top of page

Real pārāka El Clasico, Benzemā elegants gols


Benzemā ar skaistu sitienu ar papēdi atklāja rezultātu El Clasico. Foto - laliga.com

Pasaules zināmākajā un skatītākajā klubu derbijā El Clasico Spānijas čempionāta 30. kārtas spēlē Madrides Real iesita divus vārtus pirmajās 30 minūtēs un ar 2:1 pieveica Barcelona. Vārtus uzvarētāju rindās guva Benzemā un Kross. Real turnīra tabulā praktiski panākusi Atletico, kamēr Barcelona ir apsteigta vien par punktu.


Barcelona jau no pirmajām minūtēm kontrolēja bumbu un ar daudzām īsām piespēlēm centās uzlauzt mājnieku aizsardzību, taču tas pirmajā spēles daļā neizdevās. Real tikmēr veiksmīgi pārgāja no aizsardzības uzbrukumā un tika pie daudz bīstamākiem momentiem, no kuriem divus izdevās realizēt jau pirmajā pusstundā. 13' minūtē Valverde lieliski ar bumbu šķērsoja laukumu, piespēlēja Vaskezam labajā malā, kurš deva asu piespēli uz vārtu priekšu. Benzemā tika pie bumbas pirmais, un vienā pieskārienā franču uzbrucējs ar papēdi raidīja to vārtos - 1:0. Pēc vārtu zaudējuma Barca turpināja pozicionāli uzbrukt, bet 28' minūtē saņēma vēl vienu triecienu - atkal pretuzbrukumā Madride tika pie ļoti bīstama soda sitiena, kuru ar rikošeta palīdzību raidīja Kross - 2:0. Katalonijas klubam vairākās situācijās pietrūka vien pēdējās piespēles, un pirmais puslaiks noslēdzās ar divu vārtu pārsvaru Madridei.


Otrajā puslaikā Madridē krietni pasliktinājās laikapstākļi - sākās pamatīgs lietus un vējš. Barcelona palielināja spiedienu, kas 60' minūtē beidzot atalgojās - pielijušajā laukumā Alba deva piespēli no kreisās malas, Grīzmans asprātīgi bumbu palaida sev garām, un tā nokļuva pie Minguezas, kurš to ,atrodoties sarežģītā pozīcijā, ar pēdas ārmalu spēja raidīt vārtos - 2:1. Otrajās 45 minūtēs Barcelona kopā pa vārtiem sita veselas 12 reizes un 90' minūtē pat nokļuva vairākumā, kad Kazemiru nesavaldījās un saņēma divas dzeltenās kartītes mazāk kā minūtes laikā. Kompensācijas laikā pie izcilas iespējas tika vien 18 gadus vecais Moriba, taču bumbu trieca pret pārliktni, atļaujot Real izcīnīt sarežģītu, bet ārkārtīgi svarīgu uzvaru ar 2:1.

Spānijas futbola čempionāta pirmo vietu uz mirkli zaudējusi, bet uzreiz atguvusi Atletico, kas guva ātrus vārtus, tomēr nenosargāja vadību pret Real Betis. Līdz ar to Madrides Atletico pārsvars pār Real vairs ir tikai viens punkts, bet Barcelona atpaliek par diviem punktiem.


Atletico jau piektajā minūtē izvirzījās vadībā. Sākumsastāvā tikušajam Feliksam izdarīt sitienu no tuvas distances neatļāva, toties bumba atleca pie Karrasko, kuram atlika vien trāpīt tukšos vārtos – 1:0. Tomēr turpinājums nemaz nebija tik spožs . Jau 20' minūtē Real Betis vārtus atguva, kad Barcelona akadēmijas audzēknis Teljo pēc Moreno centrējuma ar kāju uzreiz no gaisa ieraidīja bumbu Oblaka vārtos - 1:1.


Otrajā puslaikā pārsvars visai pārsteidzoši piederēja Real Betis, kas gan vairāk kontrolēja bumbu, gan arī krietni vairāk sita pa vārtiem, savukārt kompensācijas laikā divas labas iespējas palaida garām Korrea. Sezonas pirmajās 16 spēlēs zaudējot vien 3 punktus, Atletico nu 11 pēdējās spēlēs ieguvusi tikai 11 no 33 punktiem.


Vairs tikai divu uzvaru tiesas attālumā no Spānijas futbola čempionāta līdervienības Madrides Atletico nokļuvusi Sevilla, kas 30. kārtas noslēdzošajā spēlē izbraukumā svinēja svarīgu uzvaru pār Celta. Pēdējās četrās Sevilla spēlēs tika gūti tikai seši vārti, bet šajā mačā komandas kopā spēja iesist septiņus. Pirmā bumba vārtos lidoja jau septītajā minūtē, kad pēc stūra sitiena ar galvu trāpīja Sevilla franču centra aizsargs Kundē, taču viņš drīzumā savā soda laukumā nogāza Minu un deva iespēju Aspasam ar pendeles palīdzību panākot izlīdzinājumu. Tikai trīs minūtes vēlāk Aspass pretuzbrukumā realizēja izgājienu viens pret vienu ar vārtsargu, un guva savus divpadsmitos vārtus sezonā, bet 35' minūtē ar rikošeta palīdzību no distances līdzsvaru atkal atjaunoja Fernandu – 2:2.


Pirmā puslaika izskaņā Celta atguva vadību, kad pēc Svaresa piespēles ļoti skaistus vārtus guva Mendess, nokļuvis vienatnē pret vārtsargu Bunū un eleganti pārmetot bumbu pāri marokāņu vārtu vīram, taču 60' minūtē tablo atkal vēstīja par līdzsvaru rezultātā – pēc centrējuma bumba vārtu priekšā atleca pie Rakitiča. 76' minūtē izšķirošos vārtus guva nesen uz maiņu iznākušais Gomess, kurš izmantoja Celta aizsarga rupju kļūdu un izrāva 4:3 Sevilla labā.

Jau nedēļas vidū vairākām komandām gaidāmas atbildes spēles Eirokausos. Trešdien Madrides Real viesosies pie Liverpool Čempionu līgas ceturtdaļfināla atbildes spēles ietvaros, kuru pirmajā spēlē uzveica ar 3:1. Savukārt ceturtdien Eiropas līgas ceturtdaļfināla atbildes spēles gan Granada un Villarreal, kuras spēkosies attiecīgi ar Mančesteras United un Dinamo Zagreb. Pirmā zaudēja ar 0:2, savukārt Villarreal izcīnīja minimālu uzvaru ar 1:0. Savukārt nedēļas nogalē La Liga ietvaros Real Sociedad uzņems Sevilla, Madrides Atletico aizvadīs spēli pret Eibar, bet Madrides Real viesosies pie Getafe. Tāpat sestdien tiks aizvadīts Spānijas Karaļa kausa izcīņas fināls, kurā Athletic Bilbao mēģinās tikt pie šīs trofejas no otrā piegājiena šajā mēnesī, šoreiz pretī stāsies Barcelona.

bottom of page