top of page

PSG otro reizi šajā sezonā piekāpjas Monaco, Marseille pietuvojas Eirokausu zonai


Šajā nedēļas nogalē no līdervienībām sakāves piedzīvoja tikai PSG un Stade Rennais, kuru no piektās vietas turnīra tabulā nometa Lens, pateicoties uzvarai pār Dijon vienību ar 2:1.


Piektdienas vienīgajā spēlē mājās Stade Brestois 29 uzņēma Lyon. Piecu vārtu mačā Lyon uzvarēja ar rezultātu 3:2 un apsteidza PSG turnīra tabulā. Spēles pirmajās minūtes bīstami uzbruka Bresta, kad pēc komandas biedra centrējuma, Stīvs Munjē ar galvu sita vārtu rāmi, bet Lyon vārtsargs teicami izvilka bumbu no stūra. Spēles rezultāts tika atklāts jau 9' minūtē, kad Lukass Paketa bija precīzs un izvirzīja vadībā Lyon, izmantojot bijušā PSG vārtsarga Sebastjana Sibuā kļūdas savā soda laukumā. Brestai bija iespēja izlīdzināt spēles rezultātu, kad Beninas futbolists Munjē atkal uzvarēja gaisa divcīņu un sita vārtu rāmi, bet vārtsargs bija uzdevumu augstumos. Vēlāk 29' minūtē Lyon dubultoja rezultātu. Pēc vēl vienas Brestas aizsargu kļūdas savā soda laukumā un pēc Memfisa Depaja piespēles, Husems Avārs sita bumbu labajā vārtu stūrī. Puslaika beigās Lyon rezultatīvākais spēlētājs Memfiss Depajs ielauzās soda laukumā un nopelnīja vienpadsmit metru soda sitienu. Brestas vārtsargs Sibuā atkal nospēlēja neveiksmīgi un ar noteikumu pārkāpumu apturēja Memfisu Depaju, kurš spēles 44' minūtē pats arī realizēja vienpadsmit metru soda sitienu. Lyon puslaiku pabeidza ar 3:0 vadību.


Otrā puslaika sākumā aktīvi uzbruka Bresta un 53' minūtē guva pirmos vārtus. Precīzs bija aizsargs Brendans Šardonejs, kurš pēc Frenka Honarāta centrējuma, ar galvu spēcīgi sita bumbu pret zemi un tā ielidoja vārtos. Vēlāk Bresta vēl tuvāk pietuvojās tam, lai izrautu punktu šajā spēlē. 74' minūtē vārtus guva Irvins Kardonā, kurš saņēma lielisku piespēli no pirmo vārtu guvēja Šardoneja un pārmeta bumbu pāri vārtsargam. Tālākajās minūtēs Bresta nespēja atspēlēties un spēli noslēdza ar zaudējumu.

Sestdienas vakarā abas spēles noslēdzās neizšķirti ar vienādu spēles rezultātu. Saint-Etienne mājās nospēlēja neizšķirti ar Stade de Reims – 1:1. Saint-Etienne spēles rezultātu izlīdzināja tikai spēles 89' minūtē. Abām komandām turnīra tabulā šobrīd ir vienāds punktu skaits - 30.


Tikmēr Marseille ar 66 procentu bumbas kontroli nespēja uzvarēt Nantes un nospēlēja neizšķirti – 1:1. Vēl nedēļas vidū Marseille aizvadīja pārcelto spēli pret OGC Nice, kurā izcīnīja uzvaru ar 3:2.


Stade Rennais turpina savu zaudējumu sēriju, izbraukumā ar rezultātu 1:2 piekāpjoties Montpellier vienībai. Šī ir jau sestā spēle pēc kārtas visos turnīros, kurā Stade Rennais nespēja izcīnīt uzvaru, turklāt šis ir arī trešais zaudējums pēc kārtas (divi Ligue 1 un viens Francijas kausa izcīņā). Zīmīgi, ka Montpellier ar šo uzvarēto spēli turnīra tabulā dala punktus tieši ar Stade Rennais, Marseille un Metz. Abus vārtus Montpellier labā guva anglis Stefijs Mavididi.


Turnīra tabulā līdera godā nostiprinājās LOSC Lille, kas viesos uzvarēja FC Lorient - 4:1, tādējādi pārtraucot iespaidīgo FC Lorient 5 spēļu bez zaudējumiem sēriju. Šī ir pirmais zaudējums Lorient komandai, kopš komandas atgriešanās no karantīnas. Jāpiemin, ka abās tikšanās reizēs šosezon Lille guva četrus vārtus (pirmajā spēle, kura bija čempionāta 11.kārtā, LOSC Lille ar 4:0 sagrāva FC Lorient). Pirmie vārti tika gūti 21' minūtē, kad pēc sitiena pa vārtiem, bumbu savos vārtos ieraidīja Endrū Gravijons un izvirzīja vadībā Lille. Divas minūtes vēlāk mājinieki izlīdzināja rezultātu. Skaists sitiens padevās Džeromam Ergo, kurš no kreisās malas ieraidīja bumbu labajā vārtu stūrī. Tālāk sekoja tikai LOSC Lille vārtu guvumi. Vispirms 34' minūtē Lille pēc vārtsarga atsitieni ieraidīja bumbu vārtos, bet tos neieskaitīja, jo vārtu guvējs atradās aizmugurē. Nedaudz vēlāk LOSC Lille izvirzījās vadībā, kad pēc rikošeta, bumba atlēca ārpus vārtsarga soda laukumam pie Žozē Fontesa un 37 gadus vecais portugāļu futbolists to trieca vārtos. Nākamie vārti tika gūti otrā puslaika 59' minūtē pēc lieliska brīvsitiena, precīzs bija Žonatans Ikonē. Pēdējais vārtu guvums spēlē tika gūts kompensācijas laikā, kad nesen uz maiņu gājušais Domagojs Brodaričs ar savu pirmo sitienu trieca bumba vārtu labajā stūrī.


Svētdienas noslēdzošajā mačā PSG pēc rezultatīvas uzvaras UEFA Čempionu līgas 1/8 fināla pirmajā spēlē, mājās ar rezultātu 0:2 piekāpās Monaco vienībai un tādējādi noslīdēja uz trešo vietu turnīra tabulā. Joprojām komandai nevarēja palīdzēt Neimars un Anheļs Di Marija. Spēles rezultāts tika atklāts jau 6' minūtē, pēc centrējuma Rubens Agilars atradās īstajā vietā un ar galvu piespēlēja Sofianam Diopam, kurš ar galvu guva vārtus. Spēles pēdējais vārtu guvums nāca otrā puslaika 51' minūtē. Giljermo Maripans pēc bumbas atlēkšanas bija aktīvākais PSG soda laukumā un trieca to vārtos. Monaco kļuva par pirmo klubu deviņu gadu laikā, kurš spēja vienas sezonas laikā divreiz apspēlēt PSG, turklāt PSG piedzīvoja jau sesto zaudējumu sezonā, kas ir komandas sliktākais radītājs kopš 2010./11. gada sezonas (toreiz visas sezonas laikā PSG zaudēja astoņās spēlēs). Jāpiemin arī Monaco bezzaudējumu sērija, kura sastāda jau 11 spēles. Monaco turnīra tabulā no PSG atpaliek vairs tikai par 2 punktiem.

Nākamajā kārtā turnīra līderes tiksies ar zemāk esošajām komandām. Centrālajā mača Marseille mājās uzņem otrā vietā esošo Lyon vienību.


Tāpat šajā ceturtdienā UEFA Eiropas līgas ietvaros, Lille Amsterdamā centīsies atspēlēties no zaudējuma mājās ar 1:2 pret Ajax.

bottom of page