top of page

Zenit sper svarīgu soli pretī čempionu titulam, Maskavas Spartak turpina atpalikt par 4 punktiem


Zenit uzvar Maskavā un sper svarīgu soli pretī čempionu titulam. Foto - fc-zenit.ru

Kārtas centrālajā spēlē savā starpā tikās Maskavas CSKA un Sanktpēterburgas Zenit. CSKA bija nepieciešama uzvara šajā spēlē, lai ne tikai turpinātu cīņu par Čempionu līgu, bet arī saasinātu cīņu par titulu līdz maksimumam.


Zenit iesāka spēli ar labu Dalera Kuzjajeva iespēju atklāt rezultātu jau 7' minūtē, saņemot bumbu pavisam tuvu vārtsargu laukumam viņš nespēja kārtīgi trāpīt pa bumbu un sitiens sanāca pavisam neprecīzs. Zenit kopumā iesāka spēli daudz aktīvāk, izveidojot vēl dažus labus vārtu gūšanas iespēju, vienā no tiem bumba trāpīja pa vārtu stabu. Neskatoties uz viesu pārsvaru, rezultātu atklāja tieši CSKA futbolisti. 28' minūtē Čidera Edžuke apspēlēja savu pretspēlētāju un veica precīzu centrējumu uz Salomonu Rondonu, kurš ar galvu pārvirzīja bumbu vārtu tiklā - 1:0. Maskaviešu prieki nebija ilgi, pēc 5 minūtēm sekoja centrējums CSKA soda laukumā, Igors Akinfejevs kļūdījās izgājienā un Artjoms Dzjuba izlīdzināja rezultātu. Pašā puslaika izskaņā Zenit saņēma iespēju izpildīt 11 metru soda sitienu, kurš tika nozīmēts par Mariu Fernandesa spēli ar roku. To izpildīt devās Artjoms Dzjuba, bet uzdevumu augstumos šoreiz bija Igors Akinfejevs, kurš atvairīja sitienu. Taču spēles galvenais tiesnesis lika pārsist pendeli, taču pēc VAR iejaukšanas tomēr tika nozīmēts stūra sitiens.


Otrā puslaika sākums bija Zenit zīmē - Vendels diezgan ātri panāca 2:1 Zenit labā, bet jau 53' minūtē Ilzats Ahmetovs atstāja savu komandu mazākumā, saņemot sarkano kartīti par ļoti bīstamu spēli. Paliekot mazākumā, Igoram Akinfejevam parādījās uzreiz krietni vairāk darba. Taču ar visiem viņa centieniem saglābāt CSKA izredzes aizķerties kaut aiz punkta nepietika - 77' minūtē Vendels panāca 3:1 Zenit labā. CSKA mazākumā tomēr spēja vienus vārtus atspēlēt 90' minūtē, kad no 11 metru soda sitiena atzīmes precīzs bija Nikola Vlašičs, bet ar šādu rezultātu spēle arī beidzās. Zenit izcīnīja ļoti svarīgu punktu cīņā par titulu, saglabājot četru punktu pārsvaru pār tās tuvāko sekotāju - Maskavas Spartak. Pēc šīs spēles kļuva zināms, ka par CSKA jauno galveno treneri visdrīzāk kļūs Ivica Oļičs.

Kārtējo fiasko piedzīvoja Krasnodar komanda, kura nespēja noturēt divu vārtu pārsvaru un zaudēja Maskavas Dynamo komandai. Sākums gan Krasnodar bija ļoti pozitīvs - jau 11' minūtē Toni Viljena izvirzīja mājiniekus vadībā. Bet 17' minūtē Krasnodar palika mazākumā, par otro brīdinājumu tika noraidīts Kaijo. Dynamo uzreiz uzsāka bombardēt mājinieku vārtus. 31' minūtē Giljermo Varela no dažu metru attāluma uzšāva pāri vārtiem, kopumā pirmā puslaika pēdējo 15 minūšu laikā Dynamo izveidoja ap 10 bīstamiem momentiem pie Krasnodar vārtiem, taču tā arī nespēja vēl pirmajā puslaikā panākt neizšķirtu.


Arī otro puslaiku diezgan veiksmīgi iesāka Krasnodar - panākot 2:0 jau 51' minūtē. Bet problēmas aizsardzībā un spēlētāja trūkums tomēr deva savu - 58' minūtē Daniils Fomins atspēlēja vienus vārtus, 66' minūtē Konstantīns Tjukavins panāca 2:2, bet jau 82' minūtē tas pats Tjukavins atnesa Dynamo trīs punktus šajā spēlē. Krasnodar pamazām sāk izkrist no cīņas par Eirokausiem, no 4.vietas atpaliekot jau par sešiem punktiem.


Izcilu rezultativitāti pēdējā laikā uzrāda Maskavas Spartak komanda, šoreiz pārspējot Ural ar 5:1, tādējādi Spartak izcīnīja savu trešo uzvaru pēc kārtas ar kopējo rezultātu 13:3. Tikmēr citai Maskavas komandai gāja diezgan smagi pret čempionāta pastarīti Ufa komandu, tikai 80' minūtē Lokomotiv spēja uzlauzt pretinieku vārtus un aizvest 3 punktus.

Nākamajā kārtā, kura tiks izspēlēta pēc izlašu pārtraukuma, Maskavas Spartak gaida izbraukums uz Rostovu. Pēdējo reizi Spartak Premjerlīgas ietvaros pārspēja Rostov komandu 2018.gada 5.maijā, kad Maskavā tika izcīnīta uzvara ar 2:0, pēc tam sekoja četri zaudējumi un viens neizšķirts. Savukārt Rostovā Spartak nav izcīnījis uzvaru jau kopš 2013.gada decembra.

bottom of page