top of page

Tuhels pārspēj Klopu, Liverpool jauns antirekords, Manchester City attālinās no tuvākiem sekotājiem


Anglijas Premjerlīgā tika aizvadītas dažas 29.kārtas pārnestās spēles, ka arī viena 33.kārtas spēle starp Fulham un Tottenham, kas beidzās ar rezultātu 1:0 par labu Tottenham vienībai.


Kārtas centrālajā spēlē Liverpool savā laukumā tikās ar Londonas Chelsea, cerot pārtraukt savu mājas spēļu zaudējumu sēriju. Spēli dzīvāk iesāka Chelsea, it īpaši komandas rindās ar savu aktivitāti izcēlās Timo Verners, kurš līdz 15.minūtē divas reizes apdraudēja Liverpool vārtus, bet 24' minūtē, pēc Alisona kļūdas, vārtsargam neveiksmīgi izskrienot pārtvert bumbu, guva vārtus. Tomēr pēc video atkārtojuma tika konstatēts, ka Verners nonācis minimāla aizmugures stāvoklī, nedaudz uz priekšu novirzot savu roku, un vārtu guvums tika atcelts. Liverpool uz īsu brīdi pārņēma iniciatīvu, bet nonāca iedzinējos 42' minūtē – pēc izcilas Kantē tālās piespēles Meisons Maunts no kreisās malas novirzījās uz centru un ar precīzu sitienu tālajā stūrī atklāja spēles rezultātu.


Otrā puslaika sākumā bumba trāpīja rokā Kantē, atrodoties savā soda laukumā, bet tiesnešu brigāde šo momentu atstāja bez uzmanības. Izcilas iespējas viena uzbrukuma laikā 54' minūtē radušās Benam Čilvelam un Hakimam Ziješam, bet sākumā glāba Alisons, pēc tam bumbu no vārtu līnijas izsita Robertsons. Liverpool vairāk kontrolēja bumbu, bet pirmo sitienu vārtu rāmī no komandas puses spēles sekotāji sagaidīja vien 85' minūtē, un vairs nespēja glābt spēli. Chelsea svin pelnītu uzvaru un ieņem 4.vietu, tikmēr Liverpool uzstādīja jaunu kluba antirekordu, zaudējot piecās spēlēs pēc kārtas mājas laukumā.

Manchester City savā laukumā uzņēma Wolverhampton Wanderers, un atklāja spēles rezultātu 15' minūtē ar pretinieku spēlētāja Leandera Dendorkera palīdzību, kurš, mēģinot patraucēt Rahīmam Stērlingam gūt vārtus, raidīja bumbu savos vārtos. 44' minūtē Emeriks Laports guva otros vārtus par labu Manchester City, bet tiesnešu brigāde ar VAR palīdzību konstatēja minimālu aizmugures stāvokli.


61' minūtē pēc Žuau Moutiņu centrējuma ar galvu bumbu vārtos raidīja Wolverhampton kapteinis Konors Koudijs, atzīmējoties ar visai unikālu sniegumu – šie bija ne tikai viņa pirmie vārti Premjerlīgā (aizvadot līdz šim 103 spēles), bet arī pirmais sitiens vārtu rāmī. Tomēr salauzt pretinieka pretestību Manchester City izdevās spēles galotnē, sasitot trīs vārtus un svinot uzvaru ar rezultātu 4:1 – divas reizes izcēlās Gabriels Žezuss, kā arī ar vārtu guvumu atzīmejās Rijāds Mehrezs.


Atlikušajās spēlēs Manchester United trešo spēli pēc kārtas (ja ņem vērā spēli pret Real Sociedad Eiropas līgā) pabeidz ar bezvārtu neizšķirtu, šoreiz pret Crystal Palace, atpaliekot no Manchester City par 14 punktiem. Leicester City zaudēja punktus pret Burnley (1:1), Aston Villa negaidīti zaudēja ar rezultātu 0:1 pēdējās vietas īpašniecei Sheffield United. Tikmēr Everton svinēja trešo rezultātu pēc kārtas, ar rezultātu 1:0 pārspējot West Bromwich Albion, ieņemot 5.vietu. Ceturtajā spēlē pēc kārtas ar vārtu guvumu izcēlās Rišarlisons, kļūstot par pirmo brazīlieti Anglijas Premjerlīgas vēsturē ar tādu panākumu.

Svētdienas vakarā Anglijas Premjerlīgas sekotājus gaida Mančestras derbijs starp City un United vienībām. Londonā tiksies kaimiņi turnīra tabulā – Chelsea un Everton. Tikmēr Liverpool lūkos atgriezties uz uzvaras takas, vai vismaz nepagarināt mājas spēļu zaudējumu sēriju, uzņemot Fulham.

bottom of page