top of page

Spānijas Kausa astotdaļfinālā praktiski bez pārsteigumiem, Mesi 15 pa 15

Pēdējo nedēļu visu Spānijas grandu bieds kausa 1/8 finālā tikās ar trešās līgas klubu Alcoyano, kas pagājušajā nedēļā paveica lielāko pārsteigumu pēdējo gadu laikā Spānijas Karaļa kausā, papildlaikā mazākumā izraujot uzvaru pār Madrides grandu Real. Tas ļāva klubam pirmo reizi vēsturē iekļūt kausa astotdaļfinālā, kamēr līdz šim Alcoyano bija divreiz ticis līdz 1/16 finālam. Pārsteiguma autorei šajā kārtā pretī stājās Athletic Bilbao, kas uz spēli ieradās, izcīnījusi uzvaras pēdējās četrās spēlēs, tai skaitā Spānijas Superkausā uzveicot abus supergrandus Barcelona un Real, un iepriekšējā LaLiga spēlē sagraujot Getafe ar 5:1.


Pirmajā puslaikā Bilbao kontrolēja bumbu ārkārtīgi pārliecinoši - 71% spēles laika, taču vadībā pārsteidzoši izvirzījās mājinieki - 39' minūtē tiešo brīvsitienu ar sieniņas palīdzību izmantoja aizsargs Karbonejs. Pirmajā puslaikā rezultāts vairs nemainījās, taču otrā puslaika sākumā basku klubs beidzot izmantoja savu pārsvaru, kad pēc centrējuma ar galvu tukšā vārtu stūrī bumbu sita viens no Spānijas Superkausa varoņiem Viljalibre - 1:1.


Ja pret Real Alcoyano otrā puslaika beigās panāca neizšķirtu, tad šoreiz notika pretējais - 78' minūtē Bilbao pirmo reizi mačā vadībā izvirzīja otrs Superkausa varonis Viljamss. Mājinieki centās atspēlēties, taču otrajā puslaikā nespēja izdarīt nevienu sitienu, piedzīvojot zaudējumu ar 1:2, taču par sniegumu kausā šogad trešās līgas klubs pavisam noteikti ir pelnījis uzslavas.


Pārliecinošāko uzvaru Spānijas Karaļa kausa astotdaļfinālā izcīnīja Granada, kas neatstāja nekādas cerības 3. Līgas vienībai Navalcarnero. Lai arī pirmajā puslaikā vairāk bumbu kontrolēja tieši Navalcarnero, vismaz pusmomentus tas neļāva radīt. Savukārt pretinieki ne vien spēja veikt veselus 14 sitienus pa pretinieku vārtiem 1. puslaikā vien, bet arī praktiski izlemt spēles likteni, gūstot veselus 4 vārtus.


Otrajā puslaikā Granada nedaudz samazināja apgriezienus, ļaujot pie vārtu gūšanas iespējām tikt arī trešās līgas pārstāvei, taču vismaz goda vārtus tai neizdevās gūt. Savukārt Granada pievienoja vēl divus, sagraujot divas līgas zemāk spēlējošo Navalcarnero ar 6:0, sešiem futbolistiem gūstot pa vārtiem.


Barcelona šajā kārtā atkal veiksmīga izloze un pretiniekos klubs no līgu zemāk Rayo Vallecano. Katalonijas kluba sastāvā šajā spēlē pēc divu spēļu izlaišanas diskvalifikācijas dēļ atgriezās Lionels Mesi, uzbrukumā spēlējot kopā ar Grīzmanu un tikai 21 gadu jauno portugāļu uzbrucēju Trinkau. Iepriekšējā kārtā Barcelona vien papildlaikā tika galā ar trešās līgas komandu Cornella, kamēr Barca šīs dienas pretiniece Rayo Vallecano izsita no turnīra LaLiga vienību Elche. Pirmajā puslaikā Barcelona neizdevās gūt vārtus un izvirzīties vadībā, lai gan pa reizei pa vārtu pārliktni trāpīja gan Frenkijs De Jongs, gan Rikards Puigs.


Otrajā puslaikā, 63' minūtē, aukstu dušu Barcelona komandai sagādāja Rayo Vallecano uzbrucējs Garsija, negaidīti Spānijas otrās līgas komandu izvirzot vadībā - 1:0. Jau nākamajā uzbrukumā tuvu izlīdzinājumam bija De Jongs, taču vārti netika ieskaitīti. Barcelona atspēlējās pēc septiņām minūtēm - Mesi pēc skaistas Grīzmana piespēles iesita bumbu jau tukšos vārtos. Šie bija Mesi 15.vārti šajā sezonā, kas nozīmē, ka Mesi gūst vismaz 15 vārtus jau 15 sezonas pēc kārtas. Spiediens pieauga, un 80' minūtē Barcelona beidzot izvirzījās vadībā ar 2:1 - precīzs aktīvais De Jongs. Barcelona kā vienīgā no lielā Spānijas grandu trio palikusi Karaļa kausā, taču jāatzīmē, ka abas uzvaras bijušas pret zemāku līgu komandām un nebūt nav nākušas viegli, tādēļ pagaidām par neapstrīdamu favorītu turnīrā sevi nevar saukt joprojām.


Šo kārtu pārvarējušās komandas ceturtdaļfinālu aizvadīs jau ceturtdien.

bottom of page