top of page

RB Leipzig pietuvojas Minhenes Bayern, Holanna meistarstiķis, Mainz 05 turpina pārsteigt


Minhenes Bayern pēc neizšķirta ar Arminia Bielefeld, zaudēja punktus arī spēlē pret Eintracht Frankfurt. Spēles pirmo puslaiku Frankfurtes komanda aizvadīja teicami, gūstot divus vārtus, izveidojot vēl pāris ļoti bīstamus momentus, un neļaujot viesiem izveidot nevienu momentu pie saviem vārtiem. Rezultātu spēles 12' minūtē atklāja Daiči Kamada, kurš pārvirzīja bumbu Noijera vārtos pēc Filipa Kostiča caursitiena gar vārtiem no laukuma kreisās malas. Frankfurte turpināja veidot momentu pēc momenta, līdz tas vainagojās ar otro vārtu guvumu - Amins Jūness no kreisās malas ielauzās soda laukumā un spēcīgi raidīja bumbu tieši devītniekā zem pārliktņa. Manuels Noijers bija bezspēcīgs šajā epizodē. Ņemot vērā momentu daudzumu un to bīstamību, var droši teikt, ka Minhenei paveicās neielaist vēl kādus vienus vai pat divus vārtus.


Otrajā puslaikā, tāpat kā iepriekšējā Bayern spēlē, situācija krasi mainījās. Minhenieši ļoti agresīvi sāka uzbrukt no paša puslaika sākuma. Un jau 53' minūtē Roberts Levandovskis vienus vārtus atguva. Otrajā puslaikā jau mājinieki bija piespiesti pie saviem vārtiem un nespēja izveidot nevienu momentu pie Noijera vārtiem, kamēr Bayern izveidoja pietiekami daudz momentu, lai no Frankfurtes dotos vismaz ar vienu punktu, taču minheniešu neveiksme un Kevins Traps Frankfurtes vārtos palīdzēja Eintracht komandai izcīnīt svarīgu uzvaru un saasināt situāciju turnīra tabulā.

Minheniešu tuvākā sekotāja RB Leipzig bez īpašām grūtībām ar rezultātu 3:0 viesos pārspēja Berlīnes Hertha, kas nespēj uzvarēt jau astoņās spēlēs pēc kārtas, no tām zaudējot sešās. Spēles rezultātu 28' minūtē atklāja Marsels Zabicers – bumba pēc viņa tālšāviena gaisā strauji mainīja trajektoriju, dezorientējot mājinieku vārtsargu.


Otrā puslaika sākumā Hertha izlaida pāris izcilas iespējas izlīdzināt rezultātu, un par to tika sodīta ar vēl diviem ielaistiem vārtiem – izcēlās Mukiele un Orbans. Šī uzvara ļāva RB Leipzig komandai samazināt punktu starpību ar Minhenes Bayern līdz diviem, saasinot cīņu par čempiontitulu.


Rūras apgabala derbija ietvaros Dortmundes Borussia nesagaidīja īstu pretestību no Schalke 04 puses, svinot uzvaru ar graujošu rezultātu 4:0, sagādājot dāvanu savam kapteinim Marko Reisam, kurš aizvadīja savu 300.spēli Bundeslīgā. Pirmos vārtus nācās gaidīt līdz 42' minūtei, kad pēc pretinieku paviršas spēles pie sava soda laukuma bumba nonāca pie Džeidona Sančo, kurš bija precīzs. Šis vārtu guvums angļu pussargam bija 35-tais Bundeslīgā, un viņš savos 20 gados un gandrīz 11 mēnešos kļuva par jaunāko šīs līgas spēlētāju, kam izdevās sasniegt šo rādītāju. Bet īsts šedevrs šīs spēles sekotājus gaidīja pēc 3 minūtēm, ko sarīkoja kurš gan cits kā ne Ērlings Holanns, pēc Sančo raidījuma ar šķērītes sitienu raidot bumbu vārtos. Spēles 60' minūtē pēc izcilas saspēles uzbrukumu ar vārtu guvumu pabeidza Rafaels Gerreiro, bet gala rezultātu 79' minūtē uz tablo uzstādīja nerimstošais Holanns. Šī uzvara ļāva dortmundiešiem nostiprināties 6.vietā un pietuvoties 5.vietā esošai Leverkūzenes Bayer, kas zaudēja punktus pret Augsburg (1:1) – abas komandas šķir viens punkts.


Ja iepriekš šajā sezonā ar savu sniegumu pārsteidza Berlīnes Union, ilgu laiku cīnoties par iekļūšanu Čempionu līgas zonā, tad ar šī gada sākumu uzmanību pievērsa Mainz 05 komanda, kas izmisīgi cīnās par palikšanu Bundeslīgā, un gatava cīnīties par punktiem katrā spēlē, neatkarīgi no pretinieka ranga. Šī komanda jau lika panervozēt zaudētā spēlē pret Minhenes Bayern (2:5), atņēma punktus spēlēs pret RB Leipzig (3:2), Dortmundes Borussia (1:1) un Leverkūzenes Bayer (2:2). Šoreiz no Mainz 05 vienības cieta Minhengladbahas Borussia, piedzīvojot zaudējumu savā laukumā ar rezultātu 1:2. Vadībā viesi izvirzījās 10' minūtē pateicoties Karima Onisivo precīzam sitienam. Mājinieki spēja saņemties un pēc Larsa Štindla vārtu guvuma izlīdzināt rezultātu 26' minūtē, bet Mainz 05, līdzīgi kā nedēļu atpakaļ pret Leverkūzenes Bayer, izšķīra spēles likteni pašās beigās – 86' minūtē uzvaru nesošus vārtus guva Kevin Štegers. Mainz 05 vēl joprojām atrodas priekšpēdējā vietā, tomēr pēc šīs uzvaras no glābjošās 15.vietas šķir vien 1 punkts, savukārt Minhengladbahas Borussia, pēc Berlīnes Union uzvaras pār vēl vienu tuvāko sekotāju SC Freiburg ar rezultātu 1:0, nolaidās uz 8.vietu tabulā.


Pagarināja savu sēriju bez zaudējumiem līdz 8 spēlēm Wolfsburg vienība, ar rezultātu 3:0 viesos pārspējot Bīlefeldes Arminia, pateicoties diviem Renato Štefena vārtiem un izcilam Maksimiliāna Arnolda tālšāvienam.

Nedēļas vidū Minhenes Bayern un Minhengladbahas Borussia gaida starts Čempionu līgas play-off kārtā pret attiecīgi Lazio un Manchester City. Savukārt Hoffenheim mēģinās tikt nākamajā Eiropas līgas kārtā, uzņemot norvēģu klubu Molde (pirmā spēle starp šīm komandām noslēdzās 3:3). Savukārt Bundeslīgas nākamajā kārtā sekotājus gaida cīņa starp RB Leipzig un Minhengladbahas Borussia, kā arī varētu izcelt Leverkūzenes Bayer un SC Freiburg spēli. Minhenes Bayer, Wolfsburg un Dortmundes Borussia uzņems savos laukumos tabulas lejasgala komandas, savukārt Frankfurtes Eintracht viesosies pie Brēmenes Werder.

bottom of page