top of page

Sevilja pārliecinoši pieveic Barcu un sper platu soli pretī finālam

Spānijas Karaļa kausā ir sākušās pusfināla spēles. Sevilla savā laukumā uzņēma Barcelona, sesto spēli pēc kārtas noturēja savus vārtus neieņemtus, un, pateicoties Kundē un Rakitiča vārtu guvumiem, uzvarēja ar 2:0. Abas komandas uz šī vakara spēli ieradās ar teicamām uzvaru sērijām - Barcelona sešas uzvaras pēc kārtas, kamēr Seviljas klubam septiņas. Tiesa, veids, kādā komandas pie šīs uzvarām tikušas, bija pavisam atšķirīgs. Sevilla uz spēli ieradās ar piecu spēļu sauso uzvaru sēriju, vārtus neesot ielaidusi jau teju mēnesi, kamēr katalāņi pēdējo četru maču laikā bija pamanījušies ielaist pat septiņus vārtus, trijos no tiem vārtus ielaižot pirmā.


Barcelona šī bija trešā izbraukuma spēle pēc kārtas, un tajās visās scenārija sākums gandrīz identisks - Barcelona vairāk kontrolē bumbu, taču puslaiku pabeidz, atrodoties iedzinējos. Lielisku reidu no laukuma vidus veica aizsargs Kundē, skaisti piemānīja franču aizsargu Umtiti un kritienā raidīja bumbu vārtos. 22 gadus vecajam Kundē tie bija tikai trešie vārti Sevilla sastāvā divu sezonu laikā. Jāatgādina, ka tieši Umtiti kļūdu dēļ komanda zaudēja savus pirmos divus vārtus arī ceturtdaļfinālā pret Granada.


Pateicoties daudzajām traumām, kas šobrīd vajā Barselonas klubu, no rezervistu soliņa uz lielu papildinājumu Barca varēja necerēt – uz tā atradās pārsvarā rezerves komandas spēlētāji. Sevilla jau līdz 82' minūtei bija izmantojusi visas piecas maiņas, kamēr viesiem tikai 85' minūtē laukumā devās pirmais rezervists Puiga. Jāatzīmē, ka Barcelona pie lielām vārtu gūšanas iespējām, ja neskaita pāris Mesi sitienus, netika. Visbeidzot, pavisam katastrofāla situācija no Barcelona komandai kļuva 85' minūtē, kad viens no kādreizējiem Barcelona līderiem Ivans Rakitičs dubultoja pārsvaru pār savu bijušo komandu - 2:0. Mesi vēl tika pie soda sitiena kompensācijas laikā, bet tas netika izmantots. Barcelona piedzīvoja zaudējumu, pie tam neguva divu spēļu summā tik ļoti nepieciešamos izbraukuma vārtus. Tas savukārt nozīmē, ka, ja atbildes spēlē Barselonā Sevilla gūs vārtus, Barcelona būs nepieciešami jau četri vārtu guvumi.


Spānijas Karaļa kausa izcīņas pusfināla otrā pāra pirmajā spēlē Athletic Bilbao, par spīti daudz vairāk izdarītajiem sitieniem, savā laukumā nespēja uzveikt Valensijas Levante - 1:1. Bilbao Athletic turpina savu ceļu pretī diviem Karaļa kausa fināliem vienā mēnesī. Pusfinālā viņiem pretī stājās Levante, kas pēdējā laikā rāda atzīstamu sniegumu - deviņu nezaudētu spēļu sērija, kamēr kopš 26. oktobra komanda piedzīvojusi zaudējuma rūgtumu vien divreiz. Šajā mačā komandas spēlēja neizšķirti 1:1, kas pavisam noteikti labāks rezultāts ir viesiem Levante, kam savā laukumā derēs arī neizšķirts 0:0.


Mājinieki uzbruka gan vairāk, gan arī bīstamāk. Viesi vien reizi spēja bumbu trāpīt vārtu rāmī visas spēles laikā, taču ar to bija pilnīgi pietiekami vienu vārtu gūšanai - Melero 26' minūtē izvirzīja viesu komandu vadībā. Athletic turpretī izdarīja veselus septiņus sitienus vārtu rāmī, tāpat dominējot arī kopējos sitienos pa vārtiem, spējot vārtu virzienā raidīt bumbu 15 reizes, tomēr ar to pietika vien neizšķirta panākšanai, ko 58' minūtē pēc stūra sitiena ar galvu izdarīja Martiness - 1:1.


Atbildes spēles Copa del Rey paredzētas trešajā un ceturtajā martā.

bottom of page