top of page

Real un Barcelona pārliecinošas uzvaras, Atletico izmoka trīs punktus pret Deportivo Alaves


Jans Oblaks izglābj Atletico un palīdz izcīnīt trīs punktus. Foto - laliga.com

Spānijas futbola čempionātā 28. kārtas ievadā savu 60. punktu šosezon izcīnīja Real Madrid, kas izbraukumā tika pie trim punktiem pret RC Celta Vigo. Divus vārtus madridiešu labā guva komandas snaiperis Benzemā.


Pēc iekļūšanas Čempionu līgas ceturtdaļfinālā Real Madrid pamatsastāvā tika veikta tikai viena izmaiņa, savainojuma dēļ nācās iztikt bez kapteiņa Ramosa. Zidāna padotie labi sāka spēli un guva pa vārtiem pirmā puslaika vidusdaļā. Vispirms individuālo meistarību nodemonstrēja Kross, apspēlējot pretinieku un ar asu piespēli soda laukumā atrodot Benzemā, kurš teicami trāpīja tālajā stūrī. Savukārt 10 minūtes vēlāk pēc kolektīva presinga tika atņemt bumba Celta laukuma pusē, un uzreiz Benzemā dubultoja pārsvaru -2:0. Vārti tika gūti arī 40' minūtē, bet to paveica mājinieki. Pēc Svaresa standartsituācijas ar galvu iesita Mina, atjaunojot nelielu intrigu.


Par spīti lielākai bumbas kontrolei Celta otrajā puslaikā praktiski nebija iespēju izlīdzināt rezultātu, taču 83' minūtē zelta brīdis tika sagaidīts – tomēr bumba pēc Aspasa tiešā brīvsitiena trāpīja pa stabu. Kompensācijas laikā viesi pielika mačam punktu. Krosu nomainījušais Asensio kreisajā malā piespēlēja Benzemā, kurš uzbrukuma turpinājumā vārtu priekšā atspēlēja atpakaļ Asensio, kurš guva trešos vārtus sezonā. Real sasniegusi desmit nezaudētu spēļu sēriju – astoņas uzvaras un 2 neizšķirti, bet Benzemā iesita savā sestajā spēlē pēc kārtas.

Spānijas futbola čempionāta 28. kārtas vienā no noslēdzošajām spēlēm līdervienība Atletico minimāli ar 1:0 uzvarēja Deportivo Alaves. Mājinieki vadību ieguva otrā puslaika sākumā pēc Svaresa vārtiem, bet piecas minūtes pirms spēles beigām Atletico izglāba Oblaks, atvairot 11 metru soda sitienu. Atletico pēdējās astoņās spēlēs uzvarējusi tikai trīsreiz, pa vidu divas reizes piekāpjoties arī Chelsea Čempionu līgā, kas priekš līdervienības ir gaužām pieticīgi. Simeones komandai uzvara pret Alaves bija ļoti vajadzīga, jo Barcelona min uz papēžiem. Tomēr Atletico turpināja vajāt problēmas. Ar pretinieku vārtus apdraudēšanu klājā grūti un, neskatoties uz bumbas kontroles pārsvaru, madridieši līdz pārtraukumam ne reizi netrāpīja vārtu vārtu taisnstūrī.


Savukārt otrajā puslaikā urugvajiešu uzbrucēja centieni vainagojās ar panākumu. Atletico padevās ļoti skaista izspēle, kuru pēc Tripjē centrējuma ar ļoti precīzu sitienu ar galvu noslēdza Svaress. Atletico turpināja dominēt, taču bija ļoti tuvu, lai muļķīgā veidā pazaudētu ļoti vērtīgus punktus. 84' minūtē Savičs, kurš pēc trim dienām viesosies Rīgā, 2022. gada pasaules kausa kvalifikācijas cikla ietvaros, ar elkoni sava soda laukuma stūrī - absolūti nevainīgā situācijā trāpīja pretspēlētājam pa seju - VAR palīdzēja saskatīt pendeli. Hoselu devās izpildīt pendeli un, šajā nozīmīgajā mirklī, nespēja pārspēt Oblaku. 11 metru soda sitiens tika izpildīts ļoti labi, taču slovēņu vārtsargs slaidā lēcienā parādīja savas prasmes, Atletico nosargājot 1:0.

Kārtas noslēdzošajā spēlē Barcelona izbraukumā ar 6:1 sabradāja Real Sociedad. Divus vārtus guva Mesi un Dests. Barca pēdējās 12 līgas spēlēs spējusi izcīnīt 11 uzvaras, un joprojām ir cerības uz titula izcīnīšanu. Šoreiz bija jāviesojas pie sīkstās Real Sociedad, kuru katalāņiem izdevās uzveikt gada sākumā tikai ar pendeļu palīdzību Spānijas Superkausa pusfinālā.


Pirmā puslaika sākums Katalonijas grandam nepadevās, taču tas bija ar ļoti veiksmīgām beigām. Barcelona pozicionālais uzbrukums momentus neradīja, kamēr no ātrajiem Real Sociedad pretuzbrukumiem viens bija ārkārtīgi bīstams - Īsaks flangā apspēlēja de Jongu, izkārtoja sev sitienu no vārtu priekšas, tomēr glāba ter Štēgens. Toties nepilnas desmit minūtes pirms puslaika beigām Barcelona atbildēja ar diviem gūtiem vārtiem.

Mesi piespēlēja pa kreisi Albam, kas deva piespēli gar vārtiem, sitienu izdarīja Dembelē, bet pēc vārtsarga atvairītā sitiena tīklā bumbu ievirzīja Grīzmans. Savukārt 43' minūtē Barcelona izdevās straujš pretuzbrukums, veikli tika apieta pretinieku pussargu līnija, un Mesi izvirzīja Destu vienatnē pret vārtsargu, kura raidījums bija veiksmīgs - 2:0.


53' minūtē skaistu reidu pa kreiso malu veica Alba un pēc viņa piespēles gar vārtiem jau praktiski tukšos vārtos iesita otrs malējais aizsargs Dests. Amerikānim tie bija jau otrie vārti mačā, lai gan līdz šim 20 gadus vecais futbolistam Barcelona kreklā vieni vārti. Trīs minūtes vēlāk Barca, kurai tik sarežģīti šī spēle sākās, panāca jau 4:0. Šoreiz Busketss izpildīja tālu piespēli soda laukumā, kur savu veiklību un tehniku nodemonstrēja Mesi. Real Sociedad bija sagrauta un 71' minūtē ielaida piektos vārtus, kad individuālās prasmes parādīja Dembelē. Rezultāts tomēr ne līdz galam atspoguļoja spēles gaitu, un vismaz kā neliels mierinājums nāca ārkārtīgi skaisti goda vārti 77' minūtē. Pēc Barenečea lielgabal šāviena bumba ielidoja devītniekā. 89' minūtē vēl viena rezultatīva piespēle Albam, un Mesi uzstādīja galarezultātu - 6:1. Real Sociedad līdz šai spēlei turnīrā bija pieci zaudējumi ar vienu vārtu starpību un 0:2 pret Atletico, bet tagad pamatīga sagrāve.

Nākamajā kārtā Barcelona un Real uzņems turnīra pastarīšus – attiecīgi Real Valladolid un Eibar, savukārt Atletico gaida viena no sezonas svarīgākajām spēlēm, kad dosies izbraukumā pie Sevilla. Ja šajā spēlē netiks izcīnīta uzvara, tad tas dos iespēju Barselonas klubam pietuvoties jau līdz uzvaras tiesas attālumam.

bottom of page