top of page

RB Leipzig zaudē svarīgus punktus, Dortmundes Borussia pietuvojas Čempionu līgai


Daiti Kamada panāk neizšķirtu spēlē pret RB Leipzig. Foto - eintracht.de

25.kārtas centrālajā spēlē RB Leipzig uzņēma savā laukumā Frankfurtes Eintracht. Mājinieki aktīvāk iesāka spēli, pie pirmās izdevīgās iespējas nonākot 7' minūtē, kad Džastinam Kleivertam neizdevās realizēt izgājienu viens pret vienu. 14' minūtē RB Leipzig izdevās izcelties ar vārtu guvumu, kad pēc Ēmila Fošberga sitiena, ko atvairīja Kevins Traps, pirmais pie bumbas nonāca Vilijs Orbans un raidīja to vārtos, bet tiesnešu brigāde fiksēja aizmuguri.


Tomēr zviedru pussargs bija precīzs 46' minūtē, kad jau pats nonāca pie Trapa atvairītās bumbas pēc Kleiverta sitiena un ar pirmo pieskārienu raidīja bumbu vārtos (1:0). Frankfurtes Eintracht, kas līdz šim ar bīstamiem momentiem neizcēlās, šie ielaistie vārti ir atdzīvinājuši un viesi metās atspēlēties. 59' minūtē pēc neērtā Amīna Junesa sitiena ar atlēcienu līdz bumbai aizsniedzās Pēters Gulāči. Aizsniedzās arī RB Leipzig vārtsargs līdz bumbai pēc Daiti Kamadas sitiena no tuvas distances 61' minūtē, bet ar to nepietika, lai glābtu savu komandu no ielaistiem vārtiem, bumbai ielidojot vārtu apakšējā stūrī (1:1). Mājinieki negribēja samierināties ar neizšķirta rezultātu, un metās uz priekšu, bet nespēja pārspēt Kevinu Trapu, kā arī gandrīz nonāca iedzinējos 81' minūtē – iekrītot pretuzbrukumā, RB Leipzig aizsargi deva iespēju Luka Jovičam nonākt izdevīgā pozīcijā gandrīz viens pret vienu, bet viņa sitiens bija pagalam neveiksmīgs un bumba lidoja garām vārtiem. Rezultāts tā arī palika nemainīgs – 1:1.

RB Leipzig neveiksmi par labu sev izmantoja pirmajā vietā esoša Minhenes Bayern, bez īpašām problēmām pārspējot Brēmenes Werder viesos ar rezultātu 3:1. Spēles rezultātu 22' minūtē pēc Tomasa Millera piespēles atklāja Leons Gorecka, ar galvu raidot bumbu vārtos (0:1). Gorecka atzīmējās ar rezultatīvu darbību ceturtajā spēlē pēc kārtas. Tas pats Millers asistēja arī 35.minūtē pārsvaru dubultojošam Seržam Gnabrī (0:2), kad pēc pretinieku kļūdas soda laukumā minhenieši septiņās sekundēs izspēlēja zibenīgu pretuzbrukumu ar četrām piespēlēm. 67' minūtē pēc dažiem rikošetiem soda laukumā pēc stūra sitiena izpildes pareizā vietā pareizā laikā nonāca Roberts Levandovskis, atzīmējoties ar 32.vārtu guvumu Bundeslīgā šosezon (0:3), kā arī 268 vārtiem ieņemot otro vietu Bundeslīgas labāko bombardieru sarakstā, no Minhenes Bayern leģendas Gerda Millera atpaliekot par 97 vārtiem. Mājiniekiem izdevās vien gūt prestiža vārtus 85' minūtē (1:3). Pēc šīs uzvaras minheniešu pārsvars no RB Leipzig palielinājies līdz 4 punktiem.


Pietuvinājās Čempionu līgas zonai Dortmundes Borussia, ne bez pūlēm pārspējot Berlīnes Hertha savā laukumā ar rezultātu 2:0. Neskatoties uz pilnīgu dominanci bumbas kontrolē (72% pret 28%), dortmundieši sagaidīja sīvu pretestību no pretinieku puses. Ielauzt Berlīnes vienības cietoksni izdevās vien 54' minūtē, kad pēc Juliāna Brandta tālšāviena bumba visiem negaidīti ielidoja vārtos (1:0). Jāatzīmē, ka neveiksmīgi šajā epizodē nospēlēja Berlīnes Hertha vārtsargs Rūne Jaršteins, mēģinot noķert bumbu. 80' minūtē par rupju izklupienu no muguras pret Marko Reisu sarkano kartiņu dabūja Vladimirs Darida. Savukārt Reiss, tāpat kā dažas minūtes iepriekš Matss Humelss un Mateū Morejs, savainojuma dēļ bija spiests pamest laukumu. Otros un izšķirošos vārtus kompensācijas laika pirmajā minūtē guva uz maiņu izgājušais Jusufa Mukoko (2:0). Pēc šīs uzvaras, kā arī pēc negaidīta Leverkūzenes Bayer zaudējuma pret Bīlefeldes Arminia ar rezultātu 1:2, dortmundieši pakāpušies uz 5.vietu, un no 4.vietas šķir vien 2 punkti.


Turpina savu neveiksmju sēriju Minhengladbahas Borussia, ciešot ceturto zaudējumu pēc kārtas Bundeslīgas ietvaros, šoreiz piekāpjoties pret Augsburg ar rezultātu 1:3. Interesanti, ka visi trīs Augsburg sitieni vārtu rāmī izrādījās vārtus nesoši. Savukārt negaidīti pieslēgusies cīņai par vietu Eirokausos Stuttgart vienība, kas trešdaļu no sezonas pavadīja 10.vietā, bet pēdējās piecās spēlēs guvusi trīs uzvaras un divas reizes nenoskaidrojot uzvarētāju, un nu jau no 6.vietas atpaliek par 4 punktiem.


Tabulas lejasgalā uz mirkli notikušas izmaiņas, kad Mainz 05 vienībai pēc uzvaras pār SC Freiburg ar rezultātu 1:0 izdevās pamest izkrišanas zonu, bet, pēc augstāk minētās Bīlefeldes Arminia uzvaras pār Leverkūzenes Bayer, Mainz 05 tur ir atgriezusies. Tomēr neskatoties uz to, punktu starpība no 14-tās līdz 17.vietai ir vien 1 punkts, kas mums sola intriģējošu cīņu par izdzīvošanu.

Nākamā kārta iesāksies ar RB Leipzig spēli pret Bīlefeldes Arminia. Minhenes Bayern uzņems Stuttgart, Dortmundes Borussia un Wolfsburg viesosies attiecīgi pie 1. FC Köln un Brēmenes Werder, savukārt ceturtajā vietā esošā Frankfurtes Eintracht uzņems uz Eirokausiem tēmējošo Berlīnes Union vienību. Kā arī nedēļas vidū Minhenes Bayern Čempionu līgā mēģinās saglabāt pārliecinoši gūto pārsvaru pirmā spēlē (uzvara 4:1) pret Lazio, bet Minhengladbahas Borussia cerēs atspēlēties pret Manchester City (pirmajā spēlē zaudējums mājās ar 0:2).

bottom of page