top of page

Vairāki Francijas Ligue 2 komandas izslēdz augstākās līgas komandas Francijas kausa izcīņā

Francijas kausa izcīņai piebiedrojās arī Ligue 1 komandas. Pati izspēles sistēma ir ļoti interesanta: pirmos septiņus posmus organizē reģionālās līgas un aizjūras teritorijas, kurās piedalās amatieru klubi, katrā posmā pievienojoties nākamā līmeņa līgas klubiem. Astotajā posmā pievienojās arī Ligue 2 komandas, bet ar šo kārtu ceļu pretī Francijas kausa finālam uzsāka arī Ligue 1 klubi. Turklāt līdz noteiktam posmam amatieru klubu zars nekrustojas ar profesionālo klubu zaru.


Uzreiz vairāki Ligue 2 klubi pārspēja Ligue 1 pārstāvjus. Vispirms Valenciennes, rezultatīvā spēlē ar 4:3 pārspēja Reims klubu, Toulouse ar 2:0 pārspēja Bordeaux, Sochaux ar 1:0 bija pārāka pār Saint-Etienne. Neveiksmi piedzīvoja arī Stade Rennais, kuri gan piekāpās citai Ligue 1 komandai - Angers SCO (ar 1:2).


Diezgan grūti gāja arī citiem Francijas augstākās līgas pārstāvjiem. FC Lorient tikai pašā mača izskaņā izrāva uzvaru spēlē pret Paris FC (2:1), AS Monaco un PSG savus pretiniekus pārspēja ar minimālu rezultātu (1:0) - Grenoble Foot 38 un Caen, Brest ar 2:1 svinēju uzvaru pār Rodez, FC Metz tikai pateicoties jau trešajā kompensācijas minūtē realizētai pendelei pārvarēja Amiens pretestību (2:1). Vienīgā no Ligue 1 klubiem, kuri pārliecinoši pārvarēja šo kārtu bija Lyon vienība, kuri ar 5:1 sagrāva AC Ajaccio.

bottom of page