top of page

PSG pretuzbrukumi pārsteidz Minheni, Real un Chelsea ar vienu soli pusfinālā, City izrauj uzvaru

Vinisiusa divi vārti sekmē Madrides Real uzvaru

Vinisiuss svin vienu no saviem vārtu guvumiem pret Liverpool. Foto - skysports.com

Madrides Real un Liverpool tikās savā starpā pirmo reizi kopš 2017-2018 Čempionu līgas fināla. Pirmajā puslaikā madridieši pārliecinoši dominēja laukumā, nedodot Liverpool veikt kaut vienu sitienu vārtu virzienā un reti dodot iespēju pāriet pāri laukuma vidum. Pati Madrides Real arī neizcēlās ar lielu momentu skaitu, bet spēja panākt savējo 27' minūtē – pēc fantastiskas Toni Krosa piespēles no savas laukuma puses brīvajā zonā ieskrējušais Vinisiuss Žuniors ar pirmo pieskārienu apstrādāja bumbu, aizskrēja no Filipsa un Aleksandra-Arnolda, un ar otru pārspēja Alisonu (1:0). Madridieši turpināja spiedienu uz Liverpool vārtiem, un piespieda pretiniekus kļūdīties, kas noveda pie otriem vārtiem 36' minūtē – Aleksandrs-Arnolds izdomājis atdot piespēli atpakaļ Alisonam ar galvu, bet bumba nonākusi pie Marko Asensio, kurš pārmeta to pāri izskrējušam Alisonam un raidīja tukšos vārtos (2:0). Puslaika izskaņā, šoreiz pēc Kabaka paviršas piespēles Alisonam, Asensio bija tuvu tam, lai padarītu rezultātu par graujošu, bet šoreiz nepaveicās.


Ar pilnīgi citu noskaņu Liverpool izgāja uz otro puslaiku, momentāli pārņemot iniciatīvu, un tas ātri vien atmaksājās vārtu guvumā – pēc aktīvas Djogu Žotas rīcības soda laukumā bumba nonāca pie Mohameda Salāha, kurš no tuvas distances pārspēja Tibo Kurtuā (2:1). Turpmāko spēles laiku Liverpool bieži uzbruka, ne reizi vien liekot panervozēt pretiniekiem. Bet Madrides Real arī nesēdēja aizsardzībā, un vienā no uzbrukumiem gala rezultātu uzstādīja Vinisiuss Žuniors (3:1), kuram šī bija pirmā reize madridiešu kreklā, kad viņš atzīmējies ar diviem vārtu guvumiem vienā spēlē. Madrides Real atkārtoja 2017-2018 Čempionu līgas fināla rezultātu un uzvar Liverpool jau ceturto reizi pēc kārtas, un labā garastāvoklī gaidīs jau šosestdien ieplānoto El Clasico cīņu pret Barcelona.


City spēles beigās laimīgi izrauj uzvaru

Dortmundes vārtu guvums izbraukumā saglabā cerības uz pusfinālu. Foto - bvb.de

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Mančestras City savās mājās pašās spēles beigās pārspēja Dortmundes Borussia. Dortmundei pirmajā puslaikā netika ieskaitīti vārti, kuri tika gūti pareizi, taču Roisam izdevās panākt izlīdzinājumu 84' minūtē. Uzvaras vārtus kompensācijas laika ievadā guva Foudens. Dortmundes Borussia šo spēli nevarēja aizvadīt savā labākajā sastāvā un tai bija jāiztek bez vairākiem svarīgiem spēlētājiem. Tas netraucēja Dortmundei rādīt līdzvērtīgu cīņu pret Anglijas Premjerlīgas aktuālajiem līderiem.


Mančestrai izdevās izvirzīties vadībā 19' minūtē, kad viesu pussargs Džans veica neveiksmīgu piespēli laukuma centrā un City ātri noorganizēja skaistu pretuzbrukumu, kurā ar dažām īsām piespēlēm bumbu pārvietojot gar soda laukumu, tā nonāca pa sitienam de Breinem, kurš no tuvas distances nekļūdījās.

City drīz arī nopelnīja 11 metru soda sitienu, kad savā soda laukumā neuzmanīgi nospēlēja Džans un trāpīja Rodri ar kāju. Tiesnesis uzreiz norādīja uz 11 metru atzīmi, taču ātri vien kļuva aizdomīgs par Rodri teatrālo kritienu, tādēļ pēc video atkārtojuma noskatīšanās lēmums par pendeli tika atcelts. Taču pirmā puslaika otrajā pusē galvenais tiesnesis pieņēma ļoti strīdīgu lēmumu par labu angļu klubam. Neveiksmīgi nospēlēja City vārtsargs Edersons, un 17 gadus vecais Belinghems atļauti atņēma viņam bumbu brīdī, kad Edersons centās to aizsist prom. Edersons bumbas vietā trāpīja pa pretinieka buču apakšu, taču pats nokrita zemē, un tiesnesis to saprata kā noteikumu pārkāpumu Dortmundes jaunajam spēlētājam un neieskaitīja Borussia gūtos vārtus, turklāt Belinghems pat vēl saņēma brīdinājumu par spēli ar taisnu kāju.


Otrajā puslaikā notikumus droši kontrolēja City, lielākoties neļaujot Dortmundei bumbu nogādāt labās pozīcijās Holannam. Taču Borussia sagaidīja savu iespēju un 84' minūtē panāca neizšķirtu, kad pēc Holanna piespēles soda laukumā ielauzās Roiss un sita precīzi. Lai arī Mančestrai nepalika daudz laika, lai panāktu sev labvēlīgu rezultātu, spēles izskaņā tas tomēr izdevās. Jāatzīmē de Breines izcilā piespēle soda laukumā no apmēram 30 metriem, kad pie tālā staba tika atrasts Gindogans, kurš paripināja bumbu pa sitienam Foudenam, no tuvas distances panākot 2:1 savas komandas labā.


Chelsea sper platu soli pretī pusfinālam

Chelsea tuvu pusfinalam. Foto - skysports.com

Astotdaļfināla galvenā sensācija Porto neitrālā laukumā Seviļā uzņēma Londonas Chelsea, kas gatavojusies šai spēlei ne visai labā garastāvoklī pēc graujoša zaudējuma 2:5 pret West Bromwich Albion aizvadītajā Anglijas Premjerlīgas kārtā. Neskatoties uz Chelsea pārsvaru bumbas kontroles ziņā (61% pret 39%), Porto gan situsi biežāk vārtu virzienā (12:6), gan tās uzbrukumi izskatījušies asāk un radīja uztraukumu priekš Chelsea spēlētājiem. 12' minūtē labs sitiens nedaudz augstāk par vārtiem padevies Mateušam Uribe, bet 24' minūtē no stūra sitiena mēģināja iegriezt bumbu vārtos Otavio, bet laicīgi to pamanīja Mendī un atvairīja bumbu, kuru mirkli pēc tam no izdevīgas pozīcijas raidīja augstāk par vārtiem Zaidu Sanusi. Tikmēr Londonas Chelsea pietika ar pirmo sitienu, lai atklātu spēles rezultātu – ar precīzu sitienu no soda laukuma malas izcēlies Meisons Maunts (0:1), kurš savos 22 gados un 87 dienās kļuva par jaunāko vārtu autoru Chelsea rindās Čempionu līgas izslēgšanas kārtas spēlēs.


Otrajā puslaikā Chelsea arī sāka aktīvāk spēlēt uzbrukumā, brīžiem esot pat tuvāk vārtu guvumam, nekā Porto. Laba iespēja dubultot pārsvaru 84' minūtē bija Kristianam Pulišičam, bet pēc viņa sitiena bumba trāpīja pa vārtu pārliktni. Tomēr jau pēc pusminūtes Bendžamins Čilvels izlauzies pa kreiso malu, apspēlējis Porto vārtsargu un guvis otros un pēdējos vārtus šajā spēlē (0:2).


PSG pretuzbrukumi ar Mbapē priekšgalā sekmē Parīzes kluba rezultatīvo uzvaru Minhenē

Minhenē tīra laukumu no sniega pirms Bayern un PSG spēles. Foto - fcbayern.de

Minhenē negaidīti aprīlī sākās sniegputenis, kurš turpinājās visas dienas garumā, un arī pati spēle tika aizvadīta visai ziemīgajos laika apstākļos. Minhenei lielākais zaudējums bija uzbrukuma līdera Roberta Levandovska nespēja piedalīties šajā spēlē traumas dēļ. Tāpat arī Seržs Gnabrī bija spiests palikt ārpus sastāva, jo dienu pirms spēles viņam tika konstatēts pozitīvs COVID-19 tests. Tāpat joprojām traumēto sarakstā atrodas Duglašs Kosta un Korentēns Toliso. Savukārt Parīzes klubam bija jāiztiek bez ar COVID-19 saslimušo Alesandro Florenzi un ar viņu kontaktējušo Marko Verrati, diskvalifikācijas dēļ spēlē nevarēja piedalīties Leandro Paredess, bet traumas dēļ spēli izlaida Huans Bernats.


Jau pašā spēles sākumā Eriks Maksims Šupo-Motings nerealizēja teicamu iespēju atklāt rezultātu, taču jau 3' minūtē Kiljans Mbapē saņēma teicamu piespēli no Neimāra un atklāja spēles rezultātu ar spēcīgu sitienu vārtu tuvajā stūrī, Manuelam Noijeram pieļaujot kļūdu. Pēc vārtu zaudējuma Minhenes Bayern devās vēl aktīvāk uzbrukumā, taču PSG vārtus uzlauzt tā arī nespēja. Savukārt Minhenes kļūdas aizsardzībā izmantoja PSG, Markiņoss pēc Neimāra piespēles panāca 2:0. Uzreiz pēc vārtu guvuma brazīlietis traumas dēļ tika nomainīts, bet arī Minhenes Bayern treneris reaģēja uz notiekošo laukumā, veicot diezgan neparastu maiņu, nomainot Leonu Gorecku pret Alfonso Deivisu. Minhene turpināja spiest uz vārtiem un beigu beigās prata vienus vārtus atspēlēt 36' minūtē, kad pēc Benžamēna Pavāra piespēles ar galvu bumbu vārtos raidīja Šupo-Motings.


Arī otrajā puslaikā maz kas mainījās, Minhene turpināja spiest uz PSG vārtiem, bet PSG gaidīja iespējas aizskriet kādā no pretuzbrukumiem. Pie pirmās patiešām labas iespējas gūt vārtus otrajā puslaikā tika tieši viesu komanda, kad Neimārs nokļuva labā pozīcijā, taču šoreiz Noijers bija uzdevumu augstumos. Minhene ik pa laikam izveidoja labus vārtu gūšanas momentus, taču joprojām teicams vārtos bija Keilors Navass. Taču 60' minūtē Bayern tomēr panāca izlīdzinājumu 2:2, kad Tomass Millers pēc standartsituācijas ar galvu raidīja bumbu vārtos. Ar to Bayern neapstājās un turpināja iet uz priekšu ar mērķi gūt arī trešos vārtus, taču atkal iekrita PSG pretuzbrukumā, šoreiz Mbapē lielā ātrumā triecām pretī Noijera vārtiem, pie paša soda laukuma apstājās un izdarīja sitienu starp Boatenga kājām panākot 3:2 PSG labā. Minhene prata izveidot vēl vairākus ļoti labus momentus, taču šoreiz veiksme bija PSG galvenais sabiedrotais, spēlei tā arī noslēdzoties 3:2 PSG labā.


Kopumā arī statistika uzrāda lielo Minhenes pārākumu šajā spēlē. Pavisam kopā Minhene izdarīja 31!!! sitienu pa PSG vārtiem, no kuriem 10 sitieni bija bloķēti un 9 lidoja pavisam netālu no vārtu rāmja, kamēr PSG pavisam kopā izdarīja vien 6 sitienus pa pretinieku vārtiem. Arī sitienu vārtu četrstūrī ziņā 12:4 Bayern labā. Minhene veselas 15 reizes izpildīja stūra sitienus, kamēr PSG tikai vienu reizi pirmajā puslaikā. Tāpat arī bumbas kontroles ziņā 61% no spēles tieši mājinieki kontrolēja bumbu. xG radītājos spēlei bija jānoslēdzas vismaz ar 4 Minhenes gūtajiem vārtiem: 4.14 pret 1.54. Šāds pārsvars dod cerības uz ļoti interesantu atbildes spēli nākamnedēļ Parīzē.


Atbildes spēles tiks aizvadītas nākamnedēļ, vispirms otrdien PSG un Bayern noskaidros uzvarētāju divu spēļu summā, kā arī Chelsea centīsies noturēt iegūto pārsvaru pret Porto, savukārt trešdien Dortmunde centīsies pārsteigt Mančestras City komandu, bet Liverpool mēģinās atspēlēt divu vārtu deficītu pret Madrides Real.

bottom of page