top of page

Vārtiem bagātas UEFA Eiropas līgas 1/16 fināla pirmās spēles

UEFA Eiropas līgas ietvaros tika aizvadītas visas 1/16 fināla spēles, no kurām vairākas spēles bija ar vārtu guvumiem ļoti bagātas.


Sāksim ar visu pēc kārtas - sniegotajā Kijevā vietējā Dynamo uzņēma beļģu Club Brugge. Spēle tika aizvadīta ne visai omulīgajos laika apstākļos, Kijevā vakar temperatūra nokrita līdz pat -10 grādiem, turklāt vēl sniga, kas padarīja šo spēli par īstu ziemas futbola paraugdemonstrējumu. Abas komandas otrajā puslaikā 5 minūšu laikā apmainījās ar vārtu guvumiem, spēlei noslēdzoties 1:1.


Olympiacos un PSV spēle ir viena no tām, kura palutināja līdzjutējus ar vairākiem vārtu guvumiem, kopā uz diviem komandas sasita sešus vārtus. Pirmajā puslaikā PSV divreiz prata atspēlēties, taču ar to bija par maz, vēl pirmā puslaika kompensācijas laikā Olympiacos jau trešo reizi spēlē izvirzījās vadībā, bet otrā puslaika izskaņā pielika punktu šajā divcīņā. Neskatoties uz 2:4, divi gūtie vārti PSV komandai izbraukumā var ļoti palīdzēt atbildes spēlē Eindhovenā.


Arī Šveicē notikušajā spēlē starp Young Boys un Leverkūzenes Bayer tika gūti daudz vārtu - 7. Young Boys jau līdz spēles 20' minūtei panāca 2:0 savā labā, bet līdz pārtraukumam pat panāca 3:0. Taču šo pārsvaru Šveices komanda diezgan ātri izniekoja otrajā puslaikā, kad jau spēles 68' minūtē uz tablo bija 3:3. Leverkūzenes Bayer atspēlēšanās šīs spēles kontekstā bijusi veltīga, jo 89' minūtē mājinieki tomēr izrāva uzvaru, taču divu spēļu summā, trīs gūtie vārti izbraukumā var nospēlēt izšķirošu lomu šajā divcīņā.


Ļoti interesanta spēle izvērtās Belgradā, kur Milan nocīnījās 2:2 ar Crvena Zvezda. Pirmā puslaika beigās ļoti neveiksmīgi nospēlēja Crvena Zvezda aizsargs Radovan Pankov, kurš mēģinot pārtvert piespēli, raidīja bumbu savos vārtos. Taču otrajā puslaikā mājinieki spēja atspēlēties, realizējot 11 metru soda sitienu. Prieki nebija ilgi, jo jau pēc 10 minūtēm 11 metru soda sitiens jau bija nozīmēts uz mājinieku vārtiem, ko veiksmīgi realizēja Teo Ernandess. Bet jau spēles trešajā kompensācijas minūtē, pēc veiksmīgas stūra sitiena izspēles Crvena Zvezda panāca neizšķirtu - 2:2.


Uzvarētājus nespēja noteikt arī Benfica un Arsenal - 1:1. Leicester City un Slavia Praha aizvadīja vienīgo spēli šajā spēles dienā bez gūtajiem vārtiem - 0:0, bet Spānijā norvēģu Molde, visu spēli esot iedzinēju lomā, cīnījās 3:3 ar Hoffenheim.


Šīs kārtas, laikam, interesantākajā spēlē Antwerp mājās ar 3:4 piekāpās Stīvena Džerarda vadītā Glazgovas Rangers. Stīvens Džerards labi pastrādāja ar komandu, šobrīd Glazgovas Rangers pirmo reizi 10 gados reāli pretendē uz Skotijas čempionāta zeltu, kā arī pēc šīs uzvaras viesos skotu klubam ir visas cerības iekļūt arī nākamajā Eiropas līgas kārtā. Atklājot rezultātu spēles 39' minūtē, Rangers pamanījās nonākt iedzinēju lomā vēl līdz pārtraukumam. Vispirms 45' minūtē mājinieki izlīdzināja rezultātu, bet astotajā kompensācijas minūtē izvirzījās vadībā. Pats spēles galvenais tiesnesis pielika klāt 4 minūtes, jo bieži nācās vērsties pie VAR palīdzības, bet pielika klāt kompensācijas laikam vēl nedaudz, jo arī 45' minūtē gūtos vārtus caurskatīja VAR. Sestajā kompensācijas minūtē tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru mājinieki veiksmīgi realizēja. Otrajā puslaikā Rangers ar 11 metru soda sitiena palīdzību spēja atspēlēties, 59' minūtē Borna Barišics panāca 2:2, bet jau 67' minūtē Antwerp atkal izvirzījās vadībā. Spēles 83' minūtē viesi atkal atspēlējās, bet jau 90' minūtē Barišics vēlreiz no 11 metru atzīmes pārspēja pretinieku vārtsargu un atnesa savai komandai uzvaru - 4:3.


Vēl vakar Krasnodāras klubs, kurš uzņēma Zagrebas Dinamo, prata divreiz atspēlēties, taču noturēt vismaz neizšķirtu nespēja - 3:2 viesu labā. Tāpat izbraukumā AS Roma ar 2:0 pārspēja Portugāles Braga, Mančestras United viesos negaidīti pārliecinoši ar 4:0 pieveica Real Sociedad. Šajā spēlē pirmie vārti tika gūti diezgan kuriozā veidā, savā starpā saskrējoties diviem Real Sociedad aizsargiem un vārtsargam, Brunu Fernandešs tika pie bumbas un viņam atlika vien raidīt to tukšajos vārtos. Šī ir lielākā angļu klubu uzvara pār Spānijas klubiem Eiropas līgas vēsturē. Arī Tottenham Hotspur viesos pārliecinoši tika galā ar Austrijas Wolfsberg - 4:1, Doņetskas Shakhtar Izraēlā ar 2:0 pārspēja Maccabi Tel-Aviv. Spēlē, kurā piedalījās mūsu tautieši - Villarreal Zalcburgā ar 2:0 pārspēja vietējo RB Salzburg. Šo spēli apkalpoja mūsu tiesnešu brigāde: Andris Treimanis, Haralds Gudermanis un Aleksejs Spasjoņņikovs. Savukārt Lille savās mājās ar 1:2 piekāpās Amsterdamas Ajax.


Atbildes spēles notiks nākamceturtdien (spēle starp Tottenham un Wolfberg tiks aizvadīta trešdien).

bottom of page