Dzimis Katalonijā, Adama Traore izgājis cauri slavenai Barcelona akadēmijai, bet galvenā komandā aizvadījis vien 4 spēles, un devies iekarot Anglijas futbolu. Pēc pāris gadiem Aston Villa un Middlesbrough vienībās Traore pēdējo trīs gadu laikā nostiprinājies Wolverhampton Wanderers sastāvā, 124 spēlēs izceļoties ar 9 vārtiem, kā arī piesaistot uzmanību ar savu iespaidīgu muskulatūru.


Pirmie Adama Traores vārti Premjerlīgā šosezon tika gūti aizvadītajā kārtā, spēlē pret Fulham, un atnesa uzvaru ar rezultātu 1:0. Pašā spēles izskaņā, pēc Fabiu Silvas piespēles, Traore aizskrēja no pretiniekiem pa labo malu un no asa leņķa ar stipru sitienu iešāva bumbu vārtu rāmī.


4.vieta - Kofi Džidži pret Spezia


Savukārt topa ceturtajā vietā nokļuvis Itālijas A Sērijas aizsargs Kofi Džidži, kurš guva ļoti interesantus vārtus 30. kārtas spēlē pret Spezia, atklājot rezultātu pirmā puslaika izskaņā. Tie viņam bija ne tikai pirmie vārti šosezon, bet arī vispār pirmie vārti A Sērijā.


Vārti tika gūta pēc pozicionāla uzbrukuma, kurš kļuva draudīgs pēc Molinas centrējuma soda laukumā. Spezia vārtsargs tālu izgāja no vārtiem, ar dūrēm bumbu izsitot no soda laukuma, taču to uzreiz atpakaļ ieraidīja Crotone, kur pie tās vispirms tika Džidži, kurš neskatoties uz to, ka bija ar muguru pret vārtiem, ar sitienu pāri sev, neredzot, kur ir vārti, sita pāri nedaudz izgājušajam Spezia vārtsargam tieši vārtos.


Lai arī Crotone otrajā puslaikā izvirzījās vadībā arī ar 2:1, spēles pēdējās minūtēs pretinieki guva tomēr divus vārtus, izraujot laimīgu uzvaru ar 3:2. Crotona šī bija teicama iespēja, lai kaut nedaudz uzlabotu savu bēdīgo pozīciju turnīra tabulā – šobrīd tā atrodas pārliecinoši pēdējā vietā A Sērijā, un, lai no izkrišanas izvairītos, tai ir nepieciešams atspēlēt vismaz 7 punktus


3.vieta - Karims Benzemā pret Barcelona


Pēc Krištianu Ronaldu prombūtnes, Karims Benzemā uzņēmies galvenā bombardiera lomu Madrides Real komandā, iepriekšējās divās sezonās sasitot pa 30 un 27 vārtiem visos turnīros. Arī šo sezonu franču uzbrucējs aizvada cienīgā līmenī, gūstot 25 vārtus, kas ir nedaudz vairāk kā trešdaļa no visiem Madrides Real vārtiem šosezon.


Trešo vietu mūsu topā Benzemā ieņem ar savu iespaidīgu vārtu guvumu pērn notikušajā El Clasico cīņā pret Barcelona. Pēc Lukasa Vaskesa centrējuma Benzemā prata aizsniegties līdz bumbai ar papēdi un raidīt to vārtu tuvējā stūrī. Šie vārti izvirzīja madridiešus vadībā, pēc kāda laika Toni Kross dubultoja pārsvaru, savukārt Barcelona spēja atbildēt vien ar Minguezas vārtiem. Madrides Real uzvar trešajā El Clasico spēlē pēc kārtas, un La Liga tabulā ieņem otro vietu, vienu punktu aiz kaimiņiem no Atletico.


2.vieta - Jons Monkajola pret Villarreal


Otrajā vietā iekļuvis Osasuna centra pussargs Jons Monkajola, kurš ar teicamu tehniku izcēlās Spānijas LaLiga 30. kārtas spēlē atklājot rezultātu pret Villarreal. Šie šim spānim bija tikai otrie vārti šosezon un trešie vispār viņa karjerā līgā.


Arī šie vārti tika gūti ātrajā pretuzbrukumā – vispirms Brašnačs piespēlēja uz flangu Sančesam, kurš uzreiz centrēja nevis soda laukumā, bet gan uz 16 metru atzīmes. Tur viens pats tika atstāts spānis Monkajola, kurš negaidot uzreiz no gaisa ar pirmo pieskārienu šāva pa vārtiem, un arī trāpīja teicami – pašā labajā apakšējā vārtu stūrī.


Tomēr piecas minūtes vēlāk Villarreal atguva līdzsvaru uz tablo, precīzāk to izdarīja paši Osasuna. Aizsargs Garsia bumbu ievirzīja pats savos vārtos, taču jau pēc 4 minūtēm atkal pārsvaru panāca viesi, vārtus gūstot Budimiram. Līdz ar šo visai pārsteidzošo uzvaru Osasuna ir attālinājusies no izkrišanas zona spar 8 punktiem.


1.vieta - Martin Terjiers pret FC Nantes


TautasFutbols.LV vērtējumā šīs nedēļas skaistāko vārtu guvumu topā dominēja Francija League 1 futbolistu veikumi. Pirmajā vietā iekļuvis Martins Terjiers no Stade Rennais komandas, kurš guva uzvaras vārtus pret Nantes ar ļoti skaistu pustālo sitienu. Šie viņam bija sestie vārti līgā 28 spēlēs.


Otrā puslaika ievadā Terjiers pats iesāka ātro pretuzbrukumu, nogādājot to līdz soda laukumam, tā vairākkārtīgi mainīja īpašniekus, līdz atlēca atpakaļ pie Terjiera. 24 gadus vecais franču pussargs negaidot, ar pirmo pieskārienu šāva pa vārtiem – bumba teicami iegriezās vārtu devītniekā, neatstājot nekādas cerības vārtsargam.

Jau līdz gūtajiem vārtiem milzīgs pārsvars piederēja Rennais komandai, taču pēc tā Nantes intrigu īsti uzturēt nespēja, lai arī vairāk vārtus neielaida, tomēr paši tikai reizi spēja otrajā puslaikā apdraudēt pretinieku vārtus. Ar šo uzvaru Rennais nokļuvusi 4 punktu attālumā no Eirokausu zonas.


bottom of page