top of page

PSG atgriežas pirmajā vietā Ligue 1 tabulā, priekšā zelta spēle pret Lille


Kilians Mbapē palīdz PSG atgriezties pirmajā vietā. Foto - psg.fr

Pirms izlašu pārtraukuma Francijas Ligue 1 30.kārtas ietvaros PSG atguva līderes godu, uzvarot trešajā vietā esošu Lyon un Lille zaudējot pret Nimes.

Monaco izbraukumā 4:0 sagrāva Saint Etienne. Monaco šobrīd atrodas ceturtajā vietā turnīra tabulā un par vienu punktu atpaliek no augstāk esošajā Lyon. Monaco jau spēles 12' minūtē nopelnīja vienpadsmit metru soda sitienu, taču Stevans Jovetičs trāpīja pa kreiso vārtu stabu un bumba tika izsista autā. Pāris sekundes vēlāk tieši Jovetičs revanšējās, pēc neiesistās pendeles. Bumba tika nogādāta Jovetičam atrodoties ar muguru pret vārtiem un pēc pagrieziena šoreiz viņš sita nekļūdīgi. Šis bija pirmā puslaika vienīgais vārtu guvums, kas Monaco izvirzīja vadībā -1:0.


Spēles 55' minūtē Aureliens Čuamenī panāca 2:0, kad trieca bumbu vārtos pēc Golovina piespēles. Deviņas minūtes vēlāk 20 gadīgais Sofiens Diops guva komandas trešo vārtu guvumu, kad pārtvēra bumbu un aizskrēja 1 pret 1 ar vārtsargu. Spēles 76' minūtē Krepina Diatā gols pielika punktu rezultātam uz tablo.

Lens izbraukumā pieveica Strasbourg - 2:1. Visi vārtu guvumi tika gūti pirmajā puslaikā. Spēles sākumā bieži uzbruka viesi, kuri arī guva vārtus jau 5' minūtē, kad pēc stūra sitiena ar galvu precīzs bija Massadio Aidarā. Mājiniekiem izdevās atspēlēties spēles 20' minūtē, vārtsargam atvairot brīvsitienu, bumba atlēca pie Adriena Tomassona, kurš ar galvu uz tukšiem vārtiem piespēlēja Žīnam-Rihneram Bellgardam. Uzvaras vārti tika gūti spēles 40' minūtē pēc piespēles soda laukumā, spēcīgi sita Seko Fofanā.


Lille mājās ar rezultātu 2:1 negaidīti piekāpās vienai no līgas pastarītēm Nimes un zaudēja līderes statusu. Arī šinī mačā visi spēles vārtu guvumi tika gūti pirmajā puslaikā. Viesi vārtus atklāja spēles 12' minūtē, kad pretuzbrukumā precīzi sita Musa Konē, astoņas minūtes vēlāk Lille izdevās panākt izlīdzinājumu, kad pēc stūra sitiena precīzs bija portugālis Heka, bet puslaika izskaņā Nimes guva uzvaras nesošos vārtus, kad Reno Ripārs izgāja viens pret vienu un pārmeta bumbu vārtsargam pāri.


Tikmēr tieši PSG izvirzījās līderes pozīcijā ar izbraukuma uzvaru pret citu līdervienību Lyon 4:2. Jāpiemin , ka abas vienības pirms šīs spēlēs dalīja punktus turnīra tabulā - 60. Spēles rezultātu tika atklāts 15' minūtē, kad pēc komandas biedra sitiena bumba atlēca pie Kiliana Mbapē un viņš izsita cauri burzmai gūstot vārtus. 32' minūtē PSG panāca 2:0 vadību, kad pēc centrējuma ar galvu Markinjess nometa bumbu Danilo brīvam sitienam.


Otrā puslaika otrajā minūtē Anheļs Di Marija guva vārtus ar brīvsitienu no kreisās malas. Argentīnietis visticamāk domājis bija centrēt, bet komandas biedri bumbu neskāra un tā veiksmīgi ielidoja vārtos. 52' minūtē pēc pārtvertas bumbas tika piespēlēts uz brīvu Kilianu Mbapē, kurš viens pret vienu izgājienā pret vārtsargu un panāca graujošu 4:0 vadību. Kilianam tie bija 20. vārti līgā sezonā un 100. karjerā. Lyon vēlāk atspēlēja divus vārtu guvumus un padarīja mazliet līdzīgāku rezultātu uz tablo. Vispirms 62' minūtē lielisks sitiens ārpus soda laukuma padevās Islamam Slimanī, bet 81' minūtē viens pret vienu pret vārtsargu šoreiz precīzs bija Maksvels Kornē. Jāpiemin, ka pēc pusotra mēneša pārtraukuma traumas dēļ 70' minūtē uz maiņu devās PSG superzvaigzne Neimars, kurš nomainīja tieši Kilianu Mbapē.

Pēc izlašu pārtraukuma Lille būs iespēja atgūt līderes godu, jo izbraukumā nāksies spēkoties pret PSG.

bottom of page