top of page

Par aprīļa skaistāko vārtu guvumu atzīts Daniela Verde vārti spēlē pret Lazio


Karims Benzemā varēja iekļūt topā uzreiz ar diviem ļoti svarīgiem un skaistiem vārtu guvumiem. Foto - Getty Images

5.vieta - Karims Benzemā pret Chelsea


Aprīļa mēneša Top 5 atver Karims Benzemā un viņa vārtu guvums pret Londonas Chelsea. Interesanti, ka tā vietā varēja būt cits Benzemā vārtu guvums, El Clasico cīņā pret Barcelona, bet pēc papildus rādītājiem tomēr palicis ārpus piecinieka.

Čempionu līgā, līdzīgi kā Spānijas čempionātā, franču uzbrucējs uzņēmies galvenā bombardiera lomu (6 vārti 10 spēlēs), un pirmajā pusfināla spēlē pret Chelsea atgrieza cerību savai komandai, izlīdzinot rezultātu 29' minūtē. Pēc Marselo centrējuma sākumā divcīņā otrajā stāvā uzvarēja Kazemiru, tad Militau, no kura bumba pie Benzemā, kurš apstrādāja bumbu un ar pusšķērītes sitienu ietrieca to vārtu rāmī. Tomēr otrajā spēlē Chelsea spēlētāji izrādījušies pārāki (uzvara 2:0) un finālā tiksies ar Manchester City.


4.vieta - Ondrejs Duda pret FC Augsburg


1.FC Koln spēlētājs Ondrejs Duda ieņēma pārliecinošu pirmo vietu aprīļa trešās nedēļas topā, savukārt mēneša topā paliek ceturtais. Pavadot četrus gadus Vācijas galvaspilsētā un nespējot nostiprināties Hertha komandā, slovāku pussargs pussezonu aizvadīja Norwich City uz īres tiesībām, pirms nonākt 1.FC Koln rindās, kur 31 spēlē Bundeslīgā atzīmējies ar 7 vārtu guvumiem un 6 rezultatīvām piespēlēm, esot par komandas labāko spēlētāju abos rādītājos.


Duda atzīmējies ar izteiksmīgu sitienu no gaisa ar pirmo pieskārienu ārpus soda laukuma spēlē pret Augsburg, bumbai ielidojot precīzi vārtu augšējā stūrī. Ar šo vārtu guvumu Duda atklāja rezultātu, bet ar vēl vienu precīzu sitienu pēc 25 minūtēm padarīja rezultātu par graujošu (3:0), palīdzot 1.FC Koln izcīnīt svarīgus 3 punktus cīņā par palikšanu Bundeslīgā.


3.vieta - Georgijs Melkadze pret Khimki


Topa trešajā vietā ierindojās Georgijs Melkadze, kurš Akhmat kreklā guva ļoti skaistus vārtus spēlē pret Khimki. Spēles 64' minūtē Melkadze pacīnījās par bumbu, kura atradās augsti gaisā, ar krūtīm apstrādāja to, atrodoties ar muguru pret vārtiem un šķērītē sita nevainojami precīzi. Akhmat šo spēli uzvarēja ar 3:1 un šobrīd turnīra tabulā atrodas 10.vietā visai droši garantējot dalību Krievijas augstākajā līgā arī nākamsezon.


Georgijs Melkadze ir Maskavas Spartak audzēknis, kurš uz īres pamata šobrīd spēlē Akhmat komandā. Akhmat rindās viņš aizvadīja jau 18 spēles, taču guva vien 2 vārtus. Jāatzīmē, ka visticamāk Maskavas Spartak atvadīsies no sava uzbrucēja šajā starpsezonā.


2.vieta - Mehdī Tāremī pret Chelsea


Otraja vietā ierindojas Mehdī Tāremī akrobātiskais gols pret Chelsea Čempionu līgas 1/4 fināla atbildes spēlē, kurā viņa pārstāvētā Porto uzvarēja ar 1:0, taču divu spēļu summā zaudēja Chelsea ar 2:1 un izstājās no tālākās cīņas.


Mehdī spēles 63' minūtē devās uz maiņu un lieliski izmantoja savas atvēlētās minūtes, gūstot ļoti skaistus uzvaras vārtus šķērītē. Šādus vārtu guvumus tikai retais spēj gūt un viņš to izdarīja tik atbildīgā spēlē, taču ar to nepietika, lai izrautu neizšķirtu divu spēļu summā.

Šie 28 gadus vecajam Irānas futbolistam bija otrie vārti Čempionu līgā šosezon un 18 sezonā kopā, kā arī centra uzbrucējs ir izcēlies ar 13 rezultatīvām piespēlēm šosezon. Līdz šim rezultatīvi spēlējis Irānas, Kataras klubos un Portugāles augstākajā līgās debitēja Rio Ave vienības sastāvā. Tieši Rio Ave sastavā Mehdī arī aizvadīja rezultatīvu sezonu un pārcēlās uz Porto. Futbolists ir divreiz atzīts par Irānas Gada Futbolistu un ar Irānas izlasi piedalījās 2018. gada FIFA Pasaules kausā finālturnīrā.


Portugāles čempionātā Porto vienu kārtu līdz sezonas beigām ir garantējuši sev otro vietu aiz Sporting, tādējādi kvalificējoties Čempionu līgas grupu turnīram.


1.vieta - Daniele Verde pret Lazio


Par aprīļa labāko vārtu guvumu pirmo vietu vienbalsīgi TautasFutbols.LV vērtējumā atzīts Spezia uzbrucēja Verde vārti. Vienus no sezonas skaistākajiem vārtiem Itālijas A Sērijā šosezon, Verde guva 29. kārtas mačā izbraukumā pret Lazio, panākot izlīdzinājumu 20 minūtes līdz spēles beigām. Šie bija spēlētāja ceturtie vārti čempionātā aizvadītajās 14 spēlēs.


Spezia veiksmīgi pirmo puslaiku noturēja bezvārtu neizšķirtā, taču otrā puslaika ievadā nonāca iedzinējos. Lai šo mainītu 70' minūtē uzbrukumā tika sūtīts Verde. Vispirms teicami kreisajā malā savu spēku parādīja Gjasi, kurš pēc tālās piespēles ar augumu atgrūda pretspēlētāju, sev atbrīvojot brīvu visu spārnu. Pēc pietuvošanās gala līnijai sekoja centrējums pāri aizsargu galvām uz soda laukuma tālāko daļu, kur jau no pretspēlētāja bija atbrīvojies Verde. Viņš neminstinoties sita akrobātiskā šķērītē no gaisa, trāpot izcili tuvējā augšējā stūrī neatstājot nekādas cerības Lazio vārtu vīram Reinam. Jāatgādina, ka tas notika dažas minūtes pēc uzbrucēja došanās laukumā, līdz ar to šis bija teicami izspēlēts trumpis no trenera puses.

Neizšķirtu Spezia komandai gan neizdevās noturēt, jo pašā pamatlaika izskaņā ar tiesneša video asistenta palīdzību tika piešķirts 11 metru soda sitiens par labu Lazio, kas arī tika realizēts. Kompensācijas laikā Lazio paguva saņemt divus noraidījumus, taču Spezia spēkos nebija izlīdzināt rezultātu vēl vienu reizi, un tā arī Verdes sitiens palika kā vienīgais raidījums vārtu rāmī otrajā puslaikā.


Spezia šobrīd Itālijas čempionātā atrodas lejasgalā 15. vietā, un jau ir garantējusi sev vietu A Sērijā arī nākamsezon.


bottom of page