top of page

PSG pietuvojas pirmajā vietā esošai Lille, Marseļa 9 vīru sastāvā notur neizšķirtu


Šajā nedēļas nogalē no visām līdervienībām trīs punktus izcīnīt izdevās tikai Parīzes klubam.


Lyon ar 1:2 piekāpās Montpellier komandai. Spēle iesākās ar labu Lyon iespēju atklāt rezultātu, taču viesu vārtsargs veiksmīgi izgāja pretī uzbrucējam, neļaujot pārvirzīt bumbu savos vārtos. Taču tālāk bīstamāk uzbruka viesi. Vispirms Florans Molle no vārtsarga laukuma stūra sita pa vārtiem, bumba atsitās pret Lyon aizsargu un pavisam nedaudz pietrūka, lai tā ielidotu vārtos, taču Lyon glāba vārtu stabs. Tad sekoja arī vārtu guvums spēles 20' minūtē. No kreisās malas sekoja centrējums soda laukumā, kur Teži Savaniers apsteidza aizsargus un ar galvu raidīja bumbu vārtos. Savaniers varēja arī dubultot rezultātu, uzdrīkstoties uzsist no tālākas distances, taču bumba lidoja nedaudz virs pārliktņa. Taču, neskatoties uz viesu pārsvaru, Lyon spēja izveidot vienu vārtu gūšanas momentu pirmā puslaika otrajā kompensācijas minūtē, kad no tuvas distances ar galvu sita Husems Avārs, vārtsargs atvairīja sitienu, taču pirmais uz atlēkušo bumbu bija Lukass Paketa - 1:1.


Otrā puslaika 65' minūtē Montpellier izmantoja Antonija Lopeša kļūdu izgājienā. Lyon pārkāpa noteikumus tuvu savam soda laukumam. Montpellier pirmo vārtu autors spēcīgi raidīja bumbu vārtu tālajā augšējā stūrī, vārtsargs neveiksmīgi nospēlēja izgājienā, kaut arī atsitot bumbu. Bumba nonāca spēlētāju burzmā, kur veiksmīgāks bija 18 gadus vecs Montpellier uzbrucējs Elje Vahi - 2:1. Lyon vistuvāk rezultāta izlīdzināšanai bija pašās spēles beigās, kad Islams Slimanī ar galvu centās nogādāt bumbu vārtos, bet labi nospēlēja Montpellier vārtsargs.

Neveiksmi piedzīvoja arī Stade Rennais, kuri savās mājās ar 0:2 piekāpās Saint-Etienne vienībai. Ja pieskaita arī Francijas kausa spēli, tad šī jau ir piektā spēle, kurā Stade Rennais nespēj izcīnīt uzvaru (piedzīvoti zaudējumi Ligue 1 pret Lyon un Saint-Etienne, divi neizšķirti ar Lorient un RC Lens, kā arī neveiksme kausa izcīņā pret Angers SCO).


Tikmēr čempionāta līdere LOSC Lille nospēlēja neizšķirti ar Stade Brestois 29 - 0:0. Neskatoties uz ievērojamu teritoriālo pārsvaru Lille spēja gūt tikai vienus vārtus, kurus spēles galvenais tiesnesis uzreiz arī atcēla. Spēles 67' minūtē, pēc stūra sitiena izspēles, bumba atleca pie Lille spēlētāja un trāpīja viņam pa roku, ko arī pamanīja spēles tiesnesis. Šī Lille neveiksme ļāva PSG pietuvināties un samazināt punktu starpību līdz minimumam. PSG ar 2:1 pārspēja OGC Nice vienību.


Arī Bordeaux - Marseille spēlē vārti tā arī netika gūti. Otrā puslaika sākumā Marseille palika 9 spēlētāju sastāvā. Vispirms spēles 55' minūtē par pēdējās cerības sodu tika noraidīts Leonardo Balerdi, bet četras minūtes vēlāk par rupju izklupienu no aizmugures sarkano kartīti sev priekšā ieraudzīja Dario Benedetto. Marseļas klubam izdevās noturēt savus vārtus neskartus, neskatoties uz milzīgu mājinieku pārsvaru otrajā puslaikā. Lielākoties, tas bija izdevies visnotaļ neprecīzu Bordeaux sitienu dēļ, no 19 sitieniem tikai 1 bija vārtu rāmī, vienreiz Marseļas klubu glāba arī vārtu stabs.


Savā starpā tikās divas komandas, kurām jau ir ievērojama bezzaudējumu sērija - AS Monaco uzņēma FC Lorient. Mājiniekiem spēles laikā nācās divreiz atspēlēties, turklāt punktu nesošus vārtus Monaco guva jau otrā puslaika kompensācijas laikā, kad precīzs bija Visams Ben Jeders. Tādējādi Monaco pagarina savu bezzaudējumu sēriju Ligue 1 čempionātā līdz pat 10 spēlēm (8 uzvaras un 2 neizšķirti), tikmēr Lorient pagarināja savu bezzaudējumu sēriju Francijas augstākajā līgā līdz 5 spēlēm, kas ir kluba labākais rezultāts pēdējo 5 gadu laikā. Zīmīgi, ka šī sērija iesākās uzreiz pēc atgriešanās no karantīnas.

Nākamajā kārtā savā starpā tiksies PSG un AS Monaco. PSG visticamāk nāksies iztikt bez Neimara un Anheļa Di Marijas, kamēr Monaco rindās atgriezīsies Aleksandrs Golovins, kurš izlaida šo kārtu dēļ nepatīkamu sajūtu gurnā. Tikmēr pārējie čempionāta līderi tiksies ar turnīra tabulas otrajā pusē esošām komandām.


Pie viena PSG rītvakar sagaida grūta spēle UEFA Čempionu līgas 1/8 finālā Barselonā. Tāpat arī čempionāta līdere Lille ceturtdienas vakarā UEFA Eiropas līgas ietvaros tiksies ar Amsterdamas Ajax.

bottom of page