top of page

Notiek vicelīderu nomaiņa – Barca pakāpjas uz otro vietu


Spānijas futbola čempionāta 25. kārtas ievadspēlē divu tabulas kaimiņu cīņā Barcelona viesos ar 2:0 pārspēja Sevilla un nedaudz reabilitējās par neseno zaudējumu Copa del Rey pirmajā pusfināla spēlē ar identisku rezultātu. Sevilla pirms šīs kārtas bija vienīgā komanda, kura iepriekšējās piecās kārtās spēja izcīnīt piecas uzvaras, turklāt visas bez ielaistiem vārtiem. Patiesībā Lopetegi vadītā komanda to spēja pat sešas reizes pēc kārtas un vēlējās reabilitēties par 2:3 savā laukumā Čempionu līgā pret Dortmundes Borussia. Tai pašā laikā pretiniekos bija Barcelona, kura pirms nedēļas paklupa pret Cadiz, taču spēles ziņā ir bijusi pietiekami pārliecinoša.


Vārtu gūšanas iespēju pirmajā pusstundā nebija daudz, taču aktīvāka uzbrukumā bija Barca, kura 29' minūtē arī nokļuva vadībā. Sevilla pēc pieļautas kļūdas aizsardzībā atstāja brīvu zonu, Lionels Mesi izvirzīja viens pret vienu Dembelē, kurš bija precīzs. Sevilla pirmo puslaiku aizvadīja bez ne viena sitiena pa vārtiem.


Arī otrajā puslaikā Sevilla vārtu gūšanas iespējas neradīja un pelnīti palika ar nullīti uzbrukumā. Savukārt Barcelona pāris momentus izveidoja un pievienoja vēl vienus vārtus. Dests puslaika sākuma daļā trieca bumbu pret vārtu konstrukciju, bet beigās Mesi, saņēmis labu piespēli no Frenkija de Jonga, izspēlēja teicamu sieniņu ar Moribu, kurš ar otru mēģinājumu pārspēja Sevilla vārtsargu Bunu - 2:0.

Jau šajā trešdienā abas komandas duelēsies atkal, kad Spānijas kausa atbildes spēlē Barcelona uzņems Seviljas klubu, katalāņiem šajā spēlē būs jāgūst vismaz divi vārti, lai varētu cerēt uz iekļūšanu finālā.

Spānijas čempionāta līdera Madrides Atletico izbraukumā ar 2:0 pārspēja Villarreal. Visnotaļ līdzvērtīgajā mačā uzvaras vārtus sekmēja melnkalniešu centra aizsargs Savičs, pēc kura sitiena pretinieki ieraidīja savos vārtos. Iespējams tieši COVID-19 uzliesmojuma dēļ, bet Atletico šomēnes iekrita nelielā krīzē. Komanda, kas pirmajās 16 kārtās 11 reizes nosargāja savus vārtus neskartus un kopā ielaida nieka sešus vārtus, pēdējās septiņās kārtās ielaidusi 10 vārtus. Ja šī nogriežņa pirmajos trijos mačos izdevās atspēlēties un uzvarēt, tad pēdējās četrās spēlēs atlēti ieguva tikai 5 no 12 punktiem. To spējusi izmantot Real un arī Barcelona, atjaunojot intrigu cīņā par čempiones titulu.


Pēc neveiksmes Čempionu līgā pret Chelsea, kur tā zaudēja 0:1, šoreiz Atletico gaidīja vēl viens sarežģīts izaicinājums - spēle viesos pret Villarreal, kurai ir visvairāk neizšķirtu līgā – veseli 13, bet zaudējumu mazāk nekā gan Barcelona, gan Real, tādēļ šajā duelī tikās divas komandas ar vismazāk zaudējumiem turnīrā.

Pirmajā puslaikā kopā bija divi labi vārtu gūšanas momenti un abi pēc tālām standartsituācijām. Atletico savu iespēju izmantoja, bet Villarreal - nē. Pēc mazāk nekā mēneša Rīgā, Skonto stadionā ciemosies Melnkalnes izlase un visticamāk arī tās centra aizsargs Savičs, kurš 25' minūtē izdarīja sitienu ar galvu - Villarreal vārtsargs bumbu izmisīgi atsita, taču tā tik no tā no sava spēlētāja ielidoja vārtos. Pēc 10 minūtēm arī mājiniecei radās savā ziņā līdzīga iespēja - Moreno apturēja ātri lidojošo bumbu, zaudēja līdzsvaru, taču noorientējās un kritienā uzsita ar galvu. Šajā epizodē lieliski noreaģēja Atletico vārtsargs Oblaks, likvidējot briesmas.


Otrā puslaika vidū Villarreal pamatīgi iespieda Atletico un radās arī momenti. Smagā brīdī Simeones komanda prata izmantot reto savu iespēju un pretējā pusē panākt jau 2:0. Tikai pēc pārtraukuma laukumā nākušais Felikss, pie kura atlēca bumba, no 15 metriem pa apakšu to raidīja mērķī.


Līderu aizsardzība joprojām bija nepārliecinoša un Villarreal vairākas reizes varēja gūt vārtus. Starp citiem momentiem bija arī trāpījums pa vārtu konstrukciju, bet citās epizodēs kārtīgi pastrādāja Oblaks. Veiksme, kuras Atletico tik ļoti trūka nesenajā zaudējumā pret Levante, šoreiz bija Simeones komandas pusē. Madrides komanda, ieskaitot Čempionu līgas spēli, nosargāja savus vārtus neskartus pirmo reizi deviņu pēdējo spēļu laikā.


Spānijas futbola čempionāta 25. kārtas pēdējā mačā Madrides Real nospēlēja 1:1 pret Real Sociedad. Čempioni punktu izrāva vien 89' minūtē. Real 25. kārtu sagaidīja ar četrām uzvarām pēc kārtas La Liga ietvaros un pret līderi Atletico deficīts vairs tikai seši punkt pirms šīs spēles pie vienāda maču skaita. Tomēr Zidāna komandu joprojām nomoka savainojumi, un arī šodien pret itin stipro Real Sociedad pamatsastāvs bija tāls no optimālā. Diasam bija labākā iespēja pirmajā puslaikā, viņš no vārtu priekšas sita ar galvu burtiski no metra attāluma, taču iztraucēja Real Sociedad aizsarga galva un bumba trāpīja pa pārliktni. Atlēkušo bumbu ļoti bīstami sita Asensio - šoreiz gar stabu. Bumbas kontroles ziņā laukumā risinājās visai līdzvērtīga cīņa, taču efektīvāk ar bumbu izrīkojās Madrides futbolisti, kuri vēl līdz pārtraukumam izdarīja 12 sitienus, kamēr pretiniekiem tikai divi mēģinājumi. Puslaika izskaņā pretinieku eleganti apspēlēja Modričs, un horvāts pats arī izdarīja tālsitienu, taču arī šī reize beidzās bez vārtu guvuma - 0:0 pēc 45 minūtēm.


Pēc pārtraukuma Real Sociedad krietni uzlaboja sniegumu, sāka veidot asākus uzbrukumus un 55' minūtē iesita vārtus. Atkal ātrs uzbrukums, Silva izpildīja labu diagonālo piespēli Monreālam, bet Portu smagā cīņā izdarīja sitienu ar galvu - bumba precīzi ieplanēja pašā devītniekā. Spēle ieguva citus apgriezienus un komandas drīz vien vēl apmainījās ar momentiem. Portu pārtvēra bumbu Madrides vārtu tuvumā un izspēlēja uz pustukšiem vārtiem Isakam, kurš nespēja izdarīt sitienu. Pretējā galā Kross tēmēja devītniekā, bet nedaudz raidīja bumu garām. Madridieši prata radīt labu ofensīvu un pāris reizes vārtus apdraudēja Kasemiru. Zidāna komanda Benzemā un citu dažu līderu prombūtnē bija tuvu sausajam zaudējumam, tomēr 89' minūtē veiksmīgi prata izraut neizšķirtu - pēcVaskesa piespēles iesita Žuniors. Madride gan tik un tā tieši pirms spēles pret Atletico nepatīkami zaudējusi divus punktus. Pat uzvarot lielo Madrides derbiju, starp komandām paliks divi punkti un atlētiem būs spēle rezervē.

Nedēļas nogalē ir gaidāms Madrides derbijs, šī spēle ir ļoti nozīmīga Zidāna komandai cīņā par titulu, jo zaudējot šo spēli, var izstāties no cīņas par 1.vietu. Savukārt nedēļas vidū ir gaidāmas abas Spānijas Karaļa kausa izcīņas atbildes spēles - trešdien Barcelona centīsies atspēlēt divu vārtu deficītu pret Sevilla, bet otrā spēlē, ceturtdien, uzvarētāju noskaidros Levante un Athletic Bilbao duelis.

bottom of page