top of page

Zenit bez piecām minūtēm čempioni, cīņa par otro vietu Čempionu līgā saasinās


Lokomotiv ieslēdzas cīņā par Čempionu līgas ceļazīmi. Foto - fclm.ru

Maskavas Spartak piedzīvoja nepatīkamu zaudējumu spēlē pret Lokomotiv un praktiski izstājās no cīņas par čempiontitulu. Šobrīd Zenit čempiontituls jau ir tikai un vienīgi laika jautājums un formalitāte, kura, visticamāk, varētu tikt atrisināta jau maija svētkos.


Kārta iesākās ar Khimki minimālu uzvaru pār pēdējā vietā esošu Tambov vienību. Vienīgos vārtus šajā spēlē spēles 59' minūtē guva Deniss Glušakovs. Līdz ar šo zaudējumu jau ir skaidrs, ka Tambov vienīgā iespēja palikt Premjerlīgā ir aizķerties aiz pārspēlēm, taču, protams, vispirms ir jāatrisina finansiālais jautājums, kurš jau ilgāku laiku moka Tambov komandu.


Nedaudz vēlāk Ufa ar 3:0 pārspēja Akhmat komandu, kura nupat pagājušajās brīvdienās ar 5:0 sagrāva Krasnodar komandu. Ufa jau līdz pārtraukumam panāca divu vārtu pārsvaru. Šī uzvara Ufa komandai ir ļoti svarīga, jo no pārspēļu zonas Ufa atpaliek šobrīd tikai par 1 punktu.


Sestdienas noslēdzošajā spēlē Rostov mājās ar 0:1 piekāpās Kazaņas Rubin komandai. Ar ļoti skaistu sitienu spēles 73' minūtē Darko Jevtičs atnesa savai komandai uzvaru un Rubin turpina cīņu par Eirokausiem.


Abas kārtas centrālās spēles tika aizvadītas svētdien. Sochi uzņēma Zenit komandu, un Maskavas Lokomotiv - Maskavas Spartak futbolistus. Sochi aktīvāk iesāka spēli, taču pirmo bīstamu momentu izveidoja Zenit futbolisti, kad spēles 14' minūtē Sardāra Azmūna sitienu atvairīja Sochi vārtsargs Nikolajs Zabolotnijs. Pēc šī uzbrukuma iniciatīvu pilnībā pārņēma Zenit, veidojot momentu pēc momenta pie Sochi vārtiem, līdz beidzot 35' minūtē Artjoms Dzjuba guva vārtus, taču tie tika atcelti aizmugures dēļ. Sochi atbildēja ar retiem pretuzbrukumiem, taču nevienu sitienu vārtu četrstūrī mājiniekiem izdarīt neizdevās.


Arī otrajā puslaikā Zenit agresīvi devās uzbrukumā, taču rezultātu atklāja Sochi, kuri izmantoja savu reto iespēju pie pretinieku vārtiem spēles 58' minūtē, kad uz atlēkušo bumbu pirmais bija Ņikita Burmistrovs. Prieki gan nebija ilgi, jau pēc piecām minūtēm Azmūns izlīdzināja rezultātu, pēc soda sitiena izspēles viņš veiksmīgi apsteidza aizsargus "otrajā stāvā", bet spēles izskaņā vēlreiz raidot bumbu vārtos ar sitienu ar galvu, Azmūns atnesa 3 punktus savai komandai.


Savukārt otrajā spēlē, kur savā starpā tikās divi Maskavas klubi, neiztika bez skandāla. Maskavas Spartak ļoti labi un aktīvi iesāka spēli, izveidojot pāris ļoti labus momentus pie Lokomotiv vārtiem, taču vārtos ļoti labu spēli aizvadīja Giljerme. Lokomotiv, izturot viesu spiedienu, devās pretuzbrukumos. 22' minūtē Fransua Kamano pēc Fjodora Smolova caursitiena gar vārtiem, atklāja spēles rezultātu. Maskavas Spartak uz ielaistiem vārtiem atbildēja ar vēl vairākiem ļoti bīstamiem momentiem, taču arī šoreiz uzdevumu augstumos bija Lokomotiv vārtsargs. Spēles 44' minūtē soda laukumā ielauzās Kvinsijs Promess un pēc kontakta ar Aleksandru Siljanovu krita. Taču šajā epizodē spēles galvenais tiesnesis nolēma nepiešķirt 11 metru soda sitienu, nesaskatot šajā epizodē pārkāpumu. Arī pēc vairākiem atkārtojumiem īsti nevarēja pateikt, vai bija kontakts, vai tomēr Promess tēloja. Uzreiz nākamajā minūtē notika tas, kas visticamāk arī izšķīra šīs spēles likteni - Lokomotiv noorganizēja kārtējo labu pretuzbrukumu un Rifats Žemaletdinovs izskrēja viens pret vienu ar Aleksandru Maksimenko. Viņam uz pēdām lielā ātrumā triecās Airtons, kurš pirms paša soda laukuma līnijas ar rokām apzināti aizķēra Žemaletdinovu. Par pēdējās cerības sodu Airtons laukumu atstāja, savukārt no vārtu zaudējuma izvairīties viņa komandai neizdevās, šo soda sitienu, kas bija tieši pretī vārtiem un blakus soda laukumam, teicami izpildīja Fjodors Smolovs - 2:0 pašā puslaika izskaņā un Spartakam priekšā 45 minūtes mazākumā.


Otro puslaiku Spartak iesāka ļoti braši, neskatoties uz mazākumu, viesi devās atspēlēties. Spēles 51' minūtē notika viens no momentiem, kurš vēlāk izraisīja lielas diskusijas un Spartak komandas neapmierinātību par tiesāšanu - pēc Viktora Mozesa sitiena bumba trāpīja pa roku Pablo un mainīja virzienu, pēc kā Giljerme ar kāju atvairīja šo sitienu. Šajā epizodē iejaucās arī VAR, taču nolēma nemainīt galvenā tiesneša lēmumu un nenozīmēt 11 metru soda sitienu uz Lokomotiv vārtiem. Spēles 74' minūtē Džordans Larsons saņēma augstu piespēli, izskrējot viens pret vienu ar Giljerme, taču Lokomotiv vārtsargs arī šoreiz sitienu atvairīja, pēc kā ļoti emocionāli to nosvinēja, par ko ne tikai saņēma brīdinājumu, bet arī pēc spēles saņēma divu spēļu diskvalifikāciju (spēles laikā viņš vairākkārt ar žestiem provocēja Maskavas Spartak līdzjutējus, kuri atradās aiz viņa vārtiem). Spēles 87' minūtē līdzīgā epizodē, ar roku savā soda laukumā nospēlēja Siljanovs, taču arī šoreiz VAR nolēma neiejaukties uz 11 metru soda sitiens uz Lokomotiv vārtiem nozīmēts nebija. Beigās Maskavas Spartak sāpīgs zaudējums ar 0:2 un tagad jācīnās par palikšanu turnīra tabulas otrajā vietā, kura dod tiesības startēt Čempionu līgas kvalifikācijā.


Pēc šīs spēles izvērtās vēl viens skandāls, jo pēc Spartak video vloga varēja konstatēt, ka pirms spēles no tiesnešu ģērbtuves izgāja Lokomotiv vadītājs Staņislavs Suhina. Pēc reglamenta neviena no ieinteresējošām personām pirms spēles, tās laikā un pēc tās nedrīkst ienākt tiesnešu istabā. Šosezon Suhina jau saņēma diskvalifikāciju uz 4 spēlēm par ienākšanu tiesnešu ģērbtuvē un tiesnešu aizvainošanu pēc spēles pret Akhmat. Šobrīd šis incidents tiek izskatīts Krievijas Futbola savienībā.


Tāpat svētdien Tulas Arsenal izcīnīja svarīgu uzvaru ar minimālu rezultātu pret Krasnodar, bet Maskavas Dynamo mazākumā izlaida uzvaru spēlē pret Ural - 2:2. Vienīgajā pirmdienas spēlē Maskavas CSKA ar 2:0 pārspēja Rotor komandu.

Nākamajā kārtā Maskavas Lokomotiv uzņems Rostov, Zenit gaida izbraukums uz Krasnodāru, Sochi aizvadīs spēli pret CSKA, bet Maskavas Spartak uzņems Ufa.

bottom of page