top of page

RB Leipzig dramatiska uzvara, paklūp Eintracht un Bayer, Schalke 04 atlaiž personālu


Par šīs kārtas centrālo spēli tika uzskatīta cīņa starp RB Leipzig un Minhengladbahas Borussia, un spēles gaita pilnībā attaisnoja cerības. RB Leipzig tika uzskatīta par favorītu šajā spēlē, bet negaidīti līdz 19' minūtei nonākusi iedzinējos ar rezultātu 0:2, no pretinieku puses atzīmējoties Jonasam Hofmanam un Markusam Tirāmam.


Tomēr RB Leipzig prata saņemties otrajā puslaikā, un sākumā 10 minūšu laikā, pateicoties Kristofera Nkunku un Jusufa Poulsena vārtiem, prata izlīdzināt rezultātu, bet spēles kulminācija iestājās trešajā kompensācijas laika minūtē, kad attapīgāks par pretinieku otrajā stāvā izrādījies Aleksandrs Sorlots, raidot bumbu vārtos. Minhengladbahas Borussia spēlētāji mēģināja uzrādīt galvenam tiesnesim, ka Sorlots ir pārkāpis noteikumus, bet vārtu guvums bija ieskaitīts. RB Leipzig uzvar jau piekto spēli spēli pēc kārtas un saglabāja divu punktu starpību no pirmajā vietā esošās Minhenes Bayern, kas ar rezultātu 5:1 sagrāva 1. FC Köln vienību, pateicoties Roberta Levandovska, Serža Gnabrī un Šupo-Motinga vārtiem, kā arī Leona Goreckas trīs rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr Minhengladbahas Borussia nespēj uzvarēt jau piekto spēli pēc kārtas un nolaidusies uz 9.vietu.

Wolfsburg, trāpot vārtu rāmī vien divas reizes, ar rezultātu 2:0 pārspēja Berlīnes Hertha, paliekot trešajā vietā un pagarinot sēriju bez zaudējumiem līdz deviņām spēlēm. Pie tam ar vienu vārtu guvumu Wolfsburg palīdzējuši pretinieki – pēc neveiksmīga mēģinājuma pārtvert centrējumu Hertha aizsargs Lukass Klinters raidīja bumbu savos vārtos 37' minūtē. Punktu 89' minūtē pielika aizsargs Maksens Lakruā.


Uzņēmusi formu pirms atbildīgas spēles nākamajā kārtā Dortmundes Borussia, ar rezultātu 3:0 pārspējot Bīlefeldes Arminia. Līdzās ar savu komandu pārliecinošu sniegumu rāda Džeidons Sančo, arī šajā spēlē izceļoties ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, kā arī aktīvi piedaloties trešajā vārtu guvumā. Pēc šīs uzvaras Dortmundes Borussia pakāpās uz piekto vietu, pietuvojoties Čempionu līgas zonai, kur pēdējo vietu ieņem Frankfurtes Eintracht, kas negaidīti zaudēja Brēmenes Werder ar rezultātu 1:2, pārtraucot savu piecu spēļu uzvaru sēriju.


Vēl viens negaidīts rezultāts tika fiksēts Leverkūzenē, Bayer vienībai zaudējot ar rezultātu 1:2 SC Freiburg komandai. Dominējot gan sitienu (22:6), gan bumbas kontroles (67% pret 33%) rādītājos, Leverkūzenes Bayer otrā puslaika pirmajās 15 minūtēs iekrita divos pretinieku pretuzbrukumos, kas noveda pie diviem ielaistiem vārtiem. Atspēlējot vienus vārtus 70' minūtē pateicoties Leona Beilija precīzam sitienam, mājinieki piespieda viesus viņu laukuma pusē, bet izraut vismaz vienu punktu tomēr neizdevās. Leverkūzenes Bayer ļāva sevi apsteigt Dortmundes Borussia un nokrita uz 6.vietu, tikmēr SC Freiburg šī uzvara ļāva pietuvoties Eirokausu zonai.


Turpina grimt Schalke 04 kuģis. Pēc kārtējā graujošā zaudējuma, šoreiz no Stuttgart vienības ar rezultātu 1:5, tika atlaists ne tikai galvenais treneris Kristiāns Gross, bet arī viņa asistents, kā arī kluba sporta direktors, menedžeris un fiziskās sagatavotības treneris. Ņemot vērā tādu nestabilu atmosfēru klubā un deviņu punktu starpību no 15-tās un 16.vietas, Schalke 04 izredzes palikt Bundeslīgā ir visai minimālas.

Nākamajā kārtā Bundeslīgas sekotājus gaida viena no principiālākajām cīņām gan Vācijas, gan arī pasaules futbolā starp Minhenes Bayern un Dortmundes Borussia, tāpat zināms kā Der Klassiker. Spēle notiks sestdien plkst. 19:30. Minhengladbahas Borussia mēģinās pārtraukt savu neveiksmju sēriju, uzņemot Leverkūzenes Bayer, Frankfurtes Eintracht uzņems Stuttgart, Wolfsburg viesosies pie Hoffenheim, tikmēr RB Leipzig dosies pie SC Freiburg, uz kuras laukuma nespēj uzvarēt jau trīs spēles pēc kārtas. Kā arī savā starpā tiksies turnīra pastarīši Schalke 04 un Mainz 05.

bottom of page