top of page

PSG un Lille turpina soļot roku rokā, Villašs-Boašs riskē palikt bez darba


Abas čempionāta līderes turpina soļot roku rokā. Parīzes Saint-Germain pārliecinoši ar 4:0 pārspēja Montpellier vienību. Ar diviem vārtiem atzīmējās pēdējā laikā kritizētais Kiljans Mbapē, kurš tādējādi pārtrauca 4 spēļu sēriju bez gūtajiem vārtiem. Vienus vārtus guva savu 100.spēli PSG kreklā aizvedušais Neimars, kā arī vieni vārti Ikardi kontā. Jāsaka, ka spēles laikā PSG otrā vārtsarga Serhio Riko māja tika apzagta. Laupītāji nozaga naudu 25 000 EUR apmērā, kā arī dārgus pulksteņus un dārglietas. Pats Riko izgāja laukumā spēles pārtraukumā, nomainot vārtos Keiloru Navasu.

Tāpat ļoti pārliecinošu uzvaru svinēja Lyon, kuri ar 5:0 izbraukumā pārspēja Saint-Etienne vienību. Tikmēr Lille izbraukumā ar minimālu rezultātu pārspēja citu šīs sezonas Čempionu līgas dalībnieci Stade Rennais komandu.


AS Monaco viesos ar 3:1 pārspēja Marseļas Olympique komandu. Spēles 12' minūtē Nemaņa Radoņičs atklāja spēlēs rezultātu, izvirzot viesu komandu vadībā, taču Marseļas komanda pilnībā izgāza otro puslaiku, ielaižot trīs bezatbildes vārtus. Pirmos divus vārtus Monaco guva pēc stūra sitiena izspēles, kuru izpildīja Krievijas izlases spēlētājs Aleksandrs Golovins, iznākot uz maiņu pārtraukumā. Marseļas galvenais treneris Andrē Villašs-Boašs riskē palikt bez darba, kopš decembra vidus Marseļai četri zaudējumi septiņās spēlēs un zaudēts Superkausa fināls. Klīst baumas par to, ka Marseļas vadība grib nomainīt Villašu-Boašu uz Barcelona bijušo treneri Ernesto Valverde, taču pats spāņu treneris atteica, ka neredz sevi Marseļā. Lai vai kā, katra nākamā spēle var kļūt par izšķirošu Andrē karjerā pie Marseļas stūres.

Jāatzīmē, ka FC Lorient komandā turpinās COVID-19 nedienas, tika pārcelta jau otrā spēle pēc kārtas, šoreiz ar citu tabulas lejasdaļas komandu Nimes. Bet neskatoties uz to, jau rītvakar ir paredzēta iepriekšējās kārtas pārceltā spēle starp Lorient un Dijon.


Nākamajā kārtā Lyon tiksies ar Bordeaux, Andrē Vilašs-Boašs un Marseille centīsies pietuvoties Eirokausu zonai spēlē pret piektajā vietā esošu Stade Rennais, savukārt čempionāta līdervienības PSG, Lille un Monaco tiksies pret čempionāta pastarīšiem, attiecīgi pret Lorient (protams, ja rīt un brīvdienās komanda paspēs atgūties no COVID-19 uzliesmojuma), Dijon un Nantes komandām.

bottom of page