top of page

Pirmais sešinieks paliek nepārspēts


Itālijas A Sērijas 20. kārtas spēles aizvadītas bez lieliem pārsteigumiem – turnīra tabulas pirmie seši klubi pārspēja savus pretiniekus.


Bologna, kas uzņēma turnīra līderus AC Milan, pēdējās piecās spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru, pirms šī mača atrodoties 13.pozīcijā. Abas komandas spēli iesāka līdzīgi, tomēr neliels pārsvars gan bumbas kontrolē, gan sitienos pa vārtiem piederēja Milan. Puslaika vidū viesiem bija iespēja izvirzīties vadībā ar 11 metru soda sitienu. To devās izpildīt Ibrahimovičs, šoreiz Bologna vārtsargs bija prasmīgāks, taču pirmais pie atlēkušās bumbas bija Rebičs, kurš panāca 1:0 Milan labā. Ar šādu rezultātu noslēdzās puslaiks. Zlatanam Ibrahimovičam šī bija jau trešā nerealizētā pendele šajā sezonā.


Otrais puslaiks iesākās ar Bologna komandas momentu un bīstamu stūra sitienu izspēli. 55' minūtē lieliska iespēja dubultot savu pārsvaru bija viesiem, jo vēlreiz tika piešķirta pendele. Šoreiz to izpildīja Franks Kesī, kurš nekļūdījās un izvirzīja Milan vadībā ar rezultātu 2:0. Bologna nepadevās un 81' minūtē vienus vārtus atguva. Viesi gan noturēja vienu vārtu pārsvaru, spēlei noslēdzoties ar rezultātu 2:1 Milānas kluba labā.

Citā mačā Sampdoria uzņēma Juventus. Pirmie vārti šajā spēlē tika gūti 20' minūtē, kad pēc Moratas piespēles izcēlās Kjesa, ar 1:0 izvirzot vadībā Juve. Puslaika beigās laba vārtu gūšanas iespēja bija Ronaldu, taču to neizdevās realizēt. Pirmajā puslaikā mājinieki nebija izdarījuši nevienu sitienu vārtu rāmī. Spēles otrā daļa gan iesākās ar labu Sampdoria momentu, tomēr Kvagliarellas sitiens ar galvu lidoja pāri vārtiem. 56' minūtē vārtus guva Morata, bet aizmugures dēļ tie netika ieskaitīti, līdz ar to rezultāts saglabājās nemainīgs. Kompensācijas laikā viesi pielika punktu spēlei, dubultojot savu pārsvaru un izcīnot uzvaru ar 2:0.


Čempionāta vicelīdere Inter savā laukumā tikās pret Benevento. Jau 7' minūtē mājiniekiem izdevās izvirzīties vadībā - šajā epizodē gan neiztika bez pretinieku palīdzības, jo Benevento spēlētājs raidīja bumbu savos vārtos. Puslaika gaitā Inter vēl bija pāris labi momenti, tomēr rezultāts saglabājās ar minimālu Milānas Inter pārsvaru. Viesi pirmajā spēles daļā nebija izdarījuši nevienu sitienu vārtu virzienā. Otrajā puslaikā mājinieki turpināja kontrolēt spēles gaitu, pievienojot vēl trīs vārtu guvumus, divreiz izceļoties Lukaku. Mačs noslēdzās ar pārliecinošu Inter uzvaru 4:0, turklāt Benevento tā arī spēles laikā nespēja raidīt nevienu sitienu pa pretinieku vārtiem.


Uz Eirokausu ceļazīmi tēmējošo komandu spēlē Lazio pārspēja Atalanta ar rezultātu 3:1. Atalanta un Lazio iepriekšējo maču aizvadīja pagājušajā trešdienā, kad tikās Itālijas kausa ceturtdaļfinālā. Toreiz spēlē uzvaru ar 3:2 guva Atalanta, kvalificējoties pusfinālam, Lazio tā bija pirmā neveiksme šogad. Spēli labāk iesāka viesi - Lazio jau trešajā minūtē izvirzījās vadībā, vārtus gūstot Marusičam. Pirmajā puslaikā viesiem vēl bija vairākas iespējas palielināt rezultātu starpību, tomēr tās neizdevās realizēt. 53' minūtē Lazio izmantoja nepiedodamu Atalanta kļūdu, dodoties pretuzbrukumā un gūstot otros vārtus šajā mačā. Mājinieki nepadevās, un puslaika otrajā pusē tiem izdevās samazināt rezultāta starpību, izceļoties Pasaličam. Jau pēc trijām minūtēm Lazio atguva divu vārtu pārsvaru, ko spēja noturēt līdz pat mača beigām, izcīnot uzvaru ar 3:1.


Napoli ar 2:0 izcīnīja uzvaru par A Sērijas vienu no vājākajām komandām Parma, turpinot cīņu par iekļūšanu trijniekā. Napoli pēdējo spēli aizvadīja ceturtdien, kad ar 4:2 pārspēja Spezia un garantēja vietu Itālijas kausa pusfinālā. Savukārt Parma iepriekšējās spēlēs nebija izcīnījusi nevienu uzvaru, pēdējo reizi gūstot panākumu vien pērn novembra beigās. Pirmos vārtus mājinieki guva 32' minūtē, kad precīzs bija maķedonietis Elmass. Ar minimālu pārsvaru Napoli komandai noslēdzās pirmais puslaiks. 62' minūtē vārtus guva arī Parma, tomēr tie netika ieskaitīti aizmugures stāvokļa dēļ. Vēlāk mājiniekiem izdevās dubultot pārsvaru un panākt 2:0, izceļoties Politano. Ar šādu rezultātu mačs arī noslēdzās. Parma pat spēles laikā izdevās vairāk kontrolēt bumbu, taču tā spēja izdarīt tikai vienu sitienu vārtu rāmī, savukārt Napoli veica sešus sitienus.


Kārtas noslēdzošajā spēlē AS Roma savā laukumā uzņēma Hellas komandu no Veronas. Mājinieki maču iesāka ļoti pārliecinoši, līdz 29' minūtei spējot gūt jau trīs vārtus, Majoralam tieši piedaloties divos no tiem. Ar pārliecinošo 3:0 Roma labā noslēdzās pirmais puslaiks. 62' minūtē viesi vienus vārtus spēja atgūt, tomēr ar to bija krietni par maz, lai atspēlētos. Ar rezultātu 3:1 uzvaru izcīnīja Roma, kurai bija visai liels pārsvars izdarītajos sitienos pa vārtiem, taču bumbas kontrole nedaudz labāka bija Veronas komandai. Izcīnot trīs punktus, Roma spēja pakāpties uz trešo pozīciju.

Nākamajā kārtā, nedēļas nogalē, kārtas centrālajā spēlē savā starpā tiksies Juventus un AS Roma. Fiorentina uzņems Milānas Inter komandu. Savukārt nedēļas vidū Itālijas futbola cienītājus gaida Itālijas kausa izcīņas pirmās spēles. Rītvakar Milānas Inter tiksies ar Juventus, bet trešdienas vakarā Napoli uzņems Atalanta komandu.

bottom of page