top of page

Spānijas karaļa kausa pārsteigumi, Bilbao triumfs, Juve zaudē Milānā: Eiropas futbola apskats

Liverpool un Manchester United spēlē - bezvārtu neizšķirts, Manchester City ieņem otro vietu, cīņa par titulu saasinās

Anglijas Premjerlīgas aizvadītajā kārtā par gaidītāko spēli bija tā saucamais Ziemeļrietumu derbijs starp Liverpool un Manchester United. Pirmajā puslaikā pārsvars piederēja Liverpool vienībai (sitienu statistika 9:1), Manchester United savu pirmo izdevību saņēma tikai spēles 34' minūtē, kad Brunu Fernandešs no soda sitiena raidīja bumbu nedaudz garām vārtiem. Diezgan strīdīga epizode notikusi pirmā puslaika beigās, spēles galvenajam tiesnesim paziņojot par puslaika beigām agrāk nekā tam vajadzētu būt, līdz ar to pārtraucot iespējamo Sadio Manē izgājienu viens pret vienu. Otrajā puslaikā Liverpool turpināja dominēt bumbas kontroles ziņā (kopējā statistika par visu spēli – 66% pret 34%), bet pie bīstamākām iespējām nonāca tieši Manchester United spēlētāji – 75' minūtē pēc Lūka Šo piespēles uz Brunu Fernandeša sitienu no tuvas distances izcili noreaģēja Alisons, kā arī 83' minūtē Liverpool vārtsargs atvairīja aci pret aci ar viņu nonākušā Pola Pogbā sitienu tuvējā stūrī. Rezultāts tā arī palika neatklāts – 0:0. Liverpool nevar iesist jau trešo spēli pēc kārtas Anglijas Premjerlīgas ietvaros un uzvarēt jau 4 spēles pēc kārtas, savukārt Manchester United pagarināja bezzaudējumu sēriju līdz 12 spēlēm, bet sezonas pirmajā daļā nespēja uzvarēt nevienu no Top-6 vienībām (Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham), kā arī nevar uzvarēt viesos pie Liverpool jau 5 gadus.

Izmantojot kaimiņu klupienu, pirmajai vietai tabulā pietuvojās Manchester City, pēc graujošas uzvaras ar rezultātu 4:0 pār Crystal Palace. Divi vārti aizsarga Džonsa Stounsa rēķinā, kam šie bija pirmie vārti Premjerlīgā šosezon, kā arī ar vārtu guvumiem atzīmējās Ilkajs Gindogans un Rahīms Stērlings. Manchester City iespaidīgā uzvaru sērija čempionātā sasniegusi 6 spēles (visos turnīros 8 spēles), un no pirmās vietas komandu šķir vien 2 punkti, kā arī rezervē ir viena spēle.


Vienāds punktu skaits (35 punkti) ar Manchester City ir arī Leicester City, pēc 2:0 uzvaras pār vienu no tuvākajiem sekotājiem Southampton. Tāpat šo komandu uzvaru rezultātā Liverpool ar 34 punktiem noslīdēja uz 4.vietu. Zemāk izvietojušies Tottenham ar 33 punktiem pēc 3:1 uzvaras viesos pār čempionāta pastarīti Sheffield United, Everton ar 32 punktiem, kas šo kārtu izlaida un kam ir viena spēle rezervē. Šāds blīvums turnīra tabulā sola mums aizraujošu cīņu par pirmo vietu tuvākās kārtās.


Svarīgu uzvaru guva Londonas Chelsea spēlē pret Fulham ar rezultātu 1:0. Dominējot bumbas kontroles ziņā (70% pret 30%), un aizvadot visu otro puslaiku vairākumā pēc Entonija Robinsona noraidījuma 44' minūtē, uzvaras vārti tika gūti spēles 78' minūtē, izceļoties Meisonam Mauntam. Šī uzvara ļāva Chelsea ieņemt septīto vietu, un pārtraukt zaudējumu sēriju, spēlējot viesos (3 spēles). Turpina savu lejupslīdi Wolverhapmton Wanderers, šoreiz negaidīti ar rezultātu 2:3 zaudējot 19.vietas īpašniecei West Bromwich Albion (kam šī ir pirmā uzvara Premjerlīgā kopš 2020.gada 28.novembra), nespējot uzvarēt jau 6 spēles pēc kārtas. Londonas Arsenal otro reizi 9 dienu laikā pārspēja Newcastle United, šoreiz ar rezultātu 3:0.

Šīs nedēļas vidū tiks aizvadītas atlikušās 18.kārtas spēles, no kurām var izcelt Leicester City un Chelsea gaidāmo dueli, kā arī 1.kārtas pārnesto spēli starp Manchester City un Aston Villa.

 

Spānijas kausā LaLiga komandām grūtības, intriģējošā Superkausā Mesi noraidījums un Bilbao uzvara


Spānijas Karaļa kausa 1/16 finālā aizvadītas 13 no 16 spēlēm un 4 Laliga komandas nespēja pārvarēt šo turnīra fāzi. Vispārliecinošāko uzvaru izcīnīja 2. divīzijas klubs Almeria, kurš ar 5:0 sagrāva Spānijas augstākās līgas klubu Alaves. Pirmais puslaiks Alaves komandai izvērtās gaužām neveiksmīgs – jau spēles 8' minūtē nācās nonākt iedzinējos ar 0:1. Un lai ātri atgūtu vārtus viesiem neizdevās pat pārņemt bumbas kontroli savā labā. Spēlēšana bez bumbas noveda pie paviršībām un nedisciplinētā spēle vainagojās saņemtajā noraidījumā. Esot viena spēlētāja vairākumā Almeria 1. puslaika beigās spēja gūt vēl 2 vārtus un iet pārtraukumā ar ļoti komfortablo 3:0. Otrā puslaika sākumā pussargs Rodrigo Bataglia raidīja bumbu savos vārtos, rezultātu padarot par pavisam nepieklājīgu. Almeria spēles beigās vēl tika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu, ko realizēja Huans Villars, ļaujot komandai negaidīti pārliecinoši iekļūt astotdaļfinālā.


Par vēl vienu pārsteigumu parūpējās Spānijas 3. Līgas klubs Navalcarnero, kas spēja ar 3:1 uzveikt LaLiga lejasgala komandu Eibar. Par spīti tam, ka Eibar jau no sākuma spēja pārņemt spēles iniciatīvu savās rokās un pat gūt salīdzinoši ātrus vārtus, 3. Līgas vienība tika pie iespējas sist pendeli, ko realizēja Manu Haimezs. Puslaiks noslēdzās ar kaujiniecisku neizškirtu 1:1. Otrā puslaika ievadā Eibar tika veiktas uzreiz 3 maiņas, lai salauztu spēles gaitu, taču notika pretējais – Huans Ruizs guva divus vārtus un ļāva iekļūt savai komandai nākamajā kārtā. Šis ir Navalcarnero lielākais panākums vēsturē Spānijas Karaļa kausā iekļūstot 1/8 finālā.


Tāpat visai pārsteidzošas uzvaras izcīnīja 2. divīzijas klubi Girona un Rayo Vallecano, kas ar 2:0 pieveica LaLiga vienības attiecīgi Cadiz un Elche.


Nedēļas vidū šo kausa fāzi noslēgs spēles ar galveno favorītu dalību, kuras viesosies pie 3. Līgas klubiem – Real Madrid dosies pie Alcoyano, Bilbao dosies uz Balejāru salām pie Ibiza kluba, savukārt Barcelona viesosies pie kaimiņiem Katalonijā – Kornellā.


Spānijas Superkausa izcīņas finālā, Barcelona ar 2:3 piekāpās Athletic Bilbao. Abus vārtus zaudētāju labā iesita Antuāns Grīzmans, tomēr Athletic 90' minūtē izrāva papildlaiku (2:2), kurā ļoti skaistus uzvaras vārtus guva Injaki Viljamss. Barcelona savā pusfinālā tikai 11 metru sitienu sērijā uzveica Real Sociedad, bet Athletic Bilbao izjauca daudzu gaidīto El Clasico, tiekot galā ar Madrides Real. Iepriekšējo reizi Barcelona un Athletic Spānijas Superkausa izcīņā tikās 2015. gadā, tieši finālā, kad baski negaidīti satrieca Katalonijas grandu ar 4:0 un 1:1.


Sastāvā pēc neliela savainojuma atgriezās Lionels Mesi, kas deva lielas cerības. Barcelona pirmajās 40 minūtēs atkārtoja to scenāriju, kas bija pusfinālā pret Real Sociedad. Proti, pretinieks, šajā gadījumā Athletic, izskatījās interesantāk, toties vārtus guva kataļāņi. Bilbao izskatījās ļoti labi, brīžiem bezkaunīgi un uzstājīgi veidojot savus uzbrukumus, taču 40' minūtē ielaida vārtus. Mesi pēc skaistas saspēles ar Albu, radīja momentu Antuānam Grīzmanam, kurš ar spēcīgu sitienu pārspēja Athletic vārtsargu. Taču Bilbao futbolisti paguva rezultātu izlīdzināt vēl pirmajā puslaikā. Divas minūtes pēc ielaistajiem vārtiem Injaki Viljamss pēc teicamas piespēles bīstamā pozīcijā izvirzīja Oskaru de Markosu, kurš noskrēja Albu un pārspēja arī Marku Andrē ter Štegenu.


Rauls Garsija otrā puslaika sākumā guva vārtus Bilbao labā, tomēr VAR fiksēja aizmuguri. Athletic vēl viena iespēja bija pēc Viljamsa sitiena, bet līdzīgajā spēlē vadību vēlreiz ieguva Barcelona. 77' minūtē Alba no kreisās malas piespēlēja gar vārtiem, un Grīzmans pārvirzīja bumbu vārtos, gūstot otros vārtus spēlē. Tomēr Athletic iniciatīva spēles beigās vainagojās ar panākumu - 90' minūtē tā izrāva papildlaiku. Pēc Ikera Munjaina brīvsitiena veiklākais un ātrākais vārtu priekšā bija Asjers Viljalibre - 2:2.


Athletic neticamie panākumi turpinājās arī papildlaikā - 93' minūtē Viljamss ļoti skaisti no pustālās distances pārspēja ter Štegenu, bumbai no vārtu staba augšējās daļas ielidojot vārtos. Bilbao sāka diezgan nekaunīgi kavēt spēles gaitu un kaitēt pretiniekiem, lai nosargātu sev labvēlīgu rezultātu, sevišķi izceļoties Dani Garsijam, kurš mača gaitā divreiz netīri bloķēja Mesi, bet 106' minūtē tā saskrējās sejām ar Frenkiju de Jongu, ka sāpīgi cieta abi. Papildlaika beigās Bilbao komanda gandrīz iesita savos vārtos, bet citā epizodē pēc Albas centrējuma spēcīgi šāva Grīzmans, taču netika pie hat-trick. Arī Bilbao bija iespēja iesist vēl vienus vārtus. Tomēr spēles beigās par galveno epizodi parūpējās Mesi un Viljalibre, kurš pamatlaikā izrāva neizšķirtu. Bilbao spēlētājs kaitinoši bakstīja Leo, kuram neizturēja nervi - Mesi atvēzējās, ar roku iesita pretiniekam pa galvu un pēc VAR palīdzības tiesnesis ātri vien parādīja sarkano kartīti. Ar šo arī spēle noslēdzās, ļaujot Athletic izcīnīt savu 3. Spānijas Superkausa titulu.


Nedēļas vidū ir gaidāmas vairākas LaLiga spēles, taču, kā jau tika minēts, Superkausa dalībnieki aizvadīs savas Spānijas Karaļa kausa izcīņas spēles. Līdz ar to par centrālo spēli var atzīmēt Villarreal un Granada cīņu trešdienas vakarā.




 

Minhenes Bayern kļūst par “ziemas čempionu”, Dortmundes Borussia negaidīti zaudē punktus, Jovičs atgriežas ar diviem vārtiem

Vācijas Bundeslīgas 16.kārtā, izmantojot tuvākā sekotāja RB Leipzig klupienu, Minhenes Bayern priekšlaicīgi sev garantēja pirmo vietu pēc sezonas pirmās puses, ar rezultātu 2:1 savā laukumā pārspējot SC Freiburg vienību. Spēle iesākās ar Roberta Levandovska vārtiem 7' minūtē pēc teicamas Tomasa Millera piespēles, un visa pirmā puslaika garumā Minhenes Bayern bija vairākas iespējas palielināt pārsvaru. SC Freiburg lielākoties laiku pavadīja savā laukuma pusē, tikai vienreiz tiekot pie izcilas iespējas izlīdzināt rezultātu.

Otrajā puslaikā Minhenes Bayern turpināja spiedienu, bet vienlaikus regulāri pieļāva kļūdas aizsardzībā, ko SC Freiburg prata izmantot spēles 62' minūtē, pēc stūra sitiena izpildes izceļoties Minhenes Bayern bijušajam spēlētājam Nilam Petersenam. Zīmīgi, ka viņš to izdarījis ar pirmo pieskārienu, izejot laukumā tieši pirms stūra sitiena. Šie vārti devuši viesiem pārliecību, un uz kaut kādu brīdi SC Freiburg pārņēma iniciatīvu, nonākot tuvu tam, lai izvirzītos vadībā. Bet tomēr to ir izdarījusi Minhenes Bayern, pateicoties Tomasa Millera vārtiem spēles 74' minūtē. Nervoza izcēlās spēles galotne – tiekot pie bumbas spēles 91' minūtē, Nilss Petersens izlaida izcilu iespēju izlīdzināt rezultātu, trāpot vārtu pārliktnī. Rezultāts palika nemainīgs, un Minhenes Bayern sīvā cīņā svin uzvaru.


Svarīgus punktus zaudējuši Minhenes Bayern tuvākie sekotāji. Bet, ja Leverkūzenes Bayer zaudējums pret šīs sezonas galveno atklājumu Berlīnes Union ar rezultātu 0:1, kā arī RB Leipzig neizšķirts ar 6.vietā esošo Wolfsburg vienību par pārsteigumu nevarētu nosaukt, tad Dortmundes Borussia neizšķirts savā laukumā pret pēdējā vietā esošo Mainz 05 vienību bija visiem negaidīts. Vārtus jau spēles 2' minūtē guva Ērlings Holanns, bet aizmugure tika fiksēta piespēli izdarījušam Tomasam Menjē. Mājinieki turpināja dominēt (kopumā pirmajā puslaikā veicot 11 sitienus), labas iespējas izcelties bija Juliānam Brantam un Džūdam Bellingemam, Mainz 05 arī pēc iespējas mēģināja uzbrukt.


Vienā no tādiem pretuzbrukumiem spēles 57' minūtē viesi atklāja rezultātu, ar skaistu tālsitienu izceļoties Levinam Oztunali. Spēles 60' minūtē uz laukumu devās Dortmundes Borussia jaunais talants, 16 gadus vecais Jusufa Mukoko, un tieši viņa aktivitāte deva rezultātu – 73' minūtē, pacīnoties par bumbu pretinieka soda laukumā, Mukoko to virzīja uz vārtsarga laukuma vidusdaļu, kur, pēc neveiksmīgas Mainz 05 spēlētāja rīcības, tā nonāca pie Tomasa Menjē, kurš bija precīzs (1:1). Vēl pēc minūtes Menjē nopelnīja 11 metru soda sitienu, bet Dortmundes Borussia kapteinis Marko Reiss netika galā ar spriedzi, raidot bumbu garām vārtiem (viņam šī ir ceturtā neiesistā pendele Bundeslīgā, no tām pirmā reize, kad bumba tika raidīta garām vārtiem). Līdz spēles beigām mājinieki, kuriem otrais puslaiks bija ievērojami sliktāk aizvadīts nekā pirmais, nespēja mainīt spēles gaitu un dabūt svarīgus 3 punktus. Dortmundes Borussia paliek 4.vietā, kamēr Mainz 05 pameta pēdējo vietu.


Emociju pilna (gan pozitīvu, gan skumju) bijusi Frankfurtes Eintracht spēle pret Schalke 04. Pirms spēles Frankfurtes Eintracht spēlētāji godināja savu aizsaulē aizgājušo aktīvo kluba atbalstītāju. Uz īres pamata no Madrides Real uz Frankfurtes Eintracht atgriezies Luka Jovičs aizvadījis veiksmīgu spēli, gūstot divus vārtus (pavadot uz laukuma 28 minūtes) un sekmējot savas komandas uzvaru ar rezultātu 3:1. Schalke 04 nepalīdzēja Metjū Hopes kārtējie vārti (pagājušā kārtā viņš izcēlies ar trīs vārtiem pret TSG Hoffenheim). Kā arī šī spēle izrādījās pēdējā spēle Frankfurtes Eintracht vienības kapteinim, argentīnietim Davidam Abraham, kurš ģimenes apstākļu dēļ izlēma atgriezties dzimtenē.

Kopumā šajā kārtā tika fiksēti 5 neizšķirti, kas ir šīs sezonas rekords.

Nākamajā kārtā, kas tiks aizvadīta nedēļas vidū, par centrālo spēli noteikti kļūs cīņa starp Leverkūzenes Bayer un Dortmundes Borussia, kuriem ir pa 29 punktiem, bet labākas vārtu starpības dēļ augstāk tabulā ir Bayer. RB Leipzig uzņems Berlīnes Union un centīsies nosargāt otro vietu, tāpat līdzjutējus gaida Bavārijas derbijs - Minhenes Bayern viesosies pie Augsburg, kamēr Schalke 04 mēģinās pamest pēdējo vietu un pietuvoties 16.vietai (kas dod tiesības uz pārspēli ar 2.Bundeslīgas 3.vietas īpašnieci), uzņemot 1. FC Köln.

 

Juventus aizvien vairāk sāk iepalikt no līderiem

Kārtu atklāja Romas derbijs, kurā negaidīti pārliecinoši pārāki bija Lazio futbolisti, kuri sasita 3 bezatbildes vārtus AS Roma komandai, jau pirmā puslaika pirmajā pusē panākot divu vārtu pārsvaru. Ar vārtiem atzīmējās Čīro Immobile un Luiss Alberto. Zīmīgi, ka abās vārtu gūšanas epizodēs asistēja Manuels Ladzari. Punktu šajā spēlē pielika jau pieminētais Luiss Alberto, kas spēles 67' minūtē guva savus otros vārtus šajā spēlē. Immobile tie bija jau 12 vārti šosezon.

Negaidīti pārliecinošu spēli aizvadīja Napoli, kas ar 6:0 sagrāva turnīra lejasgala komandu Fiorentina. Neapoles komanda dominēja no pirmās līdz pat pēdējai minūtei. Pirmajās 45 minūtēs mājinieki sasita pretinieku vārtos četrus vārtus, praktiski atbildot uz jautājumu par uzvarētāju. Jau 5' minūtē Lorenco Insigne atklāja mača rezultātu, taču vēlāk iniciatīvu pārņēma viesi, neizmantojot trīs iespējas. Frenks Riberī, un Nikola Milenkovičs izšķērdēja labas izdevības panākt neizšķirtu. No 36' minūtes atlikušajā puslaikā Fiorentina sabruka aizsardzībā, ielaižot vēl trīs vārtus.


Otrajā puslaikā laukumā spēle nedaudz izlīdzinājās, taču Fiorentina neizdevās gūt goda vārtus. Napoli bija precīza vēl divos savus uzbrukumos. Atskanot finālsvilpei, tablo rādīja graujošu 6:0 par labu Napoli. Ar uzvaru komanda uz brīdi pacēlās uz trešo vietu turnīra tabulā.


Veiksmīgi sezonu uzsākusī Sassuolo nespēja savā laukumā uzvarēt vienu no turnīra pastarītēm – Parma, pret kuru nācās samierināties ar neizškirtu 1:1. Cīņu veiksmīgāk uzsāka mājinieki, 21' minūtē izvirzoties vadībā, taču tie netika ieskaitīti pēc VAR iejaukšanās fiksētas aizmugures dēļ. 15 minūtes vēlāk Parma izvirzījās vadībā, kad vārtus guva Kučka. Sassuolo izdevās izraut neizšķirtu vien pašā spēles izskaņā.


Šo sezonu veiksmīgāk iesākusi Milānas Inter, kas pirms mača ar 37 punktiem atradās otrajā vietā A Sērijā, kamēr Andrea Pirlo pirmā sezona pie Turīnas Juventus stūres nerit tā kā to bija gaidījuši daudzi - komanda nerāda stabilu sniegumu, zaudējot punktus vairākos mačos, un šobrīd ar 33 punktiem ierindojoties vien piektajā pozīcijā. Mača sākums bija neveiksmīgs Juventus futbolistiem. Bumbu vairāk kontrolēja Inter, kas pēc Arturo Vidala precīzā sitiena 12' minūtē, izvirzījās vadībā. Arī atlikušajā puslaika laikā bīstamāk uzbruka mājinieki, kamēr Juventus centieni ko izveidot atdūrās pret pretinieku aizsardzību. Pirmā spēles daļa noslēdzās ar minimālu Inter pārsvaru.


Otrā puslaika ievadā Juventus devās uzbrukumos, bet ātri vien iekrita Inter pretuzbrukumā 50' minūtē. No savas laukuma puses pēc skaistas piespēles viens pret vārtsargu izgāja Barella, kurš ar spēcīgu sitienu augšējā stūrī dubultoja rezultātu. Divas minūtes vēlāk mājiniekiem bija iespēja pielikt punktu spēlei, taču Vidala sitienu bloķēja Bonuči. Arī turpmākajās minūtēs Inter turpināja bīstami uzbrukt, 70' minūtē izšķērdējot kārtējo izdevību izcelties. Spēles beigās bumbas kontroli nedaudz vairāk pārņēma tieši Juventus, bet īsti bīstamus momentus nespēja radīt, atzīstot Inter pārākumu ar 0:2.


A Sērijas 18. kārtu noslēdza līderes Milan ciemošanās pie Cagliari. Pirms mača milāniešiem bija tikpat punktu cik otrajā vietā esošajai Inter, kas centrālajā spēlē ar 2:0 pārspēja Turīnas Juventus. Savukārt Cagliari ir viena no turnīra pastarītēm, atrodoties vien 17. vietā. Ar pirmajām minūtēm Milan ieguva teritoriālo pārsvaru, kas rezultējās pendeles nopelnīšanā 6' minūtē. Cagliari futbolists pavirši nospēlēja savā soda laukumā, par ko viņu sodīja Zlatans Ibrahīmovičs, realizējot 11 metru soda sitienu. Pirmajā puslaikā kopumā Milan bumbu kontrolēja vairāk, taču vairāk sitienus izdarīja tieši Cagliari.


Līdzīgi kā pirmais, arī otrais puslaiks iesākās ar Ibrahīmoviča vārtiem. VAR caurskatīja šo golu, taču nefiksēja Ibrahīmovičam aizmugures stāvokli, līdz ar to vārtus ieskaitot - 2:0. 64' minūtē lielisku izdevību vienus vārtus atgūt izšķērdēja mājinieki, kamēr divas minūtes vēlāk Ibrahīmovičam neizdevās noformēt hat-trick, kad viņa sitienu tvēra Cagliari vārtsargs. Milan spēles 74' minūtē palika mazākumā, kad otru brīdinājumu saņēma Aleksis Zālemakers. Lai arī visas spēles laikā vairāk sitienus pa pretinieku vārtiem izdarīja tieši mājiniekus, vārtus tiem gūt neizdevās, zaudējot ar 0:2. Ibrahimovičs izvirzījies dalītā 2. vietā līgas labāko snaiperu sarakstā, ar 12 vārtu guvumiem, to dalot ar Romelu Lukaku.

Nākamajā kārtā, kura tiks izspēlēta nedēļas nogalē, jāatzīmē Udinese un Inter tikšanās sestdienas vakarā kā arī Lazio un Sassuolo duelis svētdienas vakarā. Bet kārtas centrālajā spēlē, sestdien, AC Milan uzņems Atalanta. Bet šodien un rīt ir paredzētas abas atlikušās Itālijas kausa izcīņas 1/8 fināla spēles, kurās Atalanta un Napoli uzzinās savus nākamos pretiniekus kausa izcīņā. Šovakar AS Roma spēkosies ar Spezia, zīmīgi, ka jau sestdien abas komandas tiksies vēlreiz jau A Sērijas ietvaros. Bet rītvakar Lazio uzņems Parma vienību.

 

Līderu maiņa Francijas čempionātā

Francijas Ligue 1 notika līderu maiņa. Paris Saint-Germain izbraukumā, pateicoties Levēna Kurzava gūtajiem vārties spēles 70' minūtē, pārspēja Angers un ierindojās tabulas augšgalā, jo Lyon pamanījās pašā spēles izskaņā ielaist vārtus spēlē pret Metz un zaudēt ar 0:1. Neskatoties uz panākumu arvien vairāk un vairāk tiek kritizēts Kilians Mbapē, kurš nespēja gūt vārtus jau ceturtajā spēlē pēc kārtas. Francūzim tiek pārmesta sarežģīta spēle, liekas māņkustības un paviršības spēlē.


Šis Lyon zaudējums nobīdīja komandu uzreiz uz trešo pozīciju, jo šo klupienu izmantoja arī Lille, kuri nonākot iedzinējos pirmā puslaika izskaņā, spēja lauzt spēles gaitu un gūt divus vārtus otrajā puslaikā spēlē pret Stade de Reims. Turklāt uzvaras vārtus gūstot spēles 90' minūtē.

Arī AS Monaco rezultatīvā spēlē izbraukumā pārspēja Montpellier ar 3:2, un nedaudz pietuvojās trešajai vietai. Spēles galotne bijusi diezgan nervoza, jo Monaco, esot vadībā ar 3:0 piecu minūšu laikā pamanījās ielaist divus vārtus, dodot cerību mājinieku komandai uz punktiem, taču Monaco spēja nosargāt trīs punktus.


Par kārtas negaidītāko iznākumu var uzskatīt Marseille zaudējums čempionāta pastarītei un līdz šai kārtai pēdējā vietā esošai Nimes Olympique ar 1:2. Niklass Eliasons spēles 55' un 58' minūtē divreiz pārspēja mājinieku vārtsargu. Marseille centās lauzt spēles gaitu, bet atzīmēties ar gūtiem vārtiem spēja tikai vienu reizi spēles 85' minūtē, kad Dario Benedetto raidīja bumbu vārtu tīklā.


Jāatzīmē arī Strasbourg uzvara pār Saint-Etienne ar 1:0. Šī ir trešā Strasbourg uzvara pēc kārtas. Strasbourg komandai ir lieliska iespēja arī uzlabot šo sēriju līdz četrām uzvarām, jo nedēļas nogalē viņiem ir paredzēta spēle ar turnīra tabulas lejasdaļas komandu Dijon.

Spēle starp abām čempionāta pastarītēm FC Lorient un Dijon nenotika, sakarā ar COVID-19 vīrusa uzliesmojumu FC Lorient komandas rindās.


Nākamajā Francijas Ligue 1 kārtā piektdien PSG uzņems Montpellier, sestdien ir gaidāma interesanta cīņa par Eirokausu vietām starp Monaco un Marseille, bet svētdienas vakarā uzreiz divas aizraujošas spēles: Rennais uzņems Lille, savukārt Lyon ciemosies pie Saint-Etienne.

0 comments
bottom of page