top of page

Promesa atgriešanās Maskavā neizdodas, visi trīs čempionāta līderi paklūp


Pēc Krievijas kausa izcīņas spēlēm no ziemas miega atgriezās arī Krievijas Premjerlīga.


Kārtu atklāja finansiālajās grūtībās nonākušā Tambov mājas spēle pret Rotor. Spēles pieteikumā tika arī abi bijušie Daugavpils Lokomotiv spēlētāji - Aleksandrs Jerkins un Dmitrijs Hermans, taču pie spēles laika šoreiz viņi netika. Pats Tambov ar 1:3 piekāpās Volgogradas Rotor vienībai.

Savukārt sestdien abi čempionāta līderi zaudēja punktus. Vispirms Sanktpēterburgas Zenit diezgan interesantā spēlē cīnījās neizšķirti 2:2 ar Rostov komandu. Spēles rezultātu pirmā puslaika beigās atklāja Ali Sou, izvirzot Rostov vadībā. Taču Zenit spiediens uz viesu vārtiem pārauga divos gūtajos vārtos spēles 73' un 78' minūtē, bet noturēt uzvaru mājiniekiem neizdevās - spēles 89' minūtē tas pats Sou panāca 2:2.


Tai pat vakarā Maskavas CSKA ar 0:2 piekāpās Lokomotiv vienībai. Abi Lokomotiv vārti varētu pretendēt uz iekļūšanu mūsu Nedēļas vārtu Top-7 apskatā.


Svētdien Maskavas Spartak piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas, šoreiz piekāpjoties ar 0:2 Kazaņas Rubin. Pirmā puslaika pašās beigās par otro brīdinājumu tika noraidīts Romāns Zobņins, atstājot Spartak mazākumā. To izmantoja viesu komanda, otrā puslaika 53' minūtē Džordže Despotovičam gūstot pirmos vārtus šajā spēlē. Pats Spartak īsti nespēja izveidot neko bīstamu pie pretinieku vārtiem, neskatoties uz to, ka pat paliekot mazākumā Spartak vairāk kontrolēja bumbu nekā pretinieks. Spēles 71' minūtē sastāvi izlīdzinājās, kad arī par otro brīdinājumu laukumu atstāja Olivers Abiļdgors, taču arī to Spartak nespēja izmantot, un pat spēles 89' minūtē ielaižot arī otrus vārtus - arī šoreiz precīzs bija Despotovičs. Līdz ar to Spartak noslīdēja uz 4.vietu, palaižot sev priekšā Soču komandu, kura iepriekšējā dienā ar 4:0 sagrāva Tulas Arsenal vienību.

Kārtas noslēdzošajā spēlē Krasnodar negaidīti nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Ural. Nākamajā kārtā Krasnodar dosies viesos pie Maskavas Spartak. Rostov uzņems Sochi, bet sieviešu dienā Zenit viesosies Kazaņā.

bottom of page