top of page

Pēc emocionāliem pusfināliem grandi iekļūst Itālijas kausa pusfinālā

Ļoti saspringtā un emocijām pārbagātā Milānas derbijā, saķeršanos piedzīvo Ibrahimovičs un Lukaku, bet šajā 1/4 fināla kaujā uzvaru izcīnīja Inter ar 2:1. Lai arī Milānas grandi atrodas A sērijas vadībā, sestdien tie derbijam iesildījās ar neiesistiem vārtiem savās spēlēs – Inter neizdevās ieņemt Udinese vārtus, bet Milan mājās ar 0:3 kapitulēja Atalanta komandai. Abas komandas nomainīja četrus laukuma spēlētājus, Milan deva iespēju arī otrajam vārtsargam Teterušanu un jau 20' minūtē zaudēja aizsardzības balstu Kjēru, kura vietā devās debitants Tomori, taču tieši Milan 31' minūtē izdevās gūt vārtus. Inter tika galā ar standartsituāciju, tomēr aizsardzības turpinājumā izkārtojums pajuka, un bumba nokļuva pie Ibrahimoviča, kurš raidīja bumbu starp Kolarova kājām, pret tālo vārtu stabu un pāri vārtu līnijai.


Puslaika izskaņā Ibrahimovičs atkal nokļuva notikumu epicentrā, saķeroties ar sāncenšu raženo uzbrucēju Romelu Lukaku. Abi saņēma pa brīdinājumam, taču šis incidents Ibrahimovičam maksāja dārgi – jau 58' minūtē par Kolarova nogāšanu viņš saņēma vēl vienu kartīti un tika noraidīts. Vairākuma izmantošanai Inter vajadzēja 13 minūtes. Soda laukumā tika nogāzts Barella, bet pendeli realizēja Lukaku – 1:1. Drīz pēc tam savainojumā iedzīvojās galvenais tiesnesis, arbitru nomaiņai kompensācijas laiku pagarinot līdz 10 minūtēm, un pieliktā laika septītajā minūtē Inter tomēr izlīda caur adatas aci, gūstot vārtus jau pamatlaikā – ar spīdošu tiešo brīvsitienu 2:1 nokārtoja dānis Kristians Ēriksens, pārspējot līdz tam izcilu galotni aizvadījušo rumāņu vārtsargu Teterušanu.

Vēl vienā Itālijas kausa ceturtdaļfināla mačā Atalanta uzņēma Lazio. Viesi šogad vēl nav piedzīvojuši zaudējuma rūgtumu, turklāt šobrīd Lazio ir piecu uzvaru sērija. Jau septītajā minūtē vadībā izvirzījās mājinieki – vārtus guva Djimsiti. Pēc tam Atalanta nopelnīja divas dzeltenās kartītes, līdz 17' minūtē Lazio pēc Muriči sitiena ar galvu panāca neizšķirtu. Līdzīgi kā mājinieki pēc sava vārtu guvuma nopelnīja divas dzeltenās kartītes, arī viesi atbildēja ar to pašu. Pirmo reizi vadībā izvirzījās Lazio, kas pēc lieliskā Aserbi sitiena panāca 2:1. Viesu svinības gan ilgi neturpinājās – pēc trim minūtēm Atalanta panāca 2:2. Šoreiz izcēlās Malinovskis. Pirmais puslaiks noslēdzās ar aizraujošu un rezultatīvu neizšķirtu.


Otrajā puslaikā turpinājās interesanta cīņa. 54' minūtē Atalanta zaudēja vēl vienu spēlētāju - aizsargs Palomino saņēma sarkano kartīti. Tas gan netraucēja mājiniekiem izvirzīties vadībā - pēc četrām minūtēm vārtus guva Mirančuks. Lai arī viesiem bija liels pārsvars bumbas kontrolē, Lazio neizdevās izraut neizšķirtu un izstājās no kausa ar zaudējumu 2:3.


Trešajā Itālijas kausa ceturtdaļfinālā Juventus uzņēma Itālijas B Sērijas klubu SPAL. Turīnas klubs pēdējo zaudējumu piedzīvoja pirms desmit dienām, ar 0:2 piekāpjoties Milānas Inter. Savukārt viesiem bija iekrāta četru nezaudētu spēļu sērija, turklāt Itālijas kausa astotdaļfinālā ar 2:0 tika pieveikta A Sērijas vienība Sassuolo. Juve šo spēli aizvadīja bez savas galvenās zvaigznes Ronaldu.

Jau devītajā minūtē Moratam bija iespēja izvirzīt savu komandu vadībā, tomēr iespēja netika izmantota. Pēc neilga brīža SPAL aizsargam tika fiksēts pārkāpums, piešķirot Juventus iespēju izpildīt pendeli. Šo iespēju Morata nelaida garām, izvirzot vadībā mājiniekus. Pirmā puslaika otrajā pusē mājinieki dubultoja pārsvaru, vārtus gūstot Frabottam.


53' minūtē laba iespēja vēl vairāk palielināt mājinieku pārsvaru bija Kuluševskim, tomēr šoreiz pārāks bija pretinieku vārtsargs. Puslaika beigās pussargam tomēr izdevās gūt vārtus, panākot 3:0 Juve labā. Kompensācijas laikā spēlei punktu pielika Kjēza, mājiniekiem izcīnot pārliecinošu uzvaru un iekļūstot Itālijas kausa pusfinālā.


Finālisti tiks noskaidroti divu spēļu summā, pirmos pusfinālus aizvadot jau otrdien. Pirmajā pārī tiksies Inter pret Juventus, bet otrajā Napoli un Atalanta.

bottom of page