top of page

PSG divu spēļu summā revanšējas par zaudējumu augusta finālā, vēl 1/2 finālā 2 angļu klubi un Real

PSG zaudē, taču divu spēļu summa iekļūst pusfinālā

PSG revanšējas par zaudējumu augusta finālā. Foto - foxsports.com

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza Parīzes Saint-Germain, kas savā laukumā gan minimāli ar 0:1 piekāpās pagājušās sezonas čempionei Minhenes Bayern. Divu spēļu summā neizšķirts 3:3, un Parīzes komanda tālāk tika, pateicoties izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem.


Pēc savā laukumā piedzīvotā zaudējuma ar 2:3 pagājušās sezonas uzvarētāji Bayern uzbrukumā bija jāizcīna panākums ar vismaz divu vārtu pārsvaru vai arī jāuzvar ļoti rezultatīvā mačā (vismaz 3:2). 40' minūtē Motings, kurš uzbrukuma smailē aizstāj savainoto Levandovski, ļāva spert pirmo soli pareizajā virzienā, panākot 1:0. Ar Alabas sitienu galā tika PSG vārtsargs Navass, bet atlēkušo bumbu ar galvu no tuvas distances vārtos ieraidīja Motings. Pirmajā puslaikā izteikts pārsvars piederēja laukuma saimniekiem. Īpaši redzams bija Neimārs, kurš pamanījās trāpīt divreiz pa vārtu konstrukciju - gan pa stabu, gan pa pārliktni. Vēl vienu labu iespēju viņam izveidoja Mbapē, taču ar brazīlieša sitienu galā tika Noijers. Arī pašam Mbapē bija iespējas izcelties, taču puslaika izskaņā izdarītais sitiens lidoja mazliet garām vārtu stabam.


Arī spēles turpinājumā Bayern nācās saglabāt otrā numura lomu – bīstamāki bija PSG veidotie pretuzbrukumi, tomēr Neimāra un Kena tēmekļi joprojām bija neprecīzi. 78' minūtē Mbapē ar ļoti spēcīgu sitienu realizēja izgājienu vienatnē pret Noijeru, taču pēc bumbas ielidošanas vārtos tiesneša asistents norādīja uz aizmugures stāvokli. Tādējādi pērno čempionu cerības palika dzīvas, tomēr atlikušajās minūtēs bija obligāti gūt vēl vienus vārtus. Pēdējās minūtēs Bayern pārsvars kļuva lielāks, bet pretinieku aizsardzības līnija bija prasmīga – liela daļa sitienu nemaz neaizlidoja līdz vārtiem, tiekot bloķētiem. Tādējādi PSG noturēja nepieciešamo rezultātu un ņēma virsroku pagājušās sezonas finālistu duelī, liekot Bayern atvadīties no Čempionu līgas trofejas.


PSG pusfinālā spēlēs pret Manchester City, kas savā ceturtdaļfinālā divu spēļu summā tika galā ar Borussia ar 4:2.


Porto uzvar, bet tālāk tiek Chelsea

Chelsea zaudē spēli, bet divu spēļu summā kvalificējas pusfinālam. Foto - AP

Arī atbildes spēle starp abām vienībām notika neitrālā laukumā Seviljā. Pēc uzvaras pirmajā spēlē ar rezultātu 2:0 Chelsea jutās droši, tikmēr Porto bija spiesta mesties atspēlēt divu vārtu deficītu. Tieši portugāļu vienība nonāca pie izdevīgas iespējas 11' minūtē, kad Mendī paviršu piespēli pārtvēra Hesuss Korona, kurš sita ar pirmo pieskārienu, bet viņa sitienu laicīgi bloķēja Tjagu Silva, bumbai ripojot garām vārtiem. Izdevīgu iespēju Korona izlaida arī 33' minūtē, kad soda laukumā saņēma bumbu, bet, nonākot aci pret aci ar Mendī, raidīja bumbu ievērojami augstāk par vārtiem. Pirmais puslaiks tā arī beidzies, bez vārtiem un sitieniem vārtu rāmī.


Otrais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā, abām komandām bija vārtu gūšanas iespējas, bet spēles pirmos vārtus kompensācijas laika trešajā minūtē ar efektīgu šķērītes sitienu guva Porto uzbrucējs Mehdī Tāremī (0:1). Bet priekš Porto bija jau pa vēlu, lai atspēlētos, un Chelsea tiek Čempionu līgas pusfinālā pirmo reizi kopš 2014.gada, un astoto reizi kopumā, kas ir rekords priekš Anglijas klubiem.


Madrides Real iztur Liverpool spiedienu un soļo tālāk

Zidāna komanda parāda to, cik labi spēj būt labākā formā vissvarīgākajās sezonas spēlēs. Foto - thisisanfield.com

Liverpool pēc zaudējuma ar rezultātu 1:3 pirmajā spēlē uzreiz metās atspēlēties pret Madrides Real, un jau otrajā minūtē pēc Manē piespēles izcilā vārtu gūšanas pozīcijā nonāca Salāhs, bet viņa sitienu ar kāju atvairīja Kurtuā. Vēl izcilāk beļģu vārtsargs nospēlēja 11' minūtē, kad no augšējā stūra izvilka bumbu pēc Džeimsa Milnera sitiena. Savukārt pretējā laukuma pusē Madrides Real savu pirmo vārtu gūšanas iespēju radīja 20' minūtē, kad pēc Benzemā piespēles bumba no Kabaka trāpīja vārtu stabā. Liverpool turpināja meklēt iespējas atklāt spēles rezultātu, un puslaika izskaņā no izdevīgām pozīcijām nespēja trāpīt vārtu rāmī Salāhs un Veijnaldums.


Jau pašā otrā puslaika sākumā iesaistījās spēlē Kurtuā, atvairot Firmino sitienu no tuvas distances. Liverpool piespieda pretiniekus savā laukuma pusē, bet Madrides Real spēlētāji spēlēja arvien ciešāk un regulāri bloķēja Liverpool sitienus no tuvas distances. Atlikušajā spēles daļā Liverpool mazināja spiedienu, uz laiku pat atdodot iniciatīvu madridiešiem, bet abu komandu vārti tā arī palikuši neskarti.


Madrides Real tiek Čempionu līgas pusfinālā, kur tiksies ar Londonas Chelsea, kas būs šo komandu pirmā tikšanās oficiālajās spēlēs kopš 1998.gada.


City vēlreiz vārti spēles izskaņā un pirmais pusfināls piecu gadu laikā

Pusfinālā būs 2 komandas no Anglijas un pa vienai no Spānijas un Francijas. Foto - Getty Images

UEFA Čempionu līgas pusfinālu kā noslēdzošā komanda sasniegusi Mančestras City, kas viesos ar 2:1 pārspēja Dortmundes Borussia, divu spēļu summā izcīnot drošu uzvaru ar 4:2. Pusfinālā Anglijas klubs tiksies ar Parīzes Saint-Germain. City futbolistiem trīs gadus pēc kārtas nācās apstāties pie ceturtdaļfināla barjeras. Iepriekšējoreiz pusfinālā City spēlējusi 2015./16. gada sezonā, kad divu spēļu summā ar 0:1 piekāpās Madrides Real.


Ceturtdaļfināla pirmajā tikšanās reizē Mančestrā ar 2:1 pārāka bija Gvardiolas trenētā City, kuras rindās uzvaras vārtus mača pēdējās minūtēs guva Foudens. Atbildes spēle pret Borussia vienību Mančestrai sākās diezgan neveiksmīgi, mājiniekus pirmajā puslaikā izvirzot vadībā 17 gadus jaunajam angļu pussargam Belingemam. Dortmundes futbolists ir otrs jaunākais Čempionu līgas izslēgšanas spēļu vārtu guvējs - 2008. gadā tobrīd Barcelona komandas uzbrucējs Kirkičs guva vārtus mačā ar Schalke, būdams 72 dienas jaunāks. Pēc ļoti piesardzīga spēles sākuma rezultātu 15' minūtē atklāja Dortmunde, soda laukumā pie bumbas tiekot un teicamu sitienu vārtu augšējā stūrī izpildot Belingemam – 1:0. Nedaudz vēlāk līdzīgs izpildījums gandrīz sanāca De Breinem, tomēr beļģa sitiens no soda laukuma robežas norībināja Hica sargāto vārtu pārliktni. Nonākot iedzinējos, un pie sev neizdevīga rezultāta arī divu spēļu summā, viesi palielināja savu teritoriālo pārsvaru un piespieda Borussia nosēsties ļoti tuvu saviem vārtiem. Pie labas iespējas, sitot no tuvas distances, tika Mahrezs, bet savu komandu izglāba vārtu guvējs Belingems, bloķējot jau tukšos vārtos lidojošu bumbu.


Otrā puslaika sākumā savā soda laukumā kļūdījās Džans, nospēlējot ar roku, un uz Dortmundes vārtiem tika nozīmēta pendele - ar sitienu vārtu stūrī to realizēja Mahrezs, panākot izlīdzinājumu. Sev pavisam neizdevīgā pozīcijā nokļuva Dortmunde 75' minūtē, kad tika ielaisti otrie vārti, arī atbildes spēlē izceļoties Foudenam - Hics nenosedza tuvo stūri, un spēcīgs Foudena sitiens atrada ceļu vārtu tīklā 1:2. Spēles pašā izskaņā Foudenam pretuzbrukumā bija iespēja gūt vēl vienus vārtus, taču 20 gadus vecais uzbrucējs izvēlējās nospēlēt nesavtīgi. Saspēlējoties ar partneriem bumba tomēr tika zaudēta. Pretējā laukuma galā nopietnas briesmas Edersona sargātajiem vārtiem radītas vairs netika, un viesi droši nosargāja uzvaru, iesoļojot Čempionu līgas pusfinālā.

bottom of page