top of page

Top piecinieks svin uzvaras, abām Borussia vienībām zaudējumi, sniega dēļ viena spēle tiek pārcelta


Kārta iesākās ar Minhenes Bayern izbraukuma spēli Berlīnē pret Hertha BSC, kura čempionāta līdere svinēja minimālu uzvaru, pateicoties Kingslija Komana vārtiem pirmajā puslaikā. Viss pirmais puslaiks tika aizvadīts sniegputenī, brīžiem pat likās, ka pēc pārtraukuma spēle varētu aizkavēties, lai attīrītu laukuma līnijas, taču par laimi komandām tieši pārtraukumā sniegputenis beidzās un otrais puslaiks tika aizvadīts jau daudzmaz normālos laikapstākļos. Vēl pirmajā puslaikā Roberts Levandoskis pārtrauca savu gūto vārtu sēriju izbraukuma spēlēs, nerealizējot savu pirmo 11 metru soda sitienu pēdējo divu gadu laikā. Gan pirmajā, gan otrajā puslaikā Minhenes klubs ļāva pārāk daudz Berlīnes futbolistiem un brīžiem bija ļoti tuvu tam, lai minhenieši tiktu sodīti par savu paviršību.

Svinēja uzvaras arī Minhenes Bayern tuvākie sekotāji. RB Leipzig ielauza Schalke 04 cietoksni vien pirmā puslaika kompensācijas laika trešajā minūtē (kas kļuva par RB Leipzig 300.vārtiem Bundeslīgā), un otrajā puslaikā atzīmējās vēl ar diviem vārtiem, svinot uzvaru ar rezultātu 3:0.


Turpina savus uzvaru gājienus Wolfsburg un Frankfurtes Eintracht, pārspējot attiecīgi Augsburg (2:0) un Hoffenheim (3:1). Tikmēr Leverkūzenes Bayer, pēc negaidīta zaudējuma 4.līgas klubam Vācijas kausā, sadragāja Stuttgart vienību, svinot uzvaru ar rezultātu 5:2. Ar nozīmīgu panākumu atzīmējās Bayer jaunais talants Florians Vircs. Izceļoties ar vārtu guvumu, viņš kļuva par pirmo spēlētāju Bundeslīgas vēsturē, kurš guvis piecus vārtus, pirms sasniedzot 18 gadu vecumu.


Neveiksmīga šī kārta izcēlās abām Borussia vienībām. Dortmundieši viesojās pie SC Freiburg vienības, kas aizvadīja savu 700.spēli Bundeslīgā, un neskatoties uz teritoriālu pārsvaru, cieta zaudējumu ar rezultātu 1:2. Spēles iznākumu izšķīra otrā puslaika sākums, kad SC Freiburg atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem no tālas distances trīs minūšu laikā. Dortmundes Borussia spēja vien atbildēt ar Jusufa Mukoko vārtu guvumu 76' minūtē. SC Freiburg šī ir pirmā uzvara pret dortmundiešiem kopš 2010.gada, kuri zaudē viesos jau trešo spēli pēc kārtas.


Zaudējumu ar līdzīgu rezultātu cieta arī Minhengladbahas Borussia, Reinzemes derbijas ietvaros uzņemot principiālos pretiniekus no 1. FC Köln. Mājinieki nonāca iedzinējos jau 3' minūtē, ar rikošeta palīdzību vārtus guva Redžbečajs. 16' minūtē, šoreiz pēc rikošeta no Ķelnes komandas spēlētāja, rezultāts tika izlīdzināts, bet spēles 55' minūtē atkal izcēlās Redžbečajs, piespiežot pretinieku kļūdīties pie sava soda laukuma, un ar savu vārtu guvumu atnesot savai komandai uzvaru.


Svarīgus trīs punktus izcīnīja pirmspēdējā vietā esošā Mainz 05, kas turpina cīnīties par vietas saglabāšanu Bundeslīgā. Šoreiz ar rezultātu 1:0 tika pārspēta Berlīnes Union. Šī uzvara ļāva Mainz 05 samazināt punktu starpību no 15-tā un 16.vietā esošām Berlīnes Hertha un Bīlefeldes Arminia vienībām līdz 4 punktiem. Tiesa, komandai no Bīlefeldes ir palikusi viena spēle rezervē, jo sniega puteņa dēļ uz nenoteiktu laiku tika pārcelta svētdienas vakarā ieplānotā cīņa pret Brēmenes Werder.

Nākamajā kārtā gandrīz visas Top-6 komandas savos laukumos uzņems tabulas vidus un lejasdaļā esošās vienības, vien Wolfsburg komandu gaida nopietns pārbaudījums pret Minhengladbahas Borussia.


Tikmēr Minhenes Bayern jau ir devusies uz Katāru, kur aizvadīs savas FIFA Klubu pasaules čempionāta spēles. Jau šovakar Minhenieši dosies 1/2 fināla spēlē pret Ēģiptes Al-Ahly.

bottom of page