top of page

Noslēdzoties pirmajam aplim, līdervienības piedzīvo klupienus


Ļoti interesanta spēle izvērtās Romā, kur vietējā komanda, tiekoties ar A Sērijas lejasgala komandu Spezia, spēja izraut uzvaru vien pašās spēles beigās ar 4:3. Lai arī bumbas kontroles ziņā spēle iesākās stipri līdzīgi, pie nedaudz nopietnākām vārtu gūšanas iespējām nonāca vien AS Roma. Majorals izmantoja vienu no komandas vārtu gūšanas momentiem ar skaistu sitienu atklājot rezultātu spēles 17' minūtē, taču pretinieki jau pēc 5 minūtēm spēja rezultātu izlīdzināt. Turpmāk spēlei ritot visai neizteiksmīgi, ar 1:1 arī beidzās 1. puslaiks.


Otro puslaiku diezgan jaudīgi iesāka Roma – jau 55' minūtē panākot jau 3:1, vispirms savus otros vārtus guva Majorals, bet jau trīs minūtes vēlāk atzīmējās Karsdorps un šķita, ka šeit spēles iznākums visticamāk jau ir izšķirts. Taču citādāk domāja Spezia spēlētāji, jo jau pēc 4 minūtēm Farias atspēlēja vienus vārtus. Spēles beigās iniciatīvu pat spēja pārņemt viesi, kuriem sākoties kompensācijas laikam izdevās izlīdzināt rezultātu. Ar to nebija gana. Kompensācijas otrajā minūtē Pelegrīni izrāva uzvaru mājiniekiem, kas ļāva Roma pacelties uz trešo vietu A sērijas tabulā.

Tikmēr otro neveiksmi 19 spēlēs piedzīvoja turnīra līderi AC Milan, kas savā laukumā bez variantiem ar 0:3 piekāpās Atalanta. Lielāko spēles daļu laukumā pārliecinošāki izskatījās tieši viesu futbolisti, kamēr čempionāta līderi spēlēja visnotaļ neizteiksmīgi. 26' minūtē Atalanta vadībā izvirzīja Romero, taču lūzums mačā bija 53' minūtē, kad uz Milan vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. To realizēja Iličičs, dubultojot viesu pārsvaru. Mājiniekiem vakars bija neveiksmīgs, jo 55' minūtē traumas dēļ spēli nevarēja turpināt Kalulu. 77' minūtē Atalanta noņēma jautājumu par spēles uzvarētāju, kad vārtus no aptuveni 11 metru atzīmes soda laukumā guva Zapata. Arī atlikušajā laikā tuvāk ceturtajiem vārtiem bija viesi, kā Milan gūt goda vārtus, spēlei noslēdzoties ar 3:0. Ar uzvaru Atalanta pacēlās uz ceturto vietu.


Uzvaru ar rezultātu 2:0 šonedēļ svinējis Itālijas bagātākais futbola klubs Turīnas Juventus, kas savā laukumā pārspēja Bologna, kas izbraukumā desmit spēļu laikā izcīnījusi tikai vienu uzvaru. Turīnas komanda laukumā devās teju identiskā sākumsastāvā kā pirms četrām dienām, kad ar 2:0 pārspēja Napoli un izcīnīja savu devīto Itālijas Superkausu. Juventus vadību ieguva jau 15' minūtē un to paveica ne bez veiksmes līdzdalības – Arturs saņēma piespēli no Ronaldu un ar trešo pieskārienu sita no distances, bumbai pēc ievērojama rikošeta atrodot ceļu vārtos. Brazīlietim tie bija pirmie vārti Juve kreklā. Puslaika izskaņā mājinieku soda laukumā krita Orsolīni, taču galvenais tiesnesis uz 11 metru atzīmi nenorādīja nedz spēles laikā, nedz arī pēc VAR iesaistīšanās.


Otrā puslaika ievadā Bologna bija vēl pāris iespējas, bet 71' minūtē Turīnas klubs pārsvaru nostiprināja ar stūra sitiena palīdzību – pēc Kvadrado centrējuma trešos vārtus sezonā guva amerikānis Vestons Makennijs, kurš tiek īrēts no Gelzenkirhenes Schalke 04.


Inter, lai arī pārliecinoši dominēja visas spēles laikā pret Udinese, tā arī nespēja realizēt nevienu no saviem 10 sitieniem pa vārtiem, un zaudēja svarīgus 2 punktus, nospēlējot bezvārtu neizšķirti. Pēc spēles beigām pēc strīda ar tiesnesi noraidījumu saņēma Inter galvenais treneris Konte, kuram visticamāk nāksies no tribīnēm vērot tuvākās spēles.

Principiāla spēle gaidāma nākamajā kārtā, kur divas Eirokausu ceļazīmes kārotājas Atalanta un Lazio, kas ir 2 punktu atstatumā viena no otras, tiksies Bergamo pilsētā. Pārējās līdervienības tiksies ar sīkstām turnīra tabulas vidusdaļas komandām – Juventus un Milan viesosies attiecīgi pie Sampdoria un Bologna, savukārt Inter un Roma uzņems attiecīgi Benevento un Hellas Verona komandu. Savukārt nedēļas vidū ir paredzētas Itālijas kausa izcīņas 1/4 fināla spēles. Šovakar Milānas derbijs, rīt Atalanta pret Lazio un Juventus pret B Sērijas komandu SPAL, bet ceturtdien Napoli uzņems Spezia.

bottom of page