top of page

Ronaldu 2 vārti un Juve sper platu soli pretī Itālijas kausa finālam

Itālijas kausa pirmajā pusfināla spēlē Turīnas Juventus, par spīti ātrai nonākšanai iedzinējos jau desmitajā minūtē, atspēlējās un ar 2:1 pieveica Milānas Inter. Divi vārti Krištianu Ronaldu kontā, kamēr pirmo uzvaru pēc atgriešanās Juventus vārtos (līdz šim Bufons aizvadījis tikai dažas spēles, kurās tika fiksēti neizšķirti un zaudējumi) izcīnīja leģendārais Itālijas vārtsargs Džanluidži Bufons.


Inter un Juventus pēdējo reizi savā starpā tikās pirms nedaudz vairāk kā divām nedēļām, un toreiz San Siro stadionā uzvaru, pateicoties Vidala un Barelas vārtu guvumiem, izcīnīja mājiniece Inter. Itālijas kausa ceturtdaļfinālā komandas pieveica atšķirīga līmeņa pretiniekus - ja Juventus ar 4:0 sabradāja B sērijas vienību SPAL, tad Inter pamatīgā drāmā, vien pateicoties Ēriksena gūtajiem vārtiem vien septītajā kompensācijas laika minūtē, ar 2:1 pieveica AC Milan. Tajā mačā konfliktā iesaistījās komandu līderi Lukaku un Ibrahimovičs, kā rezultātā pirmajam spēle pret Juventus bija jāizlaiž diskvalifikācijas dēļ. Arī Juventus neiztika bez iztrūkumiem sastāvā - joprojām trauma Divalam, spēli izlaida arī Ārons Remsijs.


Šī spēle iesākās pēc līdzīga scenārija, kā iepriekšējā komandu tikšanās reize - ātri Milānas Inter vārti. 10' minūtē De Līgts soda laukumā viegli pie bumbas ļāva tikt Argentīnas uzbrucējam Martinesam, kurš no tuvas distances raidīja bumbu vārtiem pa vidu. 43 gadus vecais Džanluidži Bufons bumbu aizskāra, taču tās ielidošanu vārtos apturēt nespēja - 1:0 Inter labā. Interesanti, ka Turīnas klubs vārtus nebija ielaidis divas nedēļas – pēdējo reizi tas notika tieši mačā ar Inter. Šajā laika sprīdī Juventus izcīnīja četras uzvaras - trīs reizes A Sērijas ietvaros uzvarot ar 2:0, kā arī jau pieminētajā kausa spēlē pieveicot SPAL ar 4:0. Kopumā tā spēja iekrāt 307 minūšu garu sēriju bez ielaistiem vārtiem.


Turpinājums gan bija pilnīgi pretējs spēlei Milānā - Ronaldu desmit minūšu intervālā ieguva vadību Turīnas komandai. Vispirms ar VAR palīdzību piešķīra 11 metru soda sitienu, kuru portugālis izmantoja pārliecinoši, spēcīgi sitot bumbu zem pārliktņa, bet 35' minūtē Inter katastrofāli nospēlēja aizsardzībā, nesadalot bumbu vārtsargam Handanovičam un komandas aizsargam pie soda laukuma, uzdāvinot to Eiropas čempionam tukšu vārtu priekšā - 1:2.


Kļūdu pie sava soda laukuma 57' minūtē pieļāva arī Juventus, taču Sančesa sitienu ar papēdi veiksmīgi atvairīja turku aizsargs Demirals. Puslaika turpinājumā iniciatīvu pārņēma Milānas klubs, un 69' minūtē pēc Darmiana sitiena vien Bufona lieliskās prasmes glāba Turīnu no vārtu zaudējuma. Inter pārliecinoši dominēja sitienos otrajā puslaikā, tomēr izraut tik ļoti nepieciešamo neizšķirtu nespēja, zaudējot ar 1:2. Tas nozīmē, ka pēc nedēļas izbraukumā Inter būs jāgūst vismaz divi vārti, lai cerētu uz iekļūšanu finālā.


Otrajā Itālijas kausa pusfinālā savu pirmo spēli Neapolē aizvadīja vietējā Napoli un Atalanta no Bergamo, kuras 90 minūšu laikā vārtus gūt nespēja - 0:0. Atšķirībā no pirmā pusfināla dueļa starp Juventus un Inter, šis mačs neaizritēja tik ātrā tempā. Par spīti tam, ka abas komandas izpildīja diezgan daudz sitienu pa vārtiem, tomēr rezultāts palika tāds pats, kā sākoties spēlei - 0:0. Reālākā iespēja radās pēc Murjela bīstamā izgājiens pret vārtsargu, tomēr viņa sitiens lidoja tieši virsū Ospinam. Iepriekšējā reize, kad Atalanta un Napoli nospēlēja 0:0 bija vairāk nekā pirms 11 gadiem - vārti komandu savstarpējās spēlēs bija gūti 23 mačos pēc kārtas.


Atbildes spēles Itālijas Kausā jau gaidāmas nākamnedēļ – 9. februārī Turīnā viesosies Milānas Inter, bet dienu vēlāk Bergamo arī Napoli un Atalanta noteiks to, kura iekļūs Itālijas kausa finālā. Fināls paredzēts 19. maijā San Siro stadionā Milānā.

0 comments
bottom of page